Nuorten kokkien Suomen mestaruudesta kilpaillaan lauantaina 30.1.2016 Raisiossa
Kilpailu järjestetään Raisiossa (RAO ammattiopisto RASEKO, Eeronkuja 3) lauantaina 30.1. Finaali alkaa klo 08:15 kilpailunumeroiden jakamisella ja menun suunnittelulla. Varsinainen ruoan valmistus alkaa klo 9:00 ja ensimmäiset annokset on nähtävillä klo 12:00. Viimeiset annokset tarjoillaan tuomaristolle klo 14:45.
Kukin kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista, jossa on nimetty pakolliset raaka-aineet. Ruokakorin luovutuksen jälkeen kullakin kilpailijalla on puoli tuntia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin kilpailumenu, joka valmistetaan neljälle. Menun valmistuksessa on lisäksi käytettävä nimettyjä, pakollista raaka-aineita. Menun luovutuksen jälkeen kilpailijoilla on 3,5 tuntia aikaa valmistaa suunniteltu menu, joka tarjoillaan tuomaristolle maisteltavaksi.
Vuoden 2016 finalistit Nuorten kokkien SM-kilpailussa ovat:
Mikko Pynnönen, Helsinki (Ravintola Lyon)
Niina Jaakkola, Joensuu (Juhlapalvelu Körpäkkä)
Joni Laitila, Jyväskylä (Ravintola Vesilinna)
Arttu Parviainen, Loimaa (Ravintola Ankkuripaikka)
Niko Iinatti, Rovaniemi (Ravintola Huttu-Uula)
Kim Slotte, Tampere (Ravinteli Bertha)
Lauri Urkko, Tampere (Ravinteli Bertha)
Juuso Rautiainen, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Otso Hellevuo, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Teemu Makkonen, Imatra (Holiday-Club Saimaa)
Atte Lassila, Oulu (Uusi Seurahuone, Ravintola Hugo)
Lehdistö on tervetullut seuraamaan kilpailua paikan päälle. Kilpailun voittaja julkaistaan palkintojenjakotilaisuudessa SeaView-lounge Naantalin Kylpyläravintolassa klo 18:00 kilpailupäivän iltana.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen, Kilpailun johtaja, p. 040 5040 863, chef.martti.lehtinen@gmail.com
Ari Arvonen, Suomen valtavouti, p. 0500 703390, ari.arvonen@pp.inet.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.