Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Nuorten kokkien Suomen mestaruudesta kilpaillaan lauantaina 30.1.2016 Raisiossa

Jaa
Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailussa voitosta taistelee 11 finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa kilpailuun alueellisen karsinnan perusteella. Voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä järjestettäviin Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Manchesteriin Iso-Britanniaan.
Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015
Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015

Kilpailu järjestetään Raisiossa (RAO ammattiopisto RASEKO, Eeronkuja 3) lauantaina 30.1. Finaali alkaa klo 08:15 kilpailunumeroiden jakamisella ja menun suunnittelulla. Varsinainen ruoan valmistus alkaa klo 9:00 ja ensimmäiset annokset on nähtävillä klo 12:00. Viimeiset annokset tarjoillaan tuomaristolle klo 14:45.

Kukin kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista, jossa on nimetty pakolliset raaka-aineet.  Ruokakorin luovutuksen jälkeen kullakin kilpailijalla on puoli tuntia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin kilpailumenu, joka valmistetaan neljälle. Menun valmistuksessa on lisäksi käytettävä nimettyjä, pakollista raaka-aineita. Menun luovutuksen jälkeen kilpailijoilla on 3,5 tuntia aikaa valmistaa suunniteltu menu, joka tarjoillaan tuomaristolle maisteltavaksi.

Vuoden 2016 finalistit Nuorten kokkien SM-kilpailussa ovat:   

Mikko Pynnönen, Helsinki (Ravintola Lyon)     
Niina Jaakkola, Joensuu (Juhlapalvelu Körpäkkä)
Joni Laitila, Jyväskylä (Ravintola Vesilinna)
Arttu Parviainen, Loimaa (Ravintola Ankkuripaikka)
Niko Iinatti, Rovaniemi (Ravintola Huttu-Uula)
Kim Slotte, Tampere (Ravinteli Bertha)   
Lauri Urkko, Tampere (Ravinteli Bertha)   
Juuso Rautiainen, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Otso Hellevuo, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Teemu Makkonen, Imatra (Holiday-Club Saimaa)
Atte Lassila, Oulu (Uusi Seurahuone, Ravintola Hugo) 

Lehdistö on tervetullut seuraamaan kilpailua paikan päälle. Kilpailun voittaja julkaistaan palkintojenjakotilaisuudessa SeaView-lounge Naantalin Kylpyläravintolassa klo 18:00 kilpailupäivän iltana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Lehtinen, Kilpailun johtaja, p. 040 5040 863, chef.martti.lehtinen@gmail.com


Ari Arvonen, Suomen valtavouti, p. 0500 703390, ari.arvonen@pp.inet.fi

Kuvat

Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015
Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015
Lataa
Pääruoka-annos nuoren ammattilaisen käsistä. Annos Laura Virolaisen kilpailutyö vuoden 2015 MM-kilpailuissa
Pääruoka-annos nuoren ammattilaisen käsistä. Annos Laura Virolaisen kilpailutyö vuoden 2015 MM-kilpailuissa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa.Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye