HUS

Nurmijärven röntgen liittyy osaksi HUS Kuvantamista 1.1.2019

Jaa

Nurmijärven kunta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri allekirjoittivat 16.11.2018 sopimuksen Nurmijärven terveyskeskuksen röntgentoiminnan liittämisestä HUS Kuvantamiseen. Liittyminen laajentaa yhteistyötä Nurmijärven perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidosta huolehtivan HUSin välillä.

- Nurmijärven terveyskeskuksen röntgenin liittyminen HUS Kuvantamiseen tuo Nurmijärven asukkaille merkittäviä etuja. Jatkossa terveysasemalla otetut röntgenkuvat ovat suoraan erikoissairaanhoidon käytettävissä, mikä nopeuttaa potilaan hoitoketjua yli organisaatiorajojen ja vähentää potilaiden turhia röntgentutkimuksia, kertoo Nurmijärven va sosiaali- ja terveysjohtaja, johtava ylilääkäri Ilpo Salminen.

HUS Kuvantamisen toimialajohtaja Anne Mykkäsen mukaan on luontevaa, että Nurmijärvi yhtenä HUSin jäsenkuntana liittää terveyskeskusröntgenin osaksi HUS Kuvantamista. Liittymisen myötä erikoissairaanhoidon osaaminen ja konsultaatiomahdollisuudet tuovat lisähyötyä potilaiden hoitoon.

Nurmijärven liittymisen jälkeen HUS Kuvantaminen vastaa kaikkien HUSin alueen kuntien röntgentoiminnasta.

Perusröntgentutkimuksiin lisää valinnanvapautta

Nurmijärven röntgen jatkaa toimintaa Kirkonkylän terveysasemalla nykyisellä henkilökunnalla ja tarjoaa samoja palveluita kuten ennenkin, eli luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia sekä ultraäänitutkimuksia.

Vuoden 2019 alusta alkaen Nurmijärven terveyskeskuksen asiakkaat voivat halutessaan mennä perusröntgentutkimukseen mihin tahansa HUS Kuvantamisen vapaan liikkumisen piirissä olevaan röntgeniin, joita on HUSin alueella yhteensä 27. Tämä lisää asukkaiden valinnan mahdollisuuksia ja tuo vaihtoehtoisia tutkimuspaikkoja esimerkiksi työmatkojen varrelle.

Kaikkiin kuvantamistutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete. Perusröntgentutkimuksiin mennään ilman ajanvarausta kuten ennenkin. Ajanvaraus ultraäänitutkimuksiin muuttuu siten, että potilaat varaavat itse ajan internetistä osoitteesta ajanvaraus.hus.fi tai puhelimitse HUS Kuvantamisen ajanvarausnumerosta 09 471 80900.

Palveluntuottajan vaihdosta ja tietoliikenneyhteyksien päivityksestä johtuen Nurmijärven röntgen on suljettuna 31.12.2018. Kiireellisessä tapauksessa lääkäri voi ohjata kuvattavaksi Hyvinkään sairaalan röntgeniin.

Nurmijärven röntgenin aukioloajat säilyvät entisinä, maanantaista torstaihin klo 8-15.30 ja perjantaisin klo 8-14.

Tietoa kaikista HUS Kuvantamisen röntgenyksiköistä www.hus.fi/hae-rontgenia  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilpo Salminen
va sosiaali- ja terveysjohtaja, johtava ylilääkäri,
Nurmijärven kunta
ilpo.salminen@nurmijarvi.fi
040 317 3320

Anne Mykkänen
toimialajohtaja
HUS Kuvantaminen
anne.mykkanen@hus.fi
p. 050 428 7066

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain25.6.2019 09:40:05 EESTTiedote

Palvelun kuukausittaista kävijämäärää seurataan jatkuvasti ja 200 000:n kuukausittaisen kävijän raja on ylittynyt ensimmäisen kerran. Erityisesti omahoito-ohjelmat, joista saa apua ja työkaluja paitsi tavallisiin oireisiin ja eri elämäntilaisiin, ovat suosittuja. Myös luotettaviksi todetut ja itsearviointiinkin sopivat mittarit toimenpidesuosituksineen ovat käytetyimpien sisältöjen joukossa.

HUS förbereder sig för rusning i huvudstadsregionens samjourer – tar servicesedlar till hjälp19.6.2019 14:50:45 EESTTiedote

HUS samjourer i Helsingfors, Esbo och Vanda förbereder sig på växlingar i behovet av jourvård genom att ta servicesedlar i bruk, från och med den 20.6.2019. Patienter som söker sig till jourpolikliniker och där behöver allmänläkartjänster har i särskilda fall möjlighet att få en servicesedel. Med servicesedeln kan man söka vård på sådana privata läkarstationer som HUS har avtal med.

HUS varautuu pääkaupunkiseudun yhteispäivystysten ruuhkautumiseen – avuksi palveluseteli19.6.2019 14:49:03 EESTTiedote

HUSin yhteispäivystykset Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla varautuvat kesällä kysynnän vaihteluun ottamalla käyttöön palvelusetelin 20.6.2019 alkaen. Päivystyspoliklinikoille hakeutuvilla yleislääkäritason potilailla on mahdollisuus saada tietyissä tapauksissa palveluseteli, jolla he saavat hoitoa sopimuskumppaneina toimivilla yksityisillä lääkäriasemilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme