Messukeskus

Nuorilta nuorille: KirjaKallio koskettaa jo kuudetta kertaa

Jaa

Nuoret kurkistavat Helsingin Kirjamessuilla 100 vuotiaan Suomen tulevaisuuteen, pohtivat internetin ja kirjan roolia, ihmisten identiteettiä ja kehoa sekä kirjoittamisen aloittamista. Kallion lukion opiskelijat toteuttavat nyt jo kuudetta kerran KirjaKallio-lavan ohjelman Helsingin Kirjamessuille torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 Messukeskukseen.

KirjaKallio kirjamessuilla.
KirjaKallio kirjamessuilla.

KirjaKallion lavalla on neljänä messupäivänä kullakin oma teemansa, jota käsitellään kunkin päivän paneelikeskustelussa. Lavalla on ohjelmaa aamusta iltaan.

Mille pohjalle rakennetaan seuraavat 100 vuotta?

Torstain 26.10. teemana KirjaKallio-lavalla on Suomen tulevaisuus juhlahumun jälkeen. Mitä suomalaisuus tarkoittaa tulevaisuudessa? Päivän ohjelmassa painottuvat kiinnostavat tietokirjat esimerkiksi totuuden aseman muutoksesta. Paneelikeskustelussa päivän aihetta ovat pohtimassa toimittaja Suvi Auvinen, tulevaisuuden poliitikko Elisa Gebhard, tietokirjailija ja toimittaja Tuomas Muraja sekä start up -yrittäjä Lauri Skö.

Netti valtaa ajankäytön, millaiseksi muodostuu kirjan rooli?

Perjantain 27.10. teemassa asettuvat vastakkain internet ja kirja. Kirjan tulevaisuudesta ovat paneelissa keskustelemassa Kaiken Entertaimentin toimitusjohtaja Laura Nevanlinna, Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola, Demi-lehden toimituspäällikkö Päivi Lehtomurto sekä kirjailijat Aleksi Delikouras ja Jukka Behm. Käsiteltäviä kirjoja ovat esimerkiksiVille Kormilaisen yhdessä tubettaja Roni Backin kanssa kirjoittama Tubettajan Käsikirja.

Rohkeita keskusteluja identiteetistä ja ihmiskehosta

Lauantaina 28.10. KirjaKalliossa keskitytään kysymyksiin identiteetistä ja ihmiskehosta. Lavalla nähdään rohkeita keskustelijoita ja puretaan tabuja, kun käsittelyssä ovat muun muassa Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon NE – KuukautiskirjaKoko Hubaran Ruskeat Tytöt sekä Jenni Pääskysaaren ja Arno Kotron Elämän A ja Ö. Paneelissa tabuja ovat rikkomassa Seta Ry:n puheenjohtaja Viima Lampinen, Vaakakapinasta tuttu toimittaja Saara Sarvas, teatterintekijä Noora Dadu, vapaa kirjoittaja Victoria Odum, kirjailija Nadja Sumanen sekä Poikien Talon johtaja Kalle Laanterä.

 Matka lukijasta tekijäksi

Sunnuntaina 29.10. ryhdytään lukijasta tekijäksi. KirjaKallion ohjelmassa tutustutaan eri tapoihin kirjoittaa ja kuullaan tarinoita kirjoittajaksi tulemisesta. Esimerkiksi rap-yhtye Gaselleista tuttujen Mikko Niirasen ja Pekka Salmisen esikoisromaani Sä maksat sekä Ronja Salmen ja Mikko Toiviaisen 12 tarinaa kirjoittamisesta johdattavat aiheeseen. Päivän paneeliin ottavat osaa Niirasen ja Salmisen lisäksi toimittajat Reetta Räty ja Aleksis Salusjärvi sekä elokuvantekijä Hannaleena Hauru.

Nuortenkirjasta näytelmäksi

KirjaKallio toteuttaa yhteistyössä Kansallisteatterin ja Otavan kanssa Neljän päivän näytelmän, jossa dramatisoidaan näytelmäksi yksi tämän vuoden nuortenkirjoista. Dramatisoitava kirja äänestetään ja päätetään KirjaKallio-lavalla torstaina 26.10., jolloin projekti aloitetaan. Kirjamessujen aikana työryhmä dramatisoi kirjan näytelmäksi ohjaaja Elina Kilkun johdolla. Valmis näytelmä nähdään KirjaKallio-lavalla sunnuntaina 29.10. klo 11 ja klo 16.

Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Samaan aikaan on Viini ja Ruoka –messut. #kirjamessut #kirjakallio www.helsinginkirjamessut.fi 

Lisätietoja KirjaKallion ohjelmasta ja yhteydet toteuttajiin: Tuottaja Anri Väre, puh. 044 3094027, anri@ryovari.fi Helsingin Kirjamessuista, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

KirjaKallio kirjamessuilla.
KirjaKallio kirjamessuilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me -tapahtumassa näkyy trendit ja Suomi10022.9.2017 10:11Tiedote

I love me paneutuu ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen kauneutta ja terveyttä sekä keholle että mielelle. Tapahtuman kymmenen ohjelma-aluetta tarjoavat yhteensä satoja kiinnostavia luentoja, demoja, harjoituksia, näytöksiä ja kisoja, joista voi ammentaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Ohjelma juhlistaa myös satavuotiasta Suomea ja esittelee syksyn trendit. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.10.2017.

Teknologia 17 -messuilla venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi21.9.2017 15:31Tiedote

Messukeskuksessa ti-to 10.—12.10. järjestettävien Teknologia-messujen näytteilleasettajat edustavat laajasti teknologiateollisuuden eri sektoreita. Messuilta haetaan uusien tuotteiden ja palveluiden sekä uusien asiakkaiden ja kumppaneiden lisäksi myös lisäarvoa olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Messuohjelman yksi vetonauloista on venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi Partneriat.

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Turvallisuusala ottaa isoja askelia18.9.2017 06:38Tiedote

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät juuri nyt isoin askelin. Maailma muuttuu ja yritysten on varauduttava uudenlaisiin riskeihin, uhkiin ja häiriöitilanteisiin, jotta liiketoiminta voi jatkua ja turvallisuus on taattu. Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä päivittää yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta vastaavien sekä yrityspäättäjien tiedot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme