Helsingin Diakonissalaitos

Nuorten Vamoksen uusi vetäjä on valittu

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos- ja työllisyyspalveluiden uudeksi palvelualuejohtajaksi on valittu valtiotieteiden tohtori Terhi Laine. Laine siirtyy tehtävään Diakonia-ammattikorkeakoulusta, jossa hän toimi kehitysjohtajana vastuualueenaan innovaatiotoiminta.

Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi Laine on toiminut aiemmin opettajana ja lehtorina Diakissa, Helsingin yliopistossa sekä muissa sosiaalialan ja terveydenhuolto-oppilaitoksissa. Näistä tehtävistä hänelle on kertynyt käytännön kokemusta työskentelystä sosiaali- ja nuorisotyön kysymysten parissa. Väitöskirjassaan Terhi on perehtynyt väkivallan vastaiseen työhön turvakodeissa.

”Diakonissalaitoksen Vamoksessa ja työllisyyspalveluissa tehdään upeaa ja vaikuttavaa työtä ihmisläheisellä otteella. Palvelualuejohtajana minulle tarjoutuu hieno mahdollisuus päästä kehittämään tätä työtä yhdessä asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Uskon, että kokemuksestani tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on hyötyä Vamoksen eteenpäin viemisessä. Jo nyt Vamos ylittää ja rikkoo rajoja sekä on suunnannäyttäjä moniammatillisessa yhteistyössä. Tästä on hyvä jatkaa”, Laine sanoo.

”Toivotamme Terhin lämpimästi joukkoomme. On hienoa, että saamme Vamos ja työllisyyspalveluihin uudenlaista osaamista ja yhteiskunnallista näkemystä. Tämä on tärkeää, kun selvitämme Vamoksen vaikuttavuutta ja visioimme kehittämistarpeita”, toimialajohtaja Marja Pentikäinen sanoo.

Terhi aloittaa palvelualuejohtajana 1.9.2018 ja hänen työpisteensä sijaitseen Alppikadulla Helsingissä.

Vamos – työtä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi

Jo seitsemällä paikkakunnalla toimiva Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-palvelu on 10 vuoden aikana auttanut jo yli 8000 nuorta takaisin kouluun ja töihin. Mielenterveysongelmista kärsiville nuorille suunnattu uusi Vamoksen Mindset -valmennus on osa hallituksen kärkihanketta (2017–2018), ja sitä toteutetaan yhteistyössä kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluiden, Oulussa Oulun Diakonissalaitoksen sekä Rovaniemellä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marja Pentikäinen
toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi

Terhi Laine
palvelualuejohtaja
terhi.laine@diak.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

KUTSU: Ihmisoikeuksista on kyse – Hirundo 10 vuotta -juhlaseminaari18.9.2018 12:19Kutsu

KUTSU KE 26.9. KLO 12-15.30 Keskiviikkona 26.9. juhlitaan Helsingin Diakonissalaitoksen 10-vuotista toimintaa EU:n liikkuvan väestön parissa. Juhlaseminaarin teema on ihmisoikeudet, joita tarkastellaan eri näkökulmista ja kulttuureista käsin. Aiheesta kuullaan lyhyitä puheenvuoroja sekä Suomesta että maailmalta. Aika: Keskiviikko 26.9. klo 12-15.30 Paikka: Helsingin Diakonissalaitos, Suomen Diakoniaopiston auditorio, Alppikatu 2, 00530 Helsinki Seminaarissa mukana muun muassa: Anca Enache, kehittämispäällikkö (HDL), Henna Huttu, neuvotteleva virkamies (STM, Romaniasiain neuvottelukunta), Anca Nica, unit coordinator (Roma Women and Participation, E-Romnja Association), Marja Pentikäinen, toimialajohtaja (HDL), Cristina Rat, PhD (Babes-Bolyai University), Sanna Vesikansa, apulaispormestari (Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi), Katri Viinikka, tasa-arvoasioiden suurlähettiläs (UM, Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö) Videotervehdykset: Heidi Hautala, parlamentin jäsen (Euroopan parla

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme