Nuorten Kokkien Suomen mestaruus ratkaistaan lauantaina Jyväskylässä
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottavat mittaa toisistaan tulevana lauantaina 15.2. Kilpailun ykkönen lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa 2020 maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Pariisin maineikkaassa Cordon Bleu -kokkikoulussa MM-tittelistä.

Kilpailussa on mukana kahdeksan finalistia ympäri Suomea, jotka ovat jo voittaneet oman alueellisen kilpailunsa:
Kilpailija Edustettu ravintola Paikkakunta
Roosa Kaivosoja Ravintola Petronella Saariselkä
Emmi Latvanne Rusticheria Stella Valkeakoski
Aatu Kannisto Ravintola Panini Turku
Oskari Tiainen Ravintola Le Biff Rauha
Sami Hakamäki Restaurant HEJM Vaasa
Valtteri Paltamaa Ravintola Hox Jyväskylä
Joni Hietala Ravintola Meripaviljonki Helsinki
Otto Hietamies Kultá Kitchen & Bar Helsinki
Kilpailutehtävä
Kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista ja yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista. Hänellä on puoli tuntia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin kilpailumenu. Aikaa varsinaiseen ruuan valmistukseen on kolme tuntia.
Tuomaristo
Kilpailun johtajana toimii Martti Lehtinen, Conseiller Culinaire du Baillage National de Finlande. Lehtinen teki pitkän uran alan opettajana silloisessa Jyväskylän ammattiopistossa. Keittiö-tekniikan tuomaristoa puheenjohtaa Chef Rôtisseur Laura Veijonen ja makutuomariston päätuomarina toimii Chef Rôtisseurs Riitta Palho.
Kilpailun aikataulu ja tulokset
Kilpailu on yleisölle avoin, ja Priimuksen ovet avataan jo klo 7.30. Ensimmäisen kilpailijan alkuruoka valmistuu klo 12, pääruoka klo 12.15 ja jälkiruoka klo 12.30. Kahdeksannen eli viimeisen kilpailijan koko menu on valmis arvioitavaksi klo 14.00.
Tulokset ovat saatavilla lauantaina noin kello 17.00, ja julkaisuvapaita tulokset ovat kello 19.30.
Nuorten ammattilaisten tukena
Kilpailun järjestäjänä toimii La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät, joka on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä.
Lisätietoja
Martti Lehtinen, kilpailunjohtaja, puh. 040 504 0863 sähköposti: chef.martti.lehtinen@gmail.com
Riitta Palho, päätuomari, puh. 040 341 6006, sähköposti: riitta.palho@gradia.fi
Avainsanat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs-kilpi on myönnetty kahdelle tasokkaalle ruokakaupalle10.6.2022 09:31:51 EEST | Uutinen
Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on tunnettu tasokkaiden ravintoloiden saamasta tunnuksesta. Kevään ja alkukesän aikana kilpi on myönnetty kahdelle hyvin korkeatasoiselle herkkuruokamyymälälle, joiden tuotevalikoima, raaka-aineiden ja henkilökunnan palvelun taso tekee kaupasta käynnistä gastronomiselle kuluttajalle elämyksen. K-Citymarket Pirkkala, Pirkkala ja K-Supermarket Tapiola, Espoo
K-Supermarket Tapiolalle Chaîne des Rôtisseurs-kilpitunnustus12.4.2022 08:35:06 EEST | Uutinen
Espoon Tapiolassa Kauppakeskus Ainoassa sijaitsevalle K-Supermarket Tapiolalle myönnetään ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi tänään tiistaina 12.4.2022.
Arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnettiin maaliskuussa kolmelle ravintolalle25.3.2022 16:00:56 EET | Uutinen
Pitkään jatkuneiden pandemiarajoitusten jälkeen on jälleen voitu nostaa korkeatasoisia ravintoloita Suomessa esille ja kolme upeaa ravintola on saanut kuluneen kuukauden aikana kansainvälisesti arvostetun Chaîne des Rôtisseurs-kilven: OOBU (Turku), Arctic Light (Rovanimei) ja Kultá Kitchen & Bar (Helsinki)
Otto Hietamies voitti nuorten kokkien Suomen mestaruuden 202213.3.2022 17:58:46 EET | Uutinen
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna 12.3. Turussa. Chaîne des Rôtisseurs- järjestön kilpailu järjestettiin korikilpailuna, jossa kukin kilpailija sai korin, josta oli 30 minuuttia aikaa suunnitella ja 3,5h valmistella kolmen ruokalajin menu korin raaka-aineista. Kilpailun voittaja Otto Hietamies lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailuun Meksikoon.
Alexanderplatsille arvostettu Chaîne de Rôtisseurs -kilpi: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavaa henkilökuntaa”13.8.2021 15:33:00 EEST | Uutinen
Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi merkiksi ravintolan korkeasta tasosta. Tätä arvostettua tunnustusta juhli tuvantäysi joukko ruokaa rakastavia harrastajia ja ammattilaisia elokuun alussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme