Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

NUORISO, PILALLA – SUKUPOLVIPAMFLETISSA TYRMÄTÄÄN IDENTITEETTIPOLITIIKKA

Jaa

Nuorison koko elämäntapa on materialistista, kirjoittaa toimittaja Tuija Siltamäki EVA Pamfletissa Nuoriso, pilalla. Esimerkiksi diginatiivius on mahdollista vain talouskasvun ansiosta. Nuorison identiteetin rakentaminen on tiiviisti sidoksissa kuluttamiseen, ja kulutusvalinnat ovat nuorille luonteva poliittisen osallistumisen tapa.

”Väitetään, että nuoriso olisi jälkimaterialistista, mutta esimerkiksi vapaa-ajan arvostaminen rahan sijaan on mahdollista vasta, kun taloudelliset reunaehdot täyttyvät. Useimmilla meistä on nykyään varaa tavoitella elämältä muutakin kuin vain rahaa”, sanoo Siltamäki.

Nuoriso, pilalla -pamfletti on Siltamäen näkemys siitä, millaisia Y- ja Z-sukupolvet ovat ja millaista yhteiskuntaa heidän voi odottaa rakentavan. Käsittelyssä ovat nuorten suhde koulutukseen, työhön ja politiikkaan.

”Työltä halutaan merkityksellisyyttä, koska se on minulle tärkeää. Politiikassa korostuvat arvokysymykset ja mietitään, mikä on minun arvojeni mukaista. Koulutuskeskustelussa puolestaan ovat viime vuosina korostuneet oma jaksaminen ja toimeentulo. Identiteettipolitiikka tunkeutuu ”kaikkialle” ja erilaiset moraalikysymykset sytyttävät kulttuurisotia. Meillä on pääsy koko maailmaan, mutta näemme vain itsemme. Olisi aika, että ehtisimme ajattelemaan myös muita”, Siltamäki kirjoittaa.

Tuija Siltamäki: Nuoriso, pilalla -EVA Pamfletti torstaina 27.2. kello 6.00 osoitteessa www.eva.fi

Lisätiedot: toimittaja Tuija Siltamäki, tuija.siltamaki@gmail.com tai +358 40 831 6641

Julkaisun ennakkopyynnöt: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Toimittaja Tuija Siltamäki. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA
Toimittaja Tuija Siltamäki. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

EU:n kannatus kasvaa, vaikka elpymispaketti epäilyttää monia9.5.2021 05:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 54 prosenttia suhtautuu EU-jäsenyyteen myönteisesti ja 20 prosenttia kielteisesti, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Suomalaisten EU-myönteisyys on kasvanut hiukan viime syksystä siitä huolimatta, että suomalaisten näkemykset EU:n elpymispaketista jakaantuvat kahtia. Suomalaisista 40 prosenttia ajattelee, että Suomen osallistuminen Euroopan unionin jäsenmaille avustuksia ja lainoja jakavaan elpymispakettiin on maamme etujen mukaista. 38 prosenttia ei pidä elpymispakettiin osallistumista suomalaisten etujen mukaisena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme