Nuorille avattavat tiedeklubit täyttyvät Kumpulassa
Tällä hetkellä on menossa ilmoittautuminen eri tieteenalojen klubeihin. Tulijoita näyttää olevan paljon, ja kysyntä on ilahduttanut tutkijoita Kumpulassa. Klubit ovat maksuttomia.
Ensimmäisenä aloittaa matematiikan Summamutikka-klubi tiistaina 24.2. kello 18-20. Tulijoita on parikymmentä. Tänne myös peruskoulun yläluokkien oppilaat ja matematiikan opettajat ovat tervetulleita. Noin kerran kuukaudessa järjestettävässä klubi-illassa matematiikasta tai tilastotieteestä kiinnostuneilla lukiolaisilla on tilaisuus tavata toisiaan sekä tutustua johonkin kiinnostavaa tutkimusalaan erikoisvieraan opastuksella. Tilaisuuden juontavat emäntä ja isäntä. Ensimmäisessä tapaamisessa vieraana on laitoksen johtaja, kansainvälisesti kuuluisa tiedemies, professori Mats Gyllenberg. Hänen erikoisalaansa on matematiikan soveltaminen biologiaan.
Lisätietoja matematiikan klubitoiminnasta saa Summamutikka-keskuksen koordinaattorilta Thomas Vikbergiltä, puhelin 050 378 5066, sähköposti etunimi.sukunimi@helsinki.fi.
Seuraavana vuorossa on tietojenkäsittelytieteen TT-klubi nuorille. Ensimmäisellä kerralla 4.3. kello 15-17 päätähtenä ovat tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori ja huippututkija Hannu Toivonen sekä hänen tutkimusryhmänsä nuoret tutkijat aiheenaan Dataa ja datan louhintaa.
Maaliskuussa 5.3. kello 15-17 käynnistyy kemian laitoksella 13-19-vuotiaille nuorille tarkoitettu kemian Gadolin-klubi. Ensimmäiseen klubi-iltapäivään on ilmoittautunut jo yhteensä 137 oppilasta tai opettajaa ainakin Lumon lukiosta Vantaalta, Martinlaakson koulusta, Helsingin luonnontiedelukiosta, Ressun lukiosta sekä Oulunkylän yhteiskoulusta ja Olarin koulusta.
Fysiikan Kondensaattori-klubi nuorille aloittaa tiistaina 31.3. klo 15-17. Ohjelman mukaan professori Keijo Hämäläinen kertoo suurten hiukkaskiihdyttimien ja tulevien röntgenlasereiden käytöstä materiaalin tutkimuksessa.
Biologian Biopop-klubi kokoontuu ensimmäisen kerran maalis-huhtikuussa.
Klubitoimintaa Kumpulassa koordinoi LUMA-keskus. LUMA-keskus on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Keskuksen tavoitteena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen, opiskelun ja opetuksen edistäminen kaikilla tasoilla.
Lisätietoa saa sivulta http://www.helsinki.fi/luma/lapset-nuoret/klubit.htm .
Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan!
Lisätietoja myös LUMA-keskuksen koordinaattorilta Maija Akselalta, pu helin (09) 191 50516 tai 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Yli 30 000 hakijaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin korkeakoulujen yhteishaussa30.3.2023 18:56:12 EEST | Tiedote
Suosituin hakukohde oli oikeusnotaarin koulutusohjelma. Uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma nousi ylivoimaisesti suosituimmaksi maisteriohjelmaksi.
Helsingin yliopiston rehtorina jatkaa Sari Lindblom30.3.2023 13:31:30 EEST | Tiedote
Lindblom on toiminut yliopiston rehtorin tehtävässä vuodesta 2020 lähtien. Rehtorin uusi viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2023.
Ulkomailla syntyneillä hoiva-alan työntekijöillä keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja29.3.2023 11:17:43 EEST | Tiedote
Ulkomailla syntyneillä hoiva- ja hoitotyöntekijöillä oli selvästi Suomessa syntyneitä pienempi riski jäädä yli kymmeneksi päiväksi pois työstä sairauden vuoksi. Tuoreessa tutkimuksessa vertailtiin ulkomailla ja Suomessa syntyneiden hoiva- ja hoitotyöntekijöiden sairauspoissaoloja Suomessa.
Haitalliset lapsuuskokemukset lisäävät itsensä vahingoittamisen riskiä28.3.2023 09:29:31 EEST | Tiedote
Nuorten itsensä vahingoittaminen on verrattain yleistä, ja sen vaikutukset koskettavat myös heidän lähipiiriään. Lapsuusajan kokemusten lisäksi vahingoittamiseen vaikuttaa myös perheen tulotaso.
Väsymättömälle mediaesiintyjälle Timo Miettiselle Snellman-palkinto27.3.2023 18:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston J.V. Snellman -palkinto on vuodesta 1981 lähtien jaettu tieteellisen tiedon ansiokkaana välittäjänä kunnostautuneelle yliopistolaiselle. Tänä vuonna palkinnon pokannut akatemiatutkija Timo Miettinen on tullut monelle tutuksi Eurooppa ja EU-asioiden taustoittajana ja tulkitsijana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme