Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisovaltuustovaaleihin saatiin 48 ehdokasta: vaalit sähköisinä ensimmäisinä Suomessa

Jaa

Vaasan nuorisovaltuuston vaaleihin ilmoittautui ehdokkaiksi suuri määrä vaasalaisia nuoria. Yhteensä 48 nuorta on aloittanut vaalityönsä marraskuun alussa käytäviä vaaleja varten. Äänestys järjestetään koronatilanteen vuoksi sähköisesti, ja kyseessä ovatkin Suomen ensimmäiset sähköiset nuorisovaltuustovaalit.

Nuorisovaltuustovaalien ehdokaslista on nähtävillä osoitteessa www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto. Vaalit järjestetään 3.–4.11.2020. Äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla vaasalaisella.

- Saimme nuortenkin arkeen vaikuttavasta epidemiatilanteesta huolimatta nuorisovaltuuston vaaleihin hyvän määrän ehdokkaita, mikä on todella hienoa, kertoo nuorisoasiainkoordinaattori Teemu Saarinen Vaasan kaupungin nuorisopalveluista.

Vaalit toteutetaan marraskuussa sähköisen äänestyksen avulla. Saarinen kertoo, että nuorisovaltuustovaaleja ei ole aiemmin järjestetty sähköisinä Suomessa.

- Kyseessä on merkittävä kokeilu valtakunnankin mittakaavalla. Äänestys tapahtuu Wilman tai muun koulun käytössä olevan järjestelmän kautta, joko luokassa tai kotona, jos vaalien aikaan ollaan etäopetuksessa.

Vaasassa nuorten ääni kuuluu

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupungin lautakuntien kokouksissa. Jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Vaikuttamisen polku on ollut esillä Vaasan kaupungin nuorisopalveluissa jo vuosia.

- Nykyinen nuorisovaltuusto on tehnyt esimerkiksi aloitteen keskusta-alueen siistimisestä siirtämällä hylätyt pyörät pois sekä esityksen erään onnettomuusalttiin risteyksen parantamiseksi Ristinummella, Saarinen kertoo.

Nuorisovaltuusto on myös järjestänyt maksuttomia elokuvailtoja vaasalaisille nuorille.

- Elokuvailloista tehtiin sosiaalisempia tuomalla paikalle myös muuta ohjelmaa: keväällä mukana oli kaupungin nuorten Rokkikoulu soittamassa, ja nyt syksyllä mukana oli taiteen perusopetus eli TaiKon järjestämässä tanssihetken ja improvisaationäytöksen, kertoo Saarinen.

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Yhteyshenkilöt

nuorisoasiainkoordinaattori Teemu Saarinen, puh. 040 162 9948, teemu.saarinen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN & MEDDELANDE:OFFENTLIGGÖRANDE AV VASA STADS MUSEERS UTSTÄLLNINGSPROGRAM ÅR 2021 OCH PRESSTRÄFF.30.11.2020 13:28:19 EETTiedote

På Kuntsis museum för modern konst, Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Vasa konsthall visas nästa år sammanlagt 15 tillfälliga utställningar. I programmet ingår ett mångsidigt och omfattande utbud av modernism, nutidskonst och äldre konsthistoria som samlingsutställning. Den kulturhistoriska delen presenteras av utställningen Villaliv som på grund av pandemin flyttades fram ett år. Tikanojas konsthem firar sitt 70-årsjubileum med både samlingsutställningen Vers la lumière och nya öppningar.

TIEDOTE JA KUTSU: JULKISTUS JA TIEDOTETILAISUUS VAASAN KAUPUNGIN MUSEOIDEN NÄYTTELYOHJELMA VUODELLE 2021.30.11.2020 13:28:16 EETTiedote

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 15 vaihtuvaa näyttelyä. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen ja laaja-alainen kattaus modernismia, nykytaidetta ja vanhempaa taidehistoriaa kokoelmanäyttelynä. Kulttuurihistorian osuutta esittelee Huvilaelämää – näyttely, joka pandemian vuoksi siirrettiin vuodella eteenpäin. Tikanojan taidekoti juhlistaa 70-vuotista olemassaoloaan sekä kokoelmanäyttelyllä Vers la lumière että uusilla avauksilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme