Suomen Punainen Risti SPR

Nuorten turvatalot ovat auki läpi joulun

Jaa

Punaisen Ristin Nuorten turvataloilta nuori ja hänen läheisensä saavat apua myös jouluna. Turvatalot tarjoavat yhteisöllistä turvaa ja yhdessäoloa juhlapäivistä riippumatta.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat myös jouluna. Nuori voi tulla turvatalolle, jos joulun vietto yksin tai perheen kanssa ahdistaa. Apua saa myös, jos elämässä on meneillään jokin kriisi. Tarjolla on keskusteluapua ja tarvittaessa myös turvallinen yöpaikka.

− Joulun aikaan nuoren yleisin syy tulla turvatalolle on yksinäisyys. Lisäksi kotona tiiviisti vietetty aika perheen kanssa voi alkaa ahdistaa, tulee ristiriitoja ja nuoren tarvitsee ottaa vähän etäisyyttä, kuvailee Tampereen Nuorten turvatalon koordinaattori Johanna Riiheläinen.

Tukea ja turvallista yhdessäoloa

Juhlapyhinä turvatalolla ollaan yhdessä ja syödään hyvin. Joulua ei kuitenkaan tarvitse viettää, vaan pääosassa on yhteisöllinen sekä yksilöllinen tuki ja turva.

− Osa nuorista kokee joulun raskaaksi yksinäisyyden tai vaikeiden perhesuhteiden takia. Osa ei vietä joulua lainkaan vaikkapa uskonnon vuoksi. On tärkeää, ettei nuori ei joudu jäämään yksin päivinä, jolloin läheisten merkitystä korostetaan. Ja toisaalta tärkeää, että apua saa juhlapäivistä riippumatta, painottaa Turun Nuorten turvatalon koordinaattori Susanne Etholen-Rättö.

Joulu on turvataloille melko tavallista aikaa. Nuorten ja perheiden ongelmat kun eivät toimi kalenterin mukaan. − Oli joulu tai juhannus, on asioita, joiden takia ei pysty olemaan kotona, Vantaan Nuorten turvatalon johtaja Pekka Väänänen muistuttaa.

Nuorten turvatalot auki jouluna

Pääkaupunkiseudun Nuorten turvatalot ovat keskittäneet toimintansa joulun ajaksi Rekolan kartanossa sijaitsevalle Vantaan turvatalolle. Apua saa kellon ympäri: päivystys alkaa torstaina 23.12. kello 17 ja päättyy maanantaina 27.12. kello 10. Tämän jälkeen pääkaupunkiseudun Nuorten turvatalot ovat auki normaalien aukioloaikojen mukaan.

Nuorten turvatalo, Vantaa
Rekolan kartano, Sairaalakatu 3
p. 09 871 4043

Tampereen Nuorten turvatalon joulupäivystys alkaa 24.12. kello 15 ja tuosta lähtien talo on auki yhtäjaksoisesti 26.12. kello 10 saakka. Muina vuodenvaihteen päivinä turvatalo on auki normaalisti.

Nuorten turvatalo, Tampere
Hämeenkatu 22 C,
p. 040 556 6661

Turun Nuorten turvatalo päivystää vuorokauden ympäri joulun, välipäivät ja uudenvuoden.

Nuorten turvatalo, Turku
Yliopistonkatu 24 A 15,
p. 02 253 9667

Nuorten turvatalojen yhteystiedot: https://www.punainenristi.fi/tyomme/nuortenturvatalot/yhteystiedot/

Lisätietoja:

Koordinaattori Johanna Riiheläinen, Tampereen Nuorten turvatalo, p. 040 726 1307, johanna.riihelainen@redcross.fi, Tavoitettavissa 22.12. klo 16 asti.

Koordinaattori Susanne Etholen-Rättö, Turun Nuorten turvatalo, p. 040 540 8430, susanne.etholen-ratto@redcross.fi Tavoitettavissa 22.12. klo 16 asti.

Johtaja Pekka Väänänen, Vantaan Nuorten turvatalo, p. 040 548 2750, pekka.vaananen@redcross.fi Tavoitettavissa 22.12. klo 16 asti.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja perheitä arjen kriiseissä ja pulmissa. Turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Lisäksi turvatalot auttavat valtakunnallisesti verkossa. Turvataloilta saa esimerkiksi keskusteluapua, ja nuori voi tarvittaessa yöpyä turvatalolla. Apua saa tarvittaessa myös etänä videopuheluin. Lisäksi turvatalot auttavat Sekasin-chatissä. Palvelut ovat maksuttomia ja avun saa ilman lähetettä tai ajanvarausta.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har över 29 miljoner euro donerats – Röda Korset hjälper också i den förvärrade matkrisen i östra Afrika19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har under tiden 24.2–16.5 donerats över 29 miljoner euro. Tack vare donationerna kan vi erbjuda långsiktig hjälp till människor som lider av Ukrainakrisen. Krisens konsekvenser sträcker sig allt längre i och med att matbristen i östra Afrika hotar förvärras ytterligare på grund av konflikten i Ukraina.

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu yli 29 miljoonaa euroa – Punainen Risti auttaa myös Itä-Afrikan pahenevassa ruokakriisissä19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu 24.2.–16.5. välisenä aikana yli 29 miljoonaa euroa. Lahjoitusten turvin pystytään tarjoamaan Ukrainan kriisistä kärsiville pitkäjänteistä apua. Kriisin seuraukset ulottuvat entistä laajemmalle, kun Itä-Afrikan ruokapula uhkaa pahentua entisestään Ukrainan konfliktin seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme