Helsingin Diakonissalaitos

Nuorten Vamoksen uusi vetäjä on valittu

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos- ja työllisyyspalveluiden uudeksi palvelualuejohtajaksi on valittu valtiotieteiden tohtori Terhi Laine. Laine siirtyy tehtävään Diakonia-ammattikorkeakoulusta, jossa hän toimi kehitysjohtajana vastuualueenaan innovaatiotoiminta.

Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi Laine on toiminut aiemmin opettajana ja lehtorina Diakissa, Helsingin yliopistossa sekä muissa sosiaalialan ja terveydenhuolto-oppilaitoksissa. Näistä tehtävistä hänelle on kertynyt käytännön kokemusta työskentelystä sosiaali- ja nuorisotyön kysymysten parissa. Väitöskirjassaan Terhi on perehtynyt väkivallan vastaiseen työhön turvakodeissa.

”Diakonissalaitoksen Vamoksessa ja työllisyyspalveluissa tehdään upeaa ja vaikuttavaa työtä ihmisläheisellä otteella. Palvelualuejohtajana minulle tarjoutuu hieno mahdollisuus päästä kehittämään tätä työtä yhdessä asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Uskon, että kokemuksestani tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on hyötyä Vamoksen eteenpäin viemisessä. Jo nyt Vamos ylittää ja rikkoo rajoja sekä on suunnannäyttäjä moniammatillisessa yhteistyössä. Tästä on hyvä jatkaa”, Laine sanoo.

”Toivotamme Terhin lämpimästi joukkoomme. On hienoa, että saamme Vamos ja työllisyyspalveluihin uudenlaista osaamista ja yhteiskunnallista näkemystä. Tämä on tärkeää, kun selvitämme Vamoksen vaikuttavuutta ja visioimme kehittämistarpeita”, toimialajohtaja Marja Pentikäinen sanoo.

Terhi aloittaa palvelualuejohtajana 1.9.2018 ja hänen työpisteensä sijaitseen Alppikadulla Helsingissä.

Vamos – työtä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi

Jo seitsemällä paikkakunnalla toimiva Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-palvelu on 10 vuoden aikana auttanut jo yli 8000 nuorta takaisin kouluun ja töihin. Mielenterveysongelmista kärsiville nuorille suunnattu uusi Vamoksen Mindset -valmennus on osa hallituksen kärkihanketta (2017–2018), ja sitä toteutetaan yhteistyössä kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluiden, Oulussa Oulun Diakonissalaitoksen sekä Rovaniemellä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marja Pentikäinen
toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi

Terhi Laine
palvelualuejohtaja
terhi.laine@diak.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Suomella on varaa ja osaamista pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista – tavoitteemme hallituskaudelle 2019–202313.2.2019 13:52:11Tiedote

Helsingin Diakonissalaitoksella on yli 150 vuoden kokemus työstä heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi. Pitkän kokemuksen pohjalta tiedämme, että syrjäytymisen ja sukupolvelta toiselle siirtyvän huono-osaisuuden katkaiseminen on välttämätöntä, jotta voimme lisätä yhteiskuntarauhaa, hyvinvointia ja inhimillistä turvallisuutta.

Digivälitteinen työskentely mahdollistaa pakolaisten hoidon myös valtakunnallisesti17.1.2019 10:43:38Tiedote

Vuodenvaihteessa katkolla olleen Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminta on saanut jatkorahoituksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi EU:n turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta. 2016 alkaneen toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet alle 24-vuotiaat kidutetut ja vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen.

Ella Suojalehto johtamaan Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintaa2.1.2019 14:23:18Tiedote

Helsingin Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Hoiva Oy:n liiketoimintajohtajaksi on valittu diplomi-insinööri ja terveystieteiden maisteri Ella Suojalehto. Liiketoimintajohtajana hän vastaa ja kehittää kokonaisvaltaisesti ja tulosvastuullisesti Hoivan palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat kotihoitopalvelut, ikäihmisten palvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut, asumispalvelut sekä henkilökohtaisen avun asiakkaat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme