Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret päättävät 200 000 euron käytöstä Helsingissä

Jaa

RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa 13–17-vuotiaiden nuorten vapaa-ajan toiminnasta, palveluista ja budjetin kohdentamisesta päätetään yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Rahanjaon tulos julkaistaan 7.12. Valkoisessa Salissa pidettävässä RuutiGaalassa.

RuutiGaala 7.12.2017 klo 18–21 Valkoisessa Salissa
RuutiGaala 7.12.2017 klo 18–21 Valkoisessa Salissa

Tänä vuonna 200 000 euron jakamisessa kokeillaan uudenlaista toimintamallia: kaikki eri alueilla syntyneet nuorten ideat tulevat nähtäville Helsingin uudelle osallistuvan budjetoinnin alustalle osoitteeseen www.nuortenbudjetti.fi. Sivustolla nuoret pääsevät katsomaan ja kommentoimaan kaikkia Helsingin eri alueilla syntyneitä ideoita ja ehdottamaan, kuinka rahasumma pitäisi ideoiden kesken jakaa. Oman ehdotuksensa rahasumman jakamisesta ideoiden kesken saa käydä tekemässä 22.11.–3.12.2017.

Ensi vuodeksi nuoret ovat ehdottaneet mm. liikunta-areenaa Pikku Huopalahteen, lisää kesätyömahdollisuuksia Vuosaareen, purjehdusleiriä, ekokahvilaa, itsesuojelukurssia Vartiokylän ja Myllypuron alueelle, rasisminvastaista tapahtumaa Mellunkylään ja katufestareita Laajasaloon. Osa RuutiBudjetissa syntyneistä nuorten ideoista voidaan toteuttaa suoraan Helsingin nuorisotyöyksiköiden omista budjeteista, osa toteutetaan yhteisellä 200 000 euron rahasummalla. Summa jaetaan nyt toista kertaa.

Aikaisemmat RuutiBudjetin tulokset näkyvät esimerkiksi parantuneina harrastusmahdollisuuksina, viihtyisämpinä elinympäristöinä ja erilaisina tapahtumina. Jo toteutuneista ideoista esimerkkejä ovat Vuosaaren katufestarit, Kulosaaren kiusaamisen vastainen tapahtuma ja Kannelmäen nuorisotalon tietokonepelihuone.

Lopullinen päätös summan jakautumisesta eri ideoiden kesken tehdään neuvotteluissa Ruudin ydinryhmän, Helsingin eri alueiden nuorten ja nuorisopalveluiden aluepäälliköiden kesken. Rahanjaon tulos julkaistaan 7.12. Valkoisessa Salissa pidettävässä RuutiGaalassa, jossa julkistetaan myös ydinryhmän vaalien tulos ja juhlitaan nuorten vaikuttamista.

RuutiGaala 7.12.2017 klo 18–21, Valkoinen Sali

Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Valkoisessa salissa 7.12. Illan aikana palkitaan nuorten vaikuttamista ja osallisuutta edistäneitä henkilöitä sekä julkistetaan nuorten päätökset 200 000 euron käytöstä ensi vuoden aikana. Gaala huipentuu Ruudin ydinryhmän vaalien tuloksen julkistamiseen. Töölön Ketterä ja Lyömättömät vastaavat gaalan musiikista ja juhlatunnelmasta. Illan juontavat Ina Mikkola ja Cristal Flores. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

suunnittelija
Johanna Laukkanen
nuorisopalvelut
Helsingin kaupunki / kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
puh. 040 358 0815
johanna.laukkanen@hel.fi

Kuvat

RuutiGaala 7.12.2017 klo 18–21 Valkoisessa Salissa
RuutiGaala 7.12.2017 klo 18–21 Valkoisessa Salissa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginmuseo sai kunniamaininnan Vuoden eurooppalainen museo -kilpailussa14.5.2018 09:36Tiedote

Helsingin kaupunginmuseo sai kunniamaininnan (Special Commendation) kansainvälisessä European Museum of the Year -kilpailussa. Tuomariston perusteluissa mainitaan, että kaupunginmuseo on lämmin, helposti lähestyttävä museo, jossa yhteistoiminta kaupunkilaisten kanssa on otettu tärkeäksi periaatteeksi. Tuomariston mukaan kaupunginmuseo on innovatiivinen oppimisympäristö, joka käy jatkuvaa vuoropuhelua nostalgian ja vaikeiden aiheiden välillä sekä osoittaa että museokävijällä voi olla monta roolia, ja että yhteiset kokemukset – kuten rakkaus kaupunkiin – voivat yhdistää erilaisia ihmisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme