Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään jo toista kertaa yhteistyössä pääkaupunkiseudulla – äänioikeutettuja nuoria yhteensä 66 000

Jaa

Lakisääteiset nuorisovaltuustovaalit käynnistyvät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettautuminen alkaa koko pääkaupunkiseudulla maanantaina 13.9. ja äänestys 8.11.

Nuorisovaltuustot ja -neuvostot ovat kuntalain edellyttämä nuorten vaikuttamiselin, joka takaa nuorille oikeuden ja mahdollisuuden päästä vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin. Pääkaupunkiseudulla nuorisovaltuustot on vuodesta 2019 alkaen valittu kaksivuotiselle kaudelle. Helsingissä valitaan syksyllä jälleen uusi nuorisoneuvosto, Espoossa ja Vantaalla nuorisovaltuustot.

Syksyn 2021 vaaleissa voivat asettua ehdolle ja äänestää Helsingissä kaikki 2004–2008 syntyneet, ja Espoossa ja Vantaalla kaikki 2003-2008 syntyneet nuoret. Helsingissä äänestysikäisiä on kaikkiaan 28 538, Espoossa 21 364 ja Vantaalla 16 116, eli vaalit koskevat pääkaupunkiseudun alueella yhteensä noin 66 000 nuorta.

Yhteistyötä yli kuntarajojen

Nyt päättyvän nuorisovaltuustokauden aikana pääkaupunkiseudun nuorisovaltuustot ovat tiivistäneet keskinäistä yhteistyötään. Nuorisovaltuustot pyrkivät vaikuttamaan paitsi oman kuntansa asioihin, myös koko pääkaupunkiseudun nuoria koskeviin teemoihin, sillä nuoret liikkuvat aktiivisesti yli kuntarajojen mm. opiskelujen ja harrastusten myötä.

Myös nuorisovaltuutettujen poliittisten päättäjien kanssa tekemää yhteistä hyvinvointityötä on tiivistetty päättyneellä valtuustokaudella. Pääkaupunkiseudun nuorisovaltuustot järjestivät mm. keväällä 2021 yhteisen Nuorten hyvinvointi pääkaupunkiseudulla -keskustelutapahtuman, joka toteutettiin etäyhteyksien kautta. Keskusteluosapuolina olivat pääkaupunkiseudun nuorisovaltuustot sekä lautakuntien edustajat. Keskustelussa käsiteltiin mm. nuorten mielenterveyttä, kouluterveydenhuoltoa ja ilmaista ehkäisyä, sekä muita nuoria koskevia hyvinvointiteemoja.

Tulevat nuorisovaltuustot tulevat jatkamaan hyvin alkanutta yhteistyötä myös seuraavalla toimintakaudella.

Nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettautuminen alkaa pääkaupunkiseudulla maanantaina 13.9. ja vaaleissa äänestäminen alkaa 8.11. Äänioikeutettuja nuoria on pääkaupunkiseudulla yhteensä n. 66 000

Vuoden 2019 vaaleissa ääniä annettiin Helsingissä 9 396, Vantaalla 5 728 ja Espoossa 7 579 eli yhteensä 22 721 kappaletta.


Lisää tietoa vaaleista kaupungeittain:

Helsingin nuorisoneuvoston vaalit:
nuorten.helsinki/vaalit


Vantaan nuorisovaltuuston vaalit:
vantaa.fi/nuorisovaltuustovaalit


Espoon nuorisoneuvoston vaalit:
espoo.fi/nuva

 

Yhteyshenkilöt:

Eveliina Laine
Osallisuustoiminnan koordinaattori
Helsingin kaupunki
eveliina.laine@hel.fi
0407092839

Paula Vihiniemi
Projektikoordinaattori
Espoon kaupunki, Nuorisopalvelut
paula.vihiniemi@espoo.fi
0406369400

Gurmann Saini
Nuorisovaltuuston koordinaattori
Vantaan kaupunki
gurmann.saini@vantaa.fi
0406268381

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme