Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisoasema Klaarasta täysi-ikäinen

Jaa

Nuorisoasema Klaara avattiin syksyllä vuonna 2000 Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) myöntämien lasten ja nuorten mielenterveystyöhön tarkoitettujen varojen turvin. Vuodesta 2002 Nuorisoasema Klaara on antanut mielenterveys- ja päihdepalveluja alle 25-vuotiaille nuorille Vaasan kaupungin pysyvänä toimintana.

Kuva - Bild: Gunnar Bäckman
Kuva - Bild: Gunnar Bäckman

Nuorisoasema Klaara toimii matalan kynnyksen periaatteella. Nuorisoasema Klaarassa työskentelee moniammatillinen tiimi. Työntekijöinä on psykologeja, psykiatrisia sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, johtava ohjaaja sekä toimistosihteeri. Tarjolla on myös lääkäripalveluja.

Vuodesta 2000 nykypäivään

Nuorisoasema Klaara avattiin syksyllä 2000 sosiaali- ja terveysviraston yhteistyöprojektina Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) myöntämien varojen turvin. Ensimmäisenä toimintavuonna asiakkaita oli 492 ja käyntejä 4421. Vuonna 2002 hankkeen toiminta muuttui Vaasan kaupungin vakinaiseksi toiminnaksi.

Vuonna 2013 avattiin NettiKlaara (https://klaara.vaasa.fi), jonka tavoitteena oli entisestään madaltaa nuorten kynnystä hakea apua. NettiKlaarassa on muun muassa sähköinen ajanvaraus, tietopalvelusivusto sekä blogi. NettiKlaara-projekti oli osa Välittäjä 2013 –hanketta, joka oli Väli-Suomen alueen mielenterveys- ja päihdetyön kehittämishanke.

­– Toimintaa on kehitetty vuosien aikana yhdessä nuorten kanssa. Toiminta on muuttunut hoidollisempaan mielenterveys- ja päihdetyöhön. Yksilökäyntien lisäksi meillä on toiminnallisia ja hoidollisia ryhmiä, muun muassa ahdistukseen ja jännitykseen liittyen. Meillä on liikuntaryhmiä sekä ryhmä nuorille, joiden perheissä on mielenterveys- ja päihdeongelmia. Lisäksi teemme ennaltaehkäisevää työtä esimerkiksi vierailemalla kouluissa, kuvailee johtava ohjaaja Heli Koivula.

Asiakkaiden määrä on edelleen kasvussa

­– Viime vuonna asiakkaita oli ennätysmäärä. Asiakkaita oli 1042 ja asiakaskäyntejä 7882. Etenkin nuorempien kävijöiden määrä kasvanut, toteaa Koivula.

Eniten Klaaraan tullaan mielenterveyden haasteiden, kuten ahdistuksen ja masennuksen vuoksi (51 %). Asiakkaita lähestyy Nuorisoasema Klaaraa myös riippuvuuksien takia (12 %), elämänhallintaan liittyen (16 %) sekä ihmissuhdeongelmien vuoksi (11 %).

– Tällä hetkellä valmistellaan Vaasan kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhdistämistä Vaasan keskussairaalan psykiatrian erikoissairaanhoidon palvelujen kanssa yhdeksi uudeksi kokonaisuudeksi. Muutoksessa on mukana myös Nuorisoasema Klaaran mielenterveys- ja päihdepalvelut alle 25-vuotiaille nuorille. Tuleva muutos on ajoitettu keväälle 2019, kertoo Koivula.

Ota yhteyttä!

Nuorisoasema Klaara sijaitsee osoitteessa Kirkkopuistikko 28. Klaara on avoinna ma klo 10-18, ti-to klo 9-16 ja pe klo 9-15. Klaara on suljettu päivisin lounasaikana klo 11.30-12.30.

Vastaanottoajan voi varata käymällä, soittamalla p. 06 325 2850 tai nettiajanvarauksella klaara.vaasa.fi. Akuuteissa asioissa voi tulla suoraan päivystäjän vastaanotolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Johtava ohjaaja Heli Koivula, Nuorisoasema Klaara, p. 040 558 2809, heli.koivula@vaasa.fi
Palvelualuejohtaja Marja Mustonen, Työikäisten palvelut, p. 040 756 9617, marja.mustonen@vaasa.fi

Kuvat

Kuva - Bild: Gunnar Bäckman
Kuva - Bild: Gunnar Bäckman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Arbetena på Wasa Stations område inleds med rivning av den gamla busstationsbyggnaden10.10.2018 15:19Tiedote

Vasa stad inledde rivningen av den f.d. busstationsbyggnaden på Wasa Stations område (Smedsbyvägen 1) vecka 40. För rivningsarbetena svarar Maanrakennus Mäki-Kala Oy. På grund av rivningsarbetena måste parkeringen på området begränsas och omorganiseras. Den del av området som finns mot Vörågatan och Verkstadsgatan kommer tillfälligt att anvisas enbart för personbilsparkering. Samtidigt snyggas området upp.

Wasa Stationin alueen työt alkavat vanhan linja-autoaseman rakennuksen purkutöillä10.10.2018 15:17Tiedote

Vaasan kaupunki on aloittanut Wasa Stationin alueen (Sepänkyläntie 1) vanhan linja-autoaseman purkutyöt viikolla 40. Purkutöistä vastaa Maanrakennus Mäki-Kala Oy. Purkutöiden takia alueen pysäköintiä joudutaan rajoittamaan ja järjestelemään uudelleen. Vöyrinkadun ja Konepajankadun puoleinen osa alueesta tullaan osoittamaan väliaikaisesti vain henkilöautojen pysäköintiin. Samalla aluetta tullaan siistimään.

Vähänkyrön asukasilta 24.10.9.10.2018 08:00Tiedote

Vaasan kaupunki järjestää Vähässäkyrössä asukasillan, jossa asukkaat saavat tietoa ajankohtaisista kaavoituskohteista, vapaista tonteista sekä rakennusvalvonnan palveluista. Rakentajille on tarjolla tietoa puurakentamisesta ja vanhemman rakennuskannan peruskorjauksesta sekä suojelluista rakennuksista ja mahdollisuudesta hakea tukea korjauksiin. YHYRES-kehittämisyhdistys ry kertoo Leader-rahoituksen mahdollisuudesta rakentamishankkeissa. Vähänkyrön asukasilta Paikka: Savilahti-talo Aika: keskiviikko 24.10.2018 klo 17.30–21.00 klo 17.30 tarjoilu kahvi/tee/mehu + suolapala ja keksi klo 18.00 alkupuheenvuoro aluelautakunnan puheenjohtaja Pasi Keskinen klo 18.10 Kaavoitus, ajankohtaista asiaa, Vähänkyrön osayleiskaava, Kirkonkylä, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso klo 18.30 Kiinteistötoimi, maankäytön tilanne, vapaat tontit, maankäyttöinsinööri Harri Flén klo 18.45 Rakennusvalvonta, ajankohtaista asiaa, rakennustarkastaja Paula Frank Kysymykset Tauko 10 min. klo 19.20 Puurakentaminen ja v

Försöket med personlig budget i Österbotten fortsätter år 20198.10.2018 10:12Tiedote

Social- och hälsovårdsministeriet (SHM) har beviljat 520 000 euro i statsbidrag för Österbottens försök. I försöket med personlig budget i Österbotten är social- och hälsovårdssektorerna i Närpes, Jakobstad och Vasa med. I Vasa är målgruppen närståendevårdare och –vårdtagare över 55 år och i Jakobstad och Närpes är målgruppen personer över 55 år som är i behov av många olika serviceformer samtidigt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme