Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisomusikaali Mysteriassa unelmoidaan ääneen

Jaa
Mysteria on nuorisomusikaali, jossa Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen sekä Rokkikoulun nuoret luovat yhteistyössä upean teoksen. Musikaali nähdään helmikuussa kolmessa yleisöesityksessä pääkirjaston Draama-salissa.
Mysteria-musikaalin työryhmä. Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo
Mysteria-musikaalin työryhmä. Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo

Mysteria on ajaton nuorisomusikaali itseensä uskomisesta ja uskalluksesta unelmoida ääneen. Yhteistyöproduktio tuo yhteen eri taiteenlajeja harrastavia 13-16-vuotiaita, yhteensä 22 lasta ja nuorta. Lavalla nähtävät esiintyjät ovat taiteen perusopetuksen TaiKonin ja Rokkikoulun oppilaita.

- Mysteria on poikkitaiteellinen projekti nuorilta nuorille. Näyttelijät, tanssijat ja muusikot ovat ensin harjoitelleet keskenään, ja nyt viimeisinä viikkoina meillä on ollut kaikille yhteisiä harjoituksia. On hienoa nähdä, kuinka nuoret ovat vuorovaikutuksessa ja kuuntelevat toisiaan lavalla. He saavat nyt kehittää harrastustaan astetta pidemmälle, kertoo ohjaaja, Taikonin opettaja Julia Johansson.

Tarinassa seuraamme Tindraa, joka on menettänyt äänensä. Hän palkkaa kaksi etsivää ratkaisemaan tätä mysteeriä, ja yhdessä he lähtevät aikamatkalle etsimään vastauksia.

Yleisölle avoimia esityksiä on kolme:

  • to 16.2. klo 18
  • la 18.2. klo 13
  • la 18.2. klo 16
  • paikka: Vaasan kaupunginkirjaston Draama-sali, Kirjastokatu 13

Esitykset ovat maksuttomia. Paikkoja on rajoitetusti (120 paikkaa/esitys), joten paikka esitykseen on varattava etukäteen ilmoittautumalla. Ilmoittautua voi osoitteessa www.vaasa.fi/taikon.

Kaksikielinen musiikkinäytelmä nuorilta nuorille

Musikaalin on käsikirjoittanut kirjailija ja ohjaaja Ann-Louise Bertell, ohjannut TaiKonin opettaja Julia Johansson ja musiikin on säveltänyt tuottaja, säveltäjä Janne Hyöty. Musikaalin koreografian ovat tehneet Taikonin opettajat Nanna Rahikainen, Nella Turkki ja Heini Haverinen

TaiKonin teatterioppilaat ovat yhdessä Johanssonin kanssa työstäneet käsikirjoitusta paremmin nykypäivään sopivaksi ja myös improvisoineet itse kohtauksia.

Kaksikielinen musiikkinäytelmä toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen eli Taikonin sekä Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden Rokkikoulun kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaisrehtori Mia Wiik, mia.wiik@edu.vaasa.fi, puh. 0400 259 961

Taikonin opettaja ja Mysterian ohjaaja Julia Johansson, juliaj.johansson@edu.vaasa.fi, puh. 050 305 5654

Kuvat

Mysteria-musikaalin työryhmä. Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo
Mysteria-musikaalin työryhmä. Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo
Lataa
Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo
Kuva: Vaasan kaupunki / Kaisa Salo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vi gör Vasa till Finlands snyggaste stad – kampanjen En miljon soppåsar inspirerar till att samla skräp i omgivningen29.3.2023 13:22:41 EEST | Tiedote

Yle ordnar under våren den riksomfattande kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att inspirera människor till att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen. Vasa deltar också i kampanjen tillsammans med över 140 städer och kommuner. De insamlade soppåsarna anges på kampanjsajten vid den egna orten. Kom med och gör Vasa till Finlands snyggaste stad!

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä29.3.2023 13:16:11 EEST | Tiedote

Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme