Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Nuoret pääsevät ääneen Helsingin lautakunnissa

Jaa

Helsingin kaupunki päätti käynnistää nuorten läsnäolo- ja puheoikeuskokeilun kaikissa neljässä toimialalautakunnassaan. Kokeilu valmistellaan syksyn aikana muiden kaupunkien kokemusten perusteella ja yhteistyössä nuorisoneuvoston kanssa. Kaupungin strategian mukaan jokaisella helsinkiläisellä on oikeus tehdä vaikuttavia tekoja yhteisönsä hyväksi.

- Parempaa Helsinkiä rakennetaan yhdessä. Toivon, että tällä kokeilulla saadaan tietoa siitä, miten nuorten osallisuutta päätöksenteossa voidaan tulevaisuudessa vahvistaa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Varsinainen kokeilu alkaa vuoden 2019 alussa ja kestää puoli vuotta.

Nuorisoneuvosto edistää nuorten äänen kuulumista Helsingissä. Nuorisoneuvoston tehtävänä on myös tukea nuorten osallisuutta sekä toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa ja kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Lautakuntakokeilua ehdottivat kaupungille Nuorisoneuvoston puheenjohtaja Jim Koskinen, varapuheenjohtaja Kaapo Haapanen sekä jäsenet Evi Koivunen ja Kasper Rautalinko.

- Nuorisoneuvoston kuuluu olla läsnä siellä, missä päätökset tehdään. Päätös mahdolllistaa ja luo meille konkreettisemmat vaikuttamismahdollisuudet Helsingissä, sanoo Helsingin nuorisoneuvoston työryhmän puolesta Kasper Rautalinko.

Helsinki haluaa pitää jokaisen nuoren mukana

Helsingin kaupunkistrategia tähtää siihen, että jokainen nuori pidetään mukana. Helsinki vahvistaa myös asemaansa osallisuuden ja avoimuuden kansainvälisenä edelläkävijänä. Kaupunki edesauttaa dialogia sekä aktivoi heikommassa asemassa olevia osallistumaan.

Helsingin nuorisoneuvosto on kuntalain edellyttämä nuorten vaikuttamiselin. Nuorisoneuvoston 30 jäsentä valitaan vaalilla, jossa äänioikeutettuja ovat 13-17-vuotiaat helsinkiläiset.

Vuoden 2019 nuorisoneuvostoon voi asettua ehdolle 7.10. mennessä osoitteessa http://ruutivaalit.munstadi.fi. Vaalit järjestetään 12.-30.11.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
Puh. 09 310 36203, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, 09 310 36172 tai 040 5044406, hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42 EETTiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme