Nuorille avattavat tiedeklubit täyttyvät Kumpulassa

Jaa
Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksella avataan helmi-maaliskuun aikana viisi tiedeklubia nuorille. Klubit tarjoavat kohtauspaikan, jossa lähinnä lukioikäiset tutustuvat tutkijoihin ja ajankohtaiseen luonnontieteelliseen tutkimukseen. Klubeissa nuoret tapaavat tunnettuja tiedemiehiä ja -naisia sekä kuulevat alan opiskelusta ja tieteen kansainvälisestä toiminnasta. He tapaavat myös vertaisiaan. Toiminta on perjantaina 27.2. viisivuotisjuhlaansa viettävän LUMA-keskuksen uusin toimintamuoto nuorten ja tieteen parissa.

Tällä hetkellä on menossa ilmoittautuminen eri tieteenalojen klubeihin. Tulijoita näyttää olevan paljon, ja kysyntä on ilahduttanut tutkijoita Kumpulassa. Klubit ovat maksuttomia.

Ensimmäisenä aloittaa matematiikan Summamutikka-klubi tiistaina 24.2. kello 18-20. Tulijoita on parikymmentä. Tänne myös peruskoulun yläluokkien oppilaat ja matematiikan opettajat ovat tervetulleita. Noin kerran kuukaudessa järjestettävässä klubi-illassa matematiikasta tai tilastotieteestä kiinnostuneilla lukiolaisilla on tilaisuus tavata toisiaan sekä tutustua johonkin kiinnostavaa tutkimusalaan erikoisvieraan opastuksella. Tilaisuuden juontavat emäntä ja isäntä. Ensimmäisessä tapaamisessa vieraana on laitoksen johtaja, kansainvälisesti kuuluisa tiedemies, professori Mats Gyllenberg. Hänen erikoisalaansa on matematiikan soveltaminen biologiaan.

Lisätietoja matematiikan klubitoiminnasta saa Summamutikka-keskuksen koordinaattorilta Thomas Vikbergiltä, puhelin 050 378 5066, sähköposti etunimi.sukunimi@helsinki.fi.

Seuraavana vuorossa on tietojenkäsittelytieteen TT-klubi nuorille. Ensimmäisellä kerralla 4.3. kello 15-17 päätähtenä ovat tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori ja huippututkija Hannu Toivonen sekä hänen tutkimusryhmänsä nuoret tutkijat aiheenaan Dataa ja datan louhintaa.

Maaliskuussa 5.3. kello 15-17 käynnistyy kemian laitoksella 13-19-vuotiaille nuorille tarkoitettu kemian Gadolin-klubi. Ensimmäiseen klubi-iltapäivään on ilmoittautunut jo yhteensä 137 oppilasta tai opettajaa ainakin Lumon lukiosta Vantaalta, Martinlaakson koulusta, Helsingin luonnontiedelukiosta, Ressun lukiosta sekä Oulunkylän yhteiskoulusta ja Olarin koulusta.

Fysiikan Kondensaattori-klubi nuorille aloittaa tiistaina 31.3. klo 15-17. Ohjelman mukaan professori Keijo Hämäläinen kertoo suurten hiukkaskiihdyttimien ja tulevien röntgenlasereiden käytöstä materiaalin tutkimuksessa.

Biologian Biopop-klubi kokoontuu ensimmäisen kerran maalis-huhtikuussa.

Klubitoimintaa Kumpulassa koordinoi LUMA-keskus. LUMA-keskus on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Keskuksen tavoitteena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen, opiskelun ja opetuksen edistäminen kaikilla tasoilla.

Lisätietoa saa sivulta http://www.helsinki.fi/luma/lapset-nuoret/klubit.htm .

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan!

Lisätietoja myös LUMA-keskuksen koordinaattorilta Maija Akselalta, pu helin (09) 191 50516 tai 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme