Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten auttamisoperaatio Helsingin keskustassa koulujen päättymispäivänä

Jaa

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio 2.6. koulujen päättymispäivän iltana ja yönä. Operaation tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa keskustelemalla, antamalla tarvittaessa heille ensiapua kaduilla, tarjoamalla mahdollisuuden lepoon selviämisasemalla ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Operaation nuorten selviämisasema toimii Taivallahden leikkipuistossa (Pohjoinen Hesperiankatu 22, puhelin 09 -310 71714). Keskus on auki koulujen päättymispäivän iltana ja yönä klo 18.00–03.00. Jalkapartiot aloittavat keskustasta Kampin/Narinkkatorin alueelta ja kiertävät Hietaniemen uimarannan, keskustan, Kaivopuiston ja Koffin puiston läheisyydessä. Autopartiot kattavat kierroksillaan koko kaupungin. Partiointia tehdään klo 18.00–03.00. 

Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 60 henkilöä, joista suurin osa on vapaaehtoisia aikuisia. Operaation järjestävät Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmien, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Aseman Lapset ry:n, Walkersin ja Nuorisotyö raiteilla -hankkeen kanssa

Lähetämme yhteenvedon operaatiosta sunnuntaina 3.6.2017

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mirja Silajärvi
toiminnanjohtaja
puh. 041 5121 736, 09 310 71599
mirja.silajarvi@hel.fi
Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tekee auttamisoperaatioiden lisäksi monenlaista ehkäisevää päihdetyötä nuorten parissa, mm. Klaari-toiminnan, Raittiina Radalla -hankkeen ja Skarppi-vertaisvalistusohjelman kautta. Jos kiinnostutte nuorten ehkäisevän päihdetyön hankkeistamme, otattehan yhteyttä!

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

RuutiGaalassa juhlittiin nuorten vaikuttamista ja jaettiin 150 000 euroa nuorten valitsemiin kohteisiin5.12.2018 10:39Tiedote

Helsinki juhli nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Kulttuuriareena Gloriassa 4.12. Illan aikana palkittiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia edistäneitä tahoja sekä julkistettiin 150 000 euron RuutiBudjetista nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat. Gaala huipentui Helsingin nuorisoneuvoston vaalien tuloksen julkistamiseen. Nuorisoneuvostoon valittiin nyt ensimmäistä kertaa 30 edustajaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme