Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten auttamisoperaatio koulujen päättymispäivänä Helsingin keskustassa

Jaa

Helsingin keskustassa ja sen lähialueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio koulujen päättymispäivän iltana ja yönä 5.6. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria esimerkiksi keskustelemalla, mutta myös antamalla heille ensiapua kaduilla ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Nuorten auttamisoperaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä Helsingin keskustassa. Kuva: Aleksi Poutanen
Nuorten auttamisoperaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä Helsingin keskustassa. Kuva: Aleksi Poutanen

Helsingin keskustan alueella sekä muilla nuorten yleisesti suosimilla paikoilla kiertävät koulujen päättymispäivänä useat eri jalkapartiot. Operaatio alkaa klo 15.00 ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä. 

"Koulujen päättäjäispäivä on nuorille tärkeä juhlapäivä rajoitusaikanakin. Tällä auttamisoperaatiolla haluamme varmistaa, että nuori voi viettää juhlapäivää turvallisesti ja tarvittaessa voimme olla hänelle apuna. Tätä tärkeää juhlapäivää voi viettää myös kotioloissa tai kodin lähistöllä pienissä ryhmissä”, sanoo operaatiosta vastaava Jaakko Rautavaara Helsingin kaupungin nuorisopalveluista. 

Auttamisoperaatiossa on mukana noin 100 henkilöä, joista n. 70 on ammattilaisia ja 30 vapaaehtoisia aikuisia. Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirien, Saapas-toiminnan, Aseman Lapset ry:n, Vantaan ja Espoon kaupunkien nuorisotyön, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellun sekä poliisin ja ensihoidon kanssa. 

Yhteistyönä järjestettävällä operaatiolla on pitkät perinteet, ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päättäjäispäivinä. 

Päättäjäispäivänä nuorille tarjotaan myös mielekästä tekemistä verkossa eri virtuaalitapahtumien muodossa. Nuorten toivotaan näin löytävän uusia tapoja viettää koulujen päättymispäivää rauhallisesti ja välttäen suuria joukkokokoontumisia näin rajoitusaikana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Rautavaara
Toiminnanjohtaja
Itäkeskuksen nuorisotyöyksikkö
jaakko.rautavaara@hel.fi
puh. 040 5783041

Kuvat

Nuorten auttamisoperaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä Helsingin keskustassa. Kuva: Aleksi Poutanen
Nuorten auttamisoperaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä Helsingin keskustassa. Kuva: Aleksi Poutanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Helsingforsbiennalen öppnar för allmänheten 12 juni9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingforsbiennalen är ett evenemang för samtidskonst, som öppnar för allmänheten den 12 juni och pågår till den 26 september. Den första Helsingforsbiennalen hålls vid havet, på Skanslandet, som är en unik historisk naturplats. Biennalen presenterar 41 konstnärer eller grupper av konstnärer, och 75 procent av verken är helt nya och har inte visats tidigare. I helheten ingår bild- och ljudkonst samt installationer, skulpturer, videor, filmer och performance. Biennalen genomförs inom ramen för de coronarestriktioner som regionförvaltningsverket utfärdat för evenemang.

Helsinki Biennial opens to the public on 12 June9.6.2021 10:00:00 EEST | Press release

The contemporary art event Helsinki Biennial will open to the public on Helsinki Day, 12 June, and continues until 26 September. The inaugural Helsinki Biennial takes place by the sea in the unique historical natural environment of Vallisaari Island. The biennial presents 41 artists or artist groups, and 75% of the artworks are entirely new and have not been on display before. The works include visual and sound art, as well as installations, sculptures, videos, films, and performances. The biennial will be organised within the limits of the Regional State Administrative Agency’s COVID-19 event restrictions.

Helsinki Biennaali avautuu yleisölle 12.6.9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali avautuu yleisölle Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkuu 26.9. saakka. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään meren äärellä ainutlaatuisessa historiallisessa luontokohteessa Vallisaaressa. Biennaali esittelee 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, ja teoksista 75 prosenttia on täysin uusia ja ennennäkemättömiä. Kokonaisuuteen kuuluu niin kuva- ja äänitaidetta kuin installaatioita, veistoksia, videoita, elokuvia ja performansseja. Biennaali toteutetaan aluehallintoviraston tapahtumia koskevien koronarajoitusten puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme