Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten auttamisoperaatio Helsingin keskustassa koulujen päättymispäivänä

Jaa

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio 2.6. koulujen päättymispäivän iltana ja yönä. Operaation tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa keskustelemalla, antamalla tarvittaessa heille ensiapua kaduilla, tarjoamalla mahdollisuuden lepoon selviämisasemalla ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Operaation nuorten selviämisasema toimii Taivallahden leikkipuistossa (Pohjoinen Hesperiankatu 22, puhelin 09 -310 71714). Keskus on auki koulujen päättymispäivän iltana ja yönä klo 18.00–03.00. Jalkapartiot aloittavat keskustasta Kampin/Narinkkatorin alueelta ja kiertävät Hietaniemen uimarannan, keskustan, Kaivopuiston ja Koffin puiston läheisyydessä. Autopartiot kattavat kierroksillaan koko kaupungin. Partiointia tehdään klo 18.00–03.00. 

Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 60 henkilöä, joista suurin osa on vapaaehtoisia aikuisia. Operaation järjestävät Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmien, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Aseman Lapset ry:n, Walkersin ja Nuorisotyö raiteilla -hankkeen kanssa

Lähetämme yhteenvedon operaatiosta sunnuntaina 3.6.2017

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mirja Silajärvi
toiminnanjohtaja
puh. 041 5121 736, 09 310 71599
mirja.silajarvi@hel.fi
Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tekee auttamisoperaatioiden lisäksi monenlaista ehkäisevää päihdetyötä nuorten parissa, mm. Klaari-toiminnan, Raittiina Radalla -hankkeen ja Skarppi-vertaisvalistusohjelman kautta. Jos kiinnostutte nuorten ehkäisevän päihdetyön hankkeistamme, otattehan yhteyttä!

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme