Kirkko Helsingissä

Nuorten näyttelijöiden Via Crucis vaellettiin Helsingin yössä

Jaa

Via Crucis -kärsimysnäytelmä koettiin lauantai-iltana hyvässä kevätsäässä. Vaellukseen osallistui Helsingin ydinkeskustassa arviolta tuhansia ihmisiä.

Eric Barcon esittämää Jeesusta viedään tuomittavaksi. Kuva: Markku Pihlaja
Eric Barcon esittämää Jeesusta viedään tuomittavaksi. Kuva: Markku Pihlaja

Jeesuksen roolissa nähtiin 25-vuotias näyttelijä Eric Barco, nuorin Jeesusta näytellyt. Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman nykypäivään tuodun teoksen keskeisissä rooleissa oli näyttelijöitä Kellariteatterin riveistä. Ville Saukkosen viimeistä kertaa ohjaamassa teoksessa kuultiin useita lauluesityksiä, muun muassa Jaakko Löytyn, Tommi Läntisen ja Carole Kingin kappaleita.

Kärsimystien reitti kulki Kaisaniemen puistosta kello 21 alkaen Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyi ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis esitettiin Helsingin ydinkeskustassa jo 24. kerran.

Vuonna 2020 Via Crucis juhlii 25-vuotista taivaltaan ja produktio uudistuu.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen ja se vaelletaan Helsingin yhdinkeskustassa nyt 24. kerran.  Viime vuonna esitystä seurasi tuhansia katsojia. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.  Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Lisätietoja: tuottaja Milla Tommila, p.044 2945522, viacrucis@evl.fi

Mediakuvia on ladattavista osoitteesta: viacrucis.fi - Medialle. Kuvaaja Markku Pihlaja.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eric Barcon esittämää Jeesusta viedään tuomittavaksi. Kuva: Markku Pihlaja
Eric Barcon esittämää Jeesusta viedään tuomittavaksi. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme