Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruuti uudistuu

Jaa

Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin toiminnasta tehtiin arviointi vuonna 2016. Loppuraportissa peräänkuulutettiin erityisesti vahvempia käytännön toimia, joilla nuorten kansalaisaktiivisuutta voidaan tukea. Arvioinnin innoittamana Ruutia on uudistettu, ja syksy 2017 tuo muutoksia erityisesti RuutiExpoon ja ydinryhmän vaalien äänestyskäytäntöihin.

Nuorten vaikuttamisen syksy alkaa Ruudin ydinryhmän ehdokasasettelulla 25.9.–15.10. Ruudin ydinryhmään voivat asettua ehdolle kaikki 1.1.2000–31.12.2004 syntyneet 13–17-vuotiaat nuoret. Ehdokasinfot järjestetään ehdokkaiksi asettuneille 23.–26.10.  

RuutiExpo 2.0 järjestetään torstaina 12.10. Helsingin kaupunginmuseon tiloissa. Tapahtuma painottuu aiempaa vahvemmin toiminnallisiin työpajoihin, jotta se palvelisi paremmin nuorten tarpeita. RuutiExpo 2.0 auttaa nuoria nimeämään itselle tärkeitä vaikuttamiskohteita ja tarjoaa myös keinoja, joilla omaa asiaa voi edistää konkreettisesti. Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa nuoria toimimaan.

Tapahtumassa nuoret voivat mm. oppia lobbaamaan Mikael Jungnerin johdolla, perehtyä mielenosoituksen saloihin ja ottaa vaikuttavia valokuvia. Radiojuontaja ja toimittaja Ina Mikkola antaa vinkkejä, miten mielipidettään voi ilmaista videon avulla. Lisäksi ydinryhmän ehdokkaaksi asettuvat nuoret voivat kuvauttaa itsensä omaa vaalijulistettaan varten.

RuutiBudjetin syksyssä työpajat pyörivät syys-lokakuun ajan ympäri Helsinkiä. RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. Kaikki nuoret voivat osallistua toimintaan omalla alueellaan nuorisotalojen kautta.

Ruudin ydinryhmän vaalit järjestetään kouluilla 16.–24.11. ja nuorisotaloilla 28.–3.12. Vaikuttamisen syksy huipentuu 7.12. RuutiGaalaan Valkoisessa Salissa, jossa vietetään vaalivalvojaisia, palkitaan ansioituneita nuoria ja nuorten vaikuttamista edistäneitä aikuisia,jaetaan mittava summa rahaa RuutiBudjetti-toimenpiteille sekä nautitaan musiikista ja muusta ohjelmasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ruuudin ydinryhmän ehdokasasettelu ja vaalit
Ville Leino
nuoriso-ohjaaja
puh. 040 178 1593
ville.leino@hel.fi

Ruuti Expo
tuottaja
Kirsi Kurki-Miettinen
puh. 040 167 6396
kirsi.kurki-miettinen@hel.fi

RuutiBudjetti
Johanna Laukkanen
puh. 040 358 0815
johanna.laukkanen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme