Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorisotaloissa maksuttomia maskityöpajoja nuorille

Jaa

Nuorisopalvelut järjestää kaikissa noin 60 yksikössään ympäri Helsinkiä maksuttomia maskityöpajoja, joissa nuoret voivat tehdä kestomaskin. Kussakin yksikössä pidetään yksi tai useampi työpaja. Pajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

- ”Nuorisopalvelut pitää tärkeänä, että jokainen nuori voi liikkua turvallisesti hygieniasuosituksia noudattaen. Maskin käyttö ei saa olla kiinni perheen varallisuudesta tai mahdollisuuksista hankkia maskeja. Lisäksi nuorille tärkeä ekologisuusnäkökulma toteutuu monikäyttöisten, itsetehtyjen maskien avulla”, kertoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö
 
Aikaisempaa osaamista ompelusta ei tarvita, ohjaajat avustavat maskin teossa ja antavat opastusta sen oikeasta käytöstä ja puhdistuksesta. Nuorisotalot tarjoavat materiaalit ja työvälineet. Kukin osallistuja voi tehdä itselleen kaksi maskia.   

Maskipajat suosittuja  
Maskityöpajat ovat saaneet nuorten keskuudessa hyvän vastaanoton. “Monet haluisivat tehdä useammankin maskin ja on iloisesti yllättynyt omista taidoistaan. Nuoret ovat innostuneet monipuolisesta kangasvalikoimasta. Maskikin voi siis olla ulkoasultaan hieno”, kertoo kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori Minna Kaljunen. - “Ihanaa, että pääsee itse tekemään” ja “Kiva tehdä yhdessä” ovat pajoissa usein kuultuja kommentteja”, Kaljunen jatkaa.  
 
Työpajoissa osallistujien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa noudattamalla turvavälejä.   
 
Lisätietoja ja aikatauluja alueiden nuorisotalojen somekanavilta ja nettiosoitteesta munstadi.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Hörkkö
aluepäällikkö, läntinen nuorisotyö
tiina.horkko@hel.fi, puh. 050 3026404

Minna Kaljunen
kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori
minna.kaljunen@hel.fi, puh. 040 3362101

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme