Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Nuoret pääsevät ääneen Helsingin lautakunnissa

Jaa

Helsingin kaupunki päätti käynnistää nuorten läsnäolo- ja puheoikeuskokeilun kaikissa neljässä toimialalautakunnassaan. Kokeilu valmistellaan syksyn aikana muiden kaupunkien kokemusten perusteella ja yhteistyössä nuorisoneuvoston kanssa. Kaupungin strategian mukaan jokaisella helsinkiläisellä on oikeus tehdä vaikuttavia tekoja yhteisönsä hyväksi.

- Parempaa Helsinkiä rakennetaan yhdessä. Toivon, että tällä kokeilulla saadaan tietoa siitä, miten nuorten osallisuutta päätöksenteossa voidaan tulevaisuudessa vahvistaa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Varsinainen kokeilu alkaa vuoden 2019 alussa ja kestää puoli vuotta.

Nuorisoneuvosto edistää nuorten äänen kuulumista Helsingissä. Nuorisoneuvoston tehtävänä on myös tukea nuorten osallisuutta sekä toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa ja kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Lautakuntakokeilua ehdottivat kaupungille Nuorisoneuvoston puheenjohtaja Jim Koskinen, varapuheenjohtaja Kaapo Haapanen sekä jäsenet Evi Koivunen ja Kasper Rautalinko.

- Nuorisoneuvoston kuuluu olla läsnä siellä, missä päätökset tehdään. Päätös mahdolllistaa ja luo meille konkreettisemmat vaikuttamismahdollisuudet Helsingissä, sanoo Helsingin nuorisoneuvoston työryhmän puolesta Kasper Rautalinko.

Helsinki haluaa pitää jokaisen nuoren mukana

Helsingin kaupunkistrategia tähtää siihen, että jokainen nuori pidetään mukana. Helsinki vahvistaa myös asemaansa osallisuuden ja avoimuuden kansainvälisenä edelläkävijänä. Kaupunki edesauttaa dialogia sekä aktivoi heikommassa asemassa olevia osallistumaan.

Helsingin nuorisoneuvosto on kuntalain edellyttämä nuorten vaikuttamiselin. Nuorisoneuvoston 30 jäsentä valitaan vaalilla, jossa äänioikeutettuja ovat 13-17-vuotiaat helsinkiläiset.

Vuoden 2019 nuorisoneuvostoon voi asettua ehdolle 7.10. mennessä osoitteessa http://ruutivaalit.munstadi.fi. Vaalit järjestetään 12.-30.11.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
Puh. 09 310 36203, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, 09 310 36172 tai 040 5044406, hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme