Readme.fi

Nuoruuskoodi tarjoaa enemmän terveitä elinvuosia

Jaa
Ilkka Liukkaan kirjoittama Nuoruuskoodi − Enemmän terveitä elinvuosia on kirja ihmisille, jotka haluavat ikääntyä terveinä. Readme.fi:n kustantama teos valaisee Suomessa pimennossa pysynyttä ilmiötä, autofagiaa eli itsensä syömistä: viallisten solujen kierrättämistä uusiokäyttöön.

Vuonna 2016 Nobel-palkinnon sai japanilainen Yoshinori Ohsumi, joka paikansi autofagia- ja pitkäikäisyysgeenit ensin hiivasienessä ja sitten nisäkkäillä. Sama ilmiö toimii kaikilla maapallon eliöillä. Ohsumi tutki 40 vuoden ajan hiivasienen käyttäytymistä tilanteissa, joissa ravintoa ei ollut riittävästi. Hän havaitsi sienen kykenevän käyttämään ravinnokseen omia solujaan. Autofagiaksi nimetty prosessi valitsi kierrätettäväksi ensin kuolleet ja vialliset solukot, ja siten puhdisti ja vahvisti elimistöä. Nuoruuskoodi ei ole nuoruuden lähde tai pilleri. Se on olosuhde, jossa Ohsumin löytämät geenit aktivoituvat.

Ilkka Liukas on vapaa tiedetoimittaja ja eläkkeellä oleva yritysjohtaja. Hän ei ole koskaan harjoittanut kovin aktiivista kuntoilua. Nuoruuskoodiin hän alkoi perehtyä vasta 69-vuotiaana. Sen jälkeen hän on saanut fyysiset arvonsa todella hyvään kuntoon. Hän ei esitä lukijalle omia uskomuksiaan, vaan kaikki, mitä Nuoruuskoodi − Enemmän terveitä elinvuosia -kirjassa esitetään perustuu julkisiin ja hyväksyttyihin tutkimuksiin. Ilkka Liukas viittaa kirjassaan yli tuhanteen tutkimukseen ja artikkeliin sekä lähes 20 Nobel-palkittuun tutkimukseen, jotka ovat kaiken perustana. Kaikki hänen esittämänsä asiat on tulkittava elämäntapaohjeina, eikä sairauksien hoito-ohjeina. Pitkäikäisyyteen vaikuttavat myös monet muutkin tekijät. Tärkeimpiä ovat stressitön, huoleton ja onnellinen elämänasenne.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan: https://www.readme.fi/kirja/nuoruuskoodi-enemman-terveita-elinvuosia/

Lisätietoja:

Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi

Arvostelukappaleen tilaus: jussi.kiilamo@readme.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

The Korukirja innostaa lapset ja vanhemmat korujen tekemiseen yhdessä!30.11.2022 10:19:08 EET | Tiedote

Vuoden 2022 aikana koruntekoinnostus valtasi The Korukirjan tekijät, äidin Virpi Mikkosen, 42, ja tyttären Alva Andersson,10, oikein kunnolla. Alva oli alkanut seuraamaan TikTokissa ja Youtubessa kansainvälisiä nuoria sisällöntuottajia, jotka tekivät upeita koruja aivan itse. Alva pyysi vanhempiaan hankkimaan koruntekotarvikkeita ja somen vinkkien avulla hän ryhtyi valmistamaan itselleen ranne- ja kaulakoruja. Koulukaveritkin huomasivat pian Alvan korut ja halusivat ostaa niitä. Kohta Alvan huone muistutti pientä korutehdasta helmirasioineen, pakkauspussukoineen ja Alvan itselleen tekemine tsemppilappuineen: “You can do this! Don’t give up!”

SOTAKIRJAILIJAT KOOLLA HELSINGIN KIRJAMESSUILLA AJANKOHTAISTA KESKUSTELUA SUOMEN SODISTA JA NYKYHETKESTÄ11.10.2022 10:03:22 EEST | Tiedote

Werner Söderström Oy:n kuuluva Readme.fi -kustantamo järjestää medialle tarkoitetun tilaisuuden, johon saapuvat asiantuntijoina Suomen eturivin sota- ja sotahistorian kirjailijat: Kari Kallonen: Partisaanisota ja Lauri Törni Mika Kulju: Volodymyr Zelensky – koko tarina ja Lapin sota Ilkka Enkenberg: Talvisota päivä päivältä, Ukrainan sota - Taistelu vapaudesta Jukka Halonen: Kesä 1944 Tapio Saarelainen: Simo Häyhä Terho Ahonen: Salpalinja – Suomen suoja Harri V. Hietikko: Someri – jatkosodan saaritaistelu Rauno Jääskeläinen: Laguksen Nuolet Arvo Tuominen: Venäjä – kirjoituksia Venäjästä ja Putinista Tuure Neitola: Partisaanisota Tilaisuudessa mahdollisuus haastatteluihin. Paikalla tutkittavana myös Vietnamin viidakosta tuodut Laurin Törnin konepistooli sekä onnettomuushelikopterin osat tunnistenumeroineen. Paikka: Helsingin Messukeskus, kabinetti 307 Aika: Lauantai 29.10. klo 14.00 Helsingin Kirjamessujen yhteydessä Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.10. mennessä ja pyydä tarvittaessa oma vap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme