Messukeskus

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen

Jaa

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Torstaina 25.10. tutkaillaan ilmastonmuutosta ja ihmisen vaikutusta siihen. Ilmastonmuutos ei ole enää synkkä pilvi horisontissa, vaan se on yllämme nyt. Tieto maailmanlaajuisesta ympäristökatastrofista voi saada aikaan lamaannuksen tunteen. KirjaKallion ohjelmassa mietitään ilmastoahdistusta ja mitä tarinoita ilmastonmuutoksesta tulisi kertoa niin että ne herättäisivät toimimaan paremman huomisen puolesta. Mukana paneelikeskustelussa ovat tutkiva toimittaja ja tietokirjailija Hanna Nikkarinen, ympäristövaikuttaja Saara Kankaanrinta sekä kirjailija Maria Turtschaninoff, jonka kirja Maresin voima on myös käsittelyssä päivän aikana.

Perjantaina 26.10. pohditaan sukupuolten tasa-arvoa ja niiden moninaisuutta. Suomesta puhutaan sukupuolten tasa-arvon mallimaana, mutta mitkä asiat ovat vielä hoitamatta? Tarkasteltavia kirjoja ovat esimerkiksi Jenni Pääskysaaren Sinä olet…, Karri ‘Paleface’ Miettisen ja Kaisa Happosen Revi se ja Elina Tuomen  Itsenäisiä naisia - 70 suomalaista esikuvaa. Paneelikeskusteluun aiheesta puhumassa taiteilija Jaana Pirskanen, sukupuolivähemmistöjen kokemuksia kirkosta tutkinut nuoriso-ohjaaja Mio Kivelä, kansanedustaja ja kirjailija Jani Toivola sekä aktivisti ja kirjoittaja Maiju Ristkari. Ristkarin kirja Näkymätön sukupuoli on myös toinen päivän käsittelyssä olevista kotimaisista muunsukupuolisuutta käsittelevistä tietokirjoista. Lavalla kuullaan myös Kaisu Tervosen ja Veera Järvenpään Sukupuolena ihminen.

Lauantain 27.10. teemana on nuorten mielenterveys. Nuoren kasvamiseen kuuluu keskeisenä osana alakuloisuus ja voimakaskin mielialojen vaihtelu. Mutta miten pitäisi toimia, jos teiniangsti ei lopukaan? Nuorten mielenterveysasioista nykypäivänä ja niiden tulevaisuudesta on päivän paneelissa keskustelemassa videobloggaaja Sita Salminen, koomikko ja kirjailija Iikka Kivi sekä Marika Ketola ja Elina Marjamäki Mielenterveysseurasta. Aiheeseen syvennytään niin runojen ja kertomusten kuin self help-kirjallisuuden muodossa, kun lavalla on käsittelyssä esimerkiksi Maiju Voutilaisen Itke minulle taivas, Salla Simukan Sammuta valot! / Sytytä valot! ja Iikka Kiven Menisit ennemmin terapiaan.

Sunnuntaina 28.10. sukelletaan vaikuttamisen maailmaan. Kun poliittisen systeemin rattaat pyörivät tuskastuttavan hitaasti tai eivät lainkaan aja itselle tärkeää asiaa, moni tarttuu aktivismiin. KirjaKallion ohjelmassa pohditaan minkälaista on moderni aktivismi ja millaisia vaikutusmahdollisuuksia nykypäivän nuorella on. Käsiteltäviin kirjoihin kuuluu esimerkiksi Anton Vanha-Majamaan Kannabiskirja. Juha Itkosen ja Aleksis Salusjärven kanssa puolestaan keskustellaan lukemisesta yhtenä aktivismin muotona. Paneelissa vieraina ovat toimittaja ja kirjailija Pontus Purokuru, salakuvaaja Kristo Muurimaa, demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi, aktivisti Senni Moilanen sekä toimittaja ja kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen.,

Helsingin Kirjamessut 2018
Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25.–28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma järjestetään nyt 18. kertaa. Teemamaana on Yhdysvallat. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon alle 18-vuotiaat pääsevät vain täysi-ikäisen seurassa. Helsingin Kirjamessut on avoinna torstaista lauantaihin 25. – 27.10. klo 10–20 ja sunnuntaina 28.10. klo 10–18. Liput messuille voi ostaa ennakkoon edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com

Lippujen hinnat ennakko/tapahtuman aikana: Aikuiset 16 e/19 e, lapset (7-15 v) 10 e/12 e, alle 7-vuotiaat veloituksetta, perhelippu (max 2 aikuista ja max 3 lasta (7-15 v) 36 e/41 e.

Koululaiset pääsevät messuille torstaina ja perjantaina koululaislipulla, joka maksaa 6 e.

Yhteystiedot:
Anri Väre, tuottaja, KirjaKallio, p. 044 3094027, anri@ryovari.fi
Helsingin Kirjamessut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.facebook.com/kirjakallio
Twitter ja Instagram: @kirjakallio
#kirjamessut #kirjakallio
www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ChemBio Finland 2019 tarjoaa paljon uutta tietoa ympäristöasioista18.3.2019 15:44:11 EETTiedote

Kemia on vahva toimija kiertotaloudessa ja sillä on oma iso roolinsa ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. Uusiutuva energia, ympäristön kemikalisoituminen, kiertotalous, ydinonnettomuudet, uusiutuvat polttoaineet ja luonnosta löytyvät materiaalit ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtuman seminaareissa. ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Avajaispäivän ohjelman kruunaavat kemian nobelistien puheenvuorot.

ChemBio Finland 2019 tarjoaa uutta tietoa lääketieteellisistä tutkimuksista18.3.2019 13:15:39 EETTiedote

ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään paljon ohjelmaa, josta osa liittyy lääketieteellisiin tutkimuksiin. Raskauden aikaisen ympäristökemikaalialtistumisen vaikutukset, syövän hoito ja diagnosointi, biopankkien merkitys, musiikin tuki ikääntymiseen, stressin vaikutukset aivoihin jo kohdussa, vähän kajoava leikkaustekniikka kasvualana, stimulaatiohoito selkäydinvammapotilaille ja tekoäly ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtumassa. Tapahtumassa on torstaina 28.3. terveysalan vaalikeskustelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme