Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisotalot aukesivat, nuorille harrastustoimintaa ja neuvontaa taas tarjolla

Jaa

Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden toiminta on vihdoin palautumassa ennalleen korona-ajan rajoitteiden jälkeen. Nuorisotilat aukesivat 1.11., ja myös harrastustoiminta sekä neuvontapalvelut pyörivät jälleen normaalisti.

Pitkään koronarajoitusten vuoksi suljettuina olleet nuorisotalot sekä nuorisokahvila Café Kultsa avasivat ovensa 1.11. Vaasassa on viisi nuorisotaloa: Huutoniemen kohtaamispaikka Huudi, keskustan Kultsa, Isolahden Sumppu, Ristinummen Ristikka ja Vähänkyrön Kyrölä.

- Huudi on vielä suljettu remontin vuoksi, mutta muissa taloissa nuorilla on nyt mahdollisuus kokoontua ja viettää vapaa-aikaa, iloitsee nuorisopalvelukoordinaattori Anna-Leena Orava.

Orava muistuttaa, että myös jatkossa on tärkeä muistaa hyvä käsihygienia ja maskin käyttö. Nuorisotalojen aukioloajat ja lisätietoa toiminnasta löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/nuorisotalot

Myös Huutoniemellä sijaitseva skeittihalli on auki normaalisti. Aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta www.vaasa.fi/skeittihalli.

Rokkikoulun bändeille enemmän treeniaikaa

Nuorisotalojen avautumisen lisäksi myös nuorten ryhmä- ja harrastustoiminnat saadaan käyntiin Vaasassa.

Marraskuun alusta lähtien Vaasan kaupungin Rokkikoululla voi taas soittaa useampi lasten ja nuorten bändi yhden illan aikana. Kaikki Rokkikoulun 12 ryhmää saavat siis nyt enemmän harjoitteluaikaa.

- Meillä ohjaajilla ja nuorilla on iso toive, että pääsisimme bändien kanssa jälleen esiintymään live-yleisön eteen syys- ja kevätkauden päätöskeikoille. Korona-aikana järjestimme striimattuja keikkoja, mutta aito live-keikka on kuitenkin aina parempi vaihtoehto, unelmoi Rokkikoulun ohjaaja Joni Kiviniemi.

Vapaita soittimien opetuspaikkoja voi tiedustella verkkosivujen kautta: www.vaasa.fi/rokkikoulu. Myös bändeihin kaivataan mukaan laulajia.

Nuorille luvassa liikuntaa, tapahtumia ja työpajoja

Poikkeusoloissa verkon kautta palvellut nuorten neuvonta- ja tietopalvelu Reimari avaa jälleen ovensa nuorisotalo Kultsan toisessa kerroksessa. Myös Reimarin koordinoima ryhmä- ja harrastustoiminta pyörähtää uudelleen käyntiin.

Reimari tarjoaa 13-29-vuotiaille tietoa ja luottamuksellista ohjausta erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa.

- Meiltä voi tulla hakemaan tietoa esimerkiksi harrastusmahdollisuuksista ja muista kaupungin palveluista nuorille. Toivomme, että nuoret tulisivat kysymään neuvoa ennen kuin asiat monimutkaistuvat. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, kuvailee Reimarin nuorisotiedottaja Pia Kokko.

Lisätietoa Reimarin toiminnasta: www.reimari.info

Yhteyshenkilöt

nuorisopalvelukoordinaattori Anna-Leena Orava, puh. 040 162 9948, anna-leena.orava@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välbefinnandet bland barnfamiljer har utretts övergripande i sex kommuner25.11.2021 15:26:21 EET | Tiedote

Inom det riksomfattande projektet gällande avancerad analys för barnfamiljer (LEA) har en unik lägesbild skapats över välbefinnandet bland barnfamiljer i Tammerfors, Ylöjärvi, Vanda, Björneborg, Vasa och Laihela. Materialet har sammanställts från tio nationella registerkällor, och det täcker totalt nästan 80 000 barnfamiljer i sex kommuner. Någon motsvarande analys har inte gjorts i Finland tidigare.

Lapsiperheiden hyvinvointia selvitetty laajasti kuudessa kunnassa25.11.2021 15:25:33 EET | Tiedote

Valtakunnallisessa Lapsiperheiden edistynyt analytiikka (LEA) -hankkeessa on luotu ainutlaatuista tilannekuvaa Tampereen, Ylöjärven, Vantaan, Porin, Vaasan ja Laihian lapsiperheiden hyvinvoinnista. Aineisto on koottu kymmenestä valtakunnallisesta rekisterilähteestä, ja se kattaa yhteensä lähes 80 000 lapsiperhettä kuuden kunnan alueelta. Vastaavanlaista analyysiä ei ole aikaisemmin Suomessa tehty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme