Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorille suunnattu nykytanssiteos Botanicum kuljettaa katsojan ihmiskasvien todellisuuteen

Jaa

KATVE [blind spot] -nykytanssiryhmän uusi teos Botanicum − futuristinen kuvitelma saa ensi-iltansa 1.10.2021 Malmitalossa, Helsingissä.

Kuva: Pekka Pitkänen.
Kuva: Pekka Pitkänen.

Botanicum on kuvitteellinen paikka, jossa absurdit hahmot, ihmiskasvit, elävät. Heillä on jalat, jotka kulkevat maan päällä sekä juuret, jotka liikkuvat hitaasti ja tunnustellen syvälle maan pimeyteen. He puhuvat ihmisten kieltä ja lukevat kasvien värähtelyä. He kulkevat keskuudessamme – alla kuuman kuun, alla kylmän auringon.

Botanicum-nykytanssiteoksen teema ihmisen ja luonnon suhteesta on ajankohtainen ja moneen suuntaan aukeava. Teos kääntää katseemme ja koko kehomme kohti kasvikuntaa – hiljaisia, paikallisia ja usein myös pitkäikäisempiä kumppaneitamme kohti. Ihmiskeho inspiroituu kasvien tavasta olla maailmassa, niiden rikkaasta visuaalisuudesta, moninaisuudesta ja hakeutumisesta kohti valoa ja juurten pimeyttä. Botanicum-teos liikkuu kasvin ja ihmisen todellisuuksien välillä ja vie katsojan myyttiseen paikkaan, eräänlaiseen välitilaan – ihmiskasvien todellisuuteen.

Teoksen kohdeyleisöä ovat yli 12-vuotiaat nuoret ja aikuiset.

 
Koreografia ja tanssi: Tanja Illukka, Heidi Masalin

Valo- ja videosuunnittelu: Pekka Pitkänen

Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä

Sävellys: Olli Havu, Tuuli Kyttälä

Pukusuunnittelu: Terttu Torkkola

Pukujen toteutus: Elina Tuomisto

Laatikon suunnittelu ja valmistus: Lotta Esko

Valokuvat: Pasi Orrensalo ja Pekka Pitkänen

Tuotanto: KATVE [blind spot] ja Malmitalo

 
Esitykset

Pe 1.10. klo 18, ensi-ilta

La 2.10. klo 15

Ti 5.10. klo 18

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
www.malmitalo.fi 

Kesto: 40 minuuttia

Liput: 6 € (+ mahd. toimitusmaksu), lippu.fi

Teoksen tekemistä ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Taike, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto, Vantaan Tanssiopisto ja Helsingin kaupunki

KATVE [blind spot] tuottaa monitasoisia ja raikkaita nykytanssiteoksia. Ryhmän teoksia leimaa visuaalisuus, fyysisyys ja mielikuvitus. Teoksissa työskentelee produktiokohtaisesti kiinnitettyjä freelancer-taiteilijoita, vahvoja nykytaiteen ammattilaisia.

KATVE [blind spot] on perustettu vuonna 2012. Yhdeksän vuoden aikana on syntynyt yhteensä 16 tanssiteosta. KATVE [blind spot] toteuttaa 1–2 ensi-iltaa vuodessa ja aktiivinen kiertuetoiminta on tärkeä osa ryhmän toimintaa. Vuodesta 2019 alkaen ryhmän taiteellisena johtajana toimii koreografi-tanssija Heidi Masalin. KATVE [blind spot] ryhmän toimintaa tukee Helsingin kaupunki. Vuonna 2021 ryhmälle myönnettiin Taiteen Edistämiskeskuksen Lastenkulttuurin erityisavustus. KATVE [blind spot] ryhmän teokset on valittu lastenkulttuurin vuoden ITU 2014 - ja vuoden Pikku ITU 2018 -teoksiksi.

*****

Kutsu

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut Botanicum-esityksen ensi-iltaan perjantaina 1.10. klo 18 Malmitaloon. Varaa kutsulippusi sähköpostitse: kaisa.pikkarainen@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tanssitaiteilija Heidi Masalin
p. 050 3279231
info.katve@gmail.com

Tanssitaiteilija Tanja Illukka
p. 050 5322400
tanja.katve@gmail.com

Malmitalon yhteyshenkilö:
Kulttuurituottaja
Kaisa Pikkarainen
kaisa.pikkarainen@hel.fi, 040 191 8544

Viestinnän yhteyshenkilö:
Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut
terhi.honkio@hel.fi, 040 169 9706

Kuvat

Kuva: Pekka Pitkänen.
Kuva: Pekka Pitkänen.
Lataa
Kuva: Pekka Pitkänen.
Kuva: Pekka Pitkänen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa. Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Yleisten kulttuuripalvelujen alueellisista kulttuurikeskuksista.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nyctalope-performanssi kutsuu naisia ottamaan öisen kaupungin haltuun21.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Polymorphin Nyctalope on performanssi ja installaatio, joka käsittelee naisten voimaa ja rohkeutta sekä suhdettamme yölliseen julkiseen tilaan. Ranskalainen tekstiilisuunnittelija Maëva Longvert on luonut esityksen, jossa noin 40 naista Toulousesta ja Helsingistä esiintyy julkisissa tiloissa käyttäen esityksessä kutomaansa kangasta. Installaatio on koettavissa Helsingissä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsinginkadulla 8.10. kello 19−20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme