MessukeskusMessukeskus

Nuorilta nuorille: KirjaKallio koskettaa jo kuudetta kertaa

Jaa

Nuoret kurkistavat Helsingin Kirjamessuilla 100 vuotiaan Suomen tulevaisuuteen, pohtivat internetin ja kirjan roolia, ihmisten identiteettiä ja kehoa sekä kirjoittamisen aloittamista. Kallion lukion opiskelijat toteuttavat nyt jo kuudetta kerran KirjaKallio-lavan ohjelman Helsingin Kirjamessuille torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 Messukeskukseen.

KirjaKallio kirjamessuilla.
KirjaKallio kirjamessuilla.

KirjaKallion lavalla on neljänä messupäivänä kullakin oma teemansa, jota käsitellään kunkin päivän paneelikeskustelussa. Lavalla on ohjelmaa aamusta iltaan.

Mille pohjalle rakennetaan seuraavat 100 vuotta?

Torstain 26.10. teemana KirjaKallio-lavalla on Suomen tulevaisuus juhlahumun jälkeen. Mitä suomalaisuus tarkoittaa tulevaisuudessa? Päivän ohjelmassa painottuvat kiinnostavat tietokirjat esimerkiksi totuuden aseman muutoksesta. Paneelikeskustelussa päivän aihetta ovat pohtimassa toimittaja Suvi Auvinen, tulevaisuuden poliitikko Elisa Gebhard, tietokirjailija ja toimittaja Tuomas Muraja sekä start up -yrittäjä Lauri Skö.

Netti valtaa ajankäytön, millaiseksi muodostuu kirjan rooli?

Perjantain 27.10. teemassa asettuvat vastakkain internet ja kirja. Kirjan tulevaisuudesta ovat paneelissa keskustelemassa Kaiken Entertaimentin toimitusjohtaja Laura Nevanlinna, Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola, Demi-lehden toimituspäällikkö Päivi Lehtomurto sekä kirjailijat Aleksi Delikouras ja Jukka Behm. Käsiteltäviä kirjoja ovat esimerkiksiVille Kormilaisen yhdessä tubettaja Roni Backin kanssa kirjoittama Tubettajan Käsikirja.

Rohkeita keskusteluja identiteetistä ja ihmiskehosta

Lauantaina 28.10. KirjaKalliossa keskitytään kysymyksiin identiteetistä ja ihmiskehosta. Lavalla nähdään rohkeita keskustelijoita ja puretaan tabuja, kun käsittelyssä ovat muun muassa Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon NE – KuukautiskirjaKoko Hubaran Ruskeat Tytöt sekä Jenni Pääskysaaren ja Arno Kotron Elämän A ja Ö. Paneelissa tabuja ovat rikkomassa Seta Ry:n puheenjohtaja Viima Lampinen, Vaakakapinasta tuttu toimittaja Saara Sarvas, teatterintekijä Noora Dadu, vapaa kirjoittaja Victoria Odum, kirjailija Nadja Sumanen sekä Poikien Talon johtaja Kalle Laanterä.

 Matka lukijasta tekijäksi

Sunnuntaina 29.10. ryhdytään lukijasta tekijäksi. KirjaKallion ohjelmassa tutustutaan eri tapoihin kirjoittaa ja kuullaan tarinoita kirjoittajaksi tulemisesta. Esimerkiksi rap-yhtye Gaselleista tuttujen Mikko Niirasen ja Pekka Salmisen esikoisromaani Sä maksat sekä Ronja Salmen ja Mikko Toiviaisen 12 tarinaa kirjoittamisesta johdattavat aiheeseen. Päivän paneeliin ottavat osaa Niirasen ja Salmisen lisäksi toimittajat Reetta Räty ja Aleksis Salusjärvi sekä elokuvantekijä Hannaleena Hauru.

Nuortenkirjasta näytelmäksi

KirjaKallio toteuttaa yhteistyössä Kansallisteatterin ja Otavan kanssa Neljän päivän näytelmän, jossa dramatisoidaan näytelmäksi yksi tämän vuoden nuortenkirjoista. Dramatisoitava kirja äänestetään ja päätetään KirjaKallio-lavalla torstaina 26.10., jolloin projekti aloitetaan. Kirjamessujen aikana työryhmä dramatisoi kirjan näytelmäksi ohjaaja Elina Kilkun johdolla. Valmis näytelmä nähdään KirjaKallio-lavalla sunnuntaina 29.10. klo 11 ja klo 16.

Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Samaan aikaan on Viini ja Ruoka –messut. #kirjamessut #kirjakallio www.helsinginkirjamessut.fi 

Lisätietoja KirjaKallion ohjelmasta ja yhteydet toteuttajiin: Tuottaja Anri Väre, puh. 044 3094027, anri@ryovari.fi Helsingin Kirjamessuista, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

KirjaKallio kirjamessuilla.
KirjaKallio kirjamessuilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pörssin kehitys, kiinteistösijoittaminen ja verotehokas sijoittaminen puhuttavat Sijoitus Invest 2017 tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.22.11.2017 13:31Tiedote

Sijoitus Invest järjestetään 29.-30.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma tuo saman katon alle niin yksityis- kuin ammattisijoittajatkin. Kävijöitä on tapahtumassa kahden päivän aikana noin 5000. Tapahtumassa on neljä seminaarilavaa jossa on puheenvuoroja koko kahden päivän ajan sekä kattava näyttelyalue.

MP-messut kutsuu nuoret uuteen MP-miittiin22.11.2017 10:40Tiedote

MP-messut järjestää yhdessä NRJ:n kanssa nyt ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun MP-miitin perjantaina 2.2. MP-messujen sulkeutumisajan jälkeen. MP-miitin pääesiintyjä on Evelina. Illan aikana nähdään myös henkeäsalpaava kansainvälinen Globe of Death Show ja Stunt Freaks Team Show. Tapahtuma tarjoa nuorille mukavaa yhdessäoloa ja moottoripyöräilyhenkistä ohjelmaa. Paikalla ovat NRJ:n juontajat ja Biisonimafia. MP-miittiin osallistuvat pääsevät MP-messuille sunnuntaina 4.2. veloituksetta.

Nettikonsultaatiolla erikoishammashoitoa syrjäseuduille17.11.2017 08:00Tiedote

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinnon 2017 saa kansainvälinen konsultaatioportaali QAdental, joka vie hammaslääketieteen erikoisosaamista etänä sinne, missä sitä ei muuten ole saatavilla. Innovaatio-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Palkitut innovaatiot esitellään Hammaslääkäripäivillä 23.–25.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto uudistuu ja kalastusalue kasvaa16.11.2017 15:53Tiedote

Helsingin kansainvälisten Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto -alue uudistuu ja kalastusalue kasvaa. Messualueelle tuodaan Uusi Aalto -altaan lisäksi kaksi uutta allasta, toinen kalastusveneille ja toinen sukeltamiseen. Purjehdussatama tuo messuille uusia tarinoita kuultavaksi ja keskittää messujen ohjelmia yhteen paikkaan. Pääosassa venemessuilla edelleen komeilevat veneet, jotka täyttävät Messukeskuksen kaksi suurinta hallia. Tarvikkeet ja varusteet löytyvät muista halleista ja matkailulle suunnitellaan entistä näyttävämpää kokonaisuutta. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme