Helsingin Diakonissalaitos

Nuorten Vamoksen uusi vetäjä on valittu

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos- ja työllisyyspalveluiden uudeksi palvelualuejohtajaksi on valittu valtiotieteiden tohtori Terhi Laine. Laine siirtyy tehtävään Diakonia-ammattikorkeakoulusta, jossa hän toimi kehitysjohtajana vastuualueenaan innovaatiotoiminta.

Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi Laine on toiminut aiemmin opettajana ja lehtorina Diakissa, Helsingin yliopistossa sekä muissa sosiaalialan ja terveydenhuolto-oppilaitoksissa. Näistä tehtävistä hänelle on kertynyt käytännön kokemusta työskentelystä sosiaali- ja nuorisotyön kysymysten parissa. Väitöskirjassaan Terhi on perehtynyt väkivallan vastaiseen työhön turvakodeissa.

”Diakonissalaitoksen Vamoksessa ja työllisyyspalveluissa tehdään upeaa ja vaikuttavaa työtä ihmisläheisellä otteella. Palvelualuejohtajana minulle tarjoutuu hieno mahdollisuus päästä kehittämään tätä työtä yhdessä asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Uskon, että kokemuksestani tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on hyötyä Vamoksen eteenpäin viemisessä. Jo nyt Vamos ylittää ja rikkoo rajoja sekä on suunnannäyttäjä moniammatillisessa yhteistyössä. Tästä on hyvä jatkaa”, Laine sanoo.

”Toivotamme Terhin lämpimästi joukkoomme. On hienoa, että saamme Vamos ja työllisyyspalveluihin uudenlaista osaamista ja yhteiskunnallista näkemystä. Tämä on tärkeää, kun selvitämme Vamoksen vaikuttavuutta ja visioimme kehittämistarpeita”, toimialajohtaja Marja Pentikäinen sanoo.

Terhi aloittaa palvelualuejohtajana 1.9.2018 ja hänen työpisteensä sijaitseen Alppikadulla Helsingissä.

Vamos – työtä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi

Jo seitsemällä paikkakunnalla toimiva Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-palvelu on 10 vuoden aikana auttanut jo yli 8000 nuorta takaisin kouluun ja töihin. Mielenterveysongelmista kärsiville nuorille suunnattu uusi Vamoksen Mindset -valmennus on osa hallituksen kärkihanketta (2017–2018), ja sitä toteutetaan yhteistyössä kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluiden, Oulussa Oulun Diakonissalaitoksen sekä Rovaniemellä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marja Pentikäinen
toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi

Terhi Laine
palvelualuejohtaja
terhi.laine@diak.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Mielenterveystabut on rikottu työpaikoilla – edelläkävijät ottavat jo käyttöön matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalveluita20.11.2018 07:00Tiedote

Mielenterveysongelmat ovat yksi yleisimpiä sairauspoissaolojen syitä: joka toinen kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä elämänsä aikana ja masennuksesta kärsii noin joka viides. Stigma niiden ympäriltä on murentumassa, ja työnantajista edelläkävijät tarjoavat jo kattavia mielen hyvinvointia edistäviä palveluja matalalla kynnyksellä.

Helsingin Diakonissalaitos haluaa vaihtoehtoja kerjäämiselle – kerjääminen on työ, jonka moni vaihtaisi26.9.2018 06:01Tiedote

Helsingin Diakonissalaitos on toiminut vuosikymmenen EU:n liikkuvan väestön keskuudessa. Työ pääosin bulgarialaisten ja romanialaisten romanien parissa on edennyt ja laajentunut, mutta romanien heikko asema on edelleen yksi Euroopan suurimmista ihmisoikeusongelmista. Työn painopiste on siirtynyt hätäavusta kestävämpiin ratkaisuihin, kuten toimeentuloedellytysten luomiseen. Tavoitteena on, että ihmisen ei tarvitse hankkia elantoaan kerjäämällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme