HSL Helsingin seudun liikenne

Nuoret taidetestaajat kulkevat HSL:n matkalipuilla

Jaa

HSL on mukana Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin ainutlaatuisessa Taidetestaajat-hankkeessa, jossa peruskoululaiset eri puolelta Suomea saapuvat tutustumaan pääkaupunkiseudun taidetarjontaan. Nuoret taidearvioijat saavat alennushintaiset HSL:n matkaliput, jotka Suomen Kulttuurirahasto kustantaa.

Kun peruskoulun kahdeksasluokkalaiset eri puolilta maata saapuvat tänä syksynä tutustumaan pääkaupunkiseudun taidetarjontaan, heille on jo kouluillaan jaettu myös HSL:n matkaliput.  Matka taide-elämysten äärelle on koululaisille myös tutustumista pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen, jota moni heistä käyttää varmasti jatkossakin.

HSL kertoo jatkossa kahdeksasluokkalaisten matkustuskokemuksista somekanavissaan ja verkkosivuillaan.

Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat on kolmevuotinen hanke, jossa ovat heti ensimmäisenä vuonna mukana lähes kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset. Kaikki taidematkaajat tekevät yhden taidevierailun lähialueelleen ja yhden pääkaupunkiseudulle tai vastaavasti pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen.

Vierailujen jälkeen koululaiset arvioivat taidekokemuksensa verkossa, joten nuorten kriitikoiden mielipiteitä pääsee taidetestaajien verkkosivuilla seuraamaan koko Suomi.

Taidetestaajat on yksi Suomi 100 -hankkeista ja ainutlaatuinen koko maailmassa, sillä missään muualla ei tiettävästi ole viety lukuvuodessa kokonaista koululaisten ikäluokkaa taiteen äärelle.

Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, jonka aluekoordinaattorit ympäri Suomea työskentelevät yhdessä koulujen, taideorganisaatioiden ja liikennealan toimijoiden  kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Myyntipäällikkö Matias Sarkkinen, HSL, puh. 040 149 4799

Erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto, puh. 040 536 6580

Asiamies Annakaisa Tavast, Suomen Kulttuurirahasto, puh. 09 618 1216

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on noussut pääkaupunkiseudulla hieman - liikkumistavat muuttuvat liian hitaasti8.3.2018 12:10Tiedote

Pääkaupunkiseudulla viidennes matkoista tehdään joukkoliikenteellä. Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on kasvanut pääkaupunkiseudulla prosenttiyksiköllä kuudessa vuodessa, kertoo tänään julkistettu valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus. Jotta liikenteen päästöjä saadaan leikattua riittävästi, kestävien kulkutapojen käyttöä pitää vauhdittaa tehokkailla keinoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme