Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Nuuskintaa kilpailumielellä - Pohjoismaiset vankilakoirat ottavat mittaa toisistaan

Jaa

Keravalla 4.–6. syyskuuta järjestettävät pohjoismaiset vankilakoirien PM-kisat keräävät osallistujia Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Suomesta. Tanskasta ei tällä kertaa ole edustusta.

Vankiloissa työskenteleville huumekoirille ohjaajineen on järjestetty pohjoismaisia kisoja joka toinen vuosi. Mestaruutta puolustaa Marko Heiska ja bordercollie Iiro Oulun vankilasta. Kilpailussa taso on kova, sillä mukana on tällä kertaa myös keväällä järjestettyjen Baltian mestaruuskilpailujen voittajakoira Tallinnan vankilasta.

Yleisö on tervetullutta katsomaan kisoja

Yleisö voi tulla seuraamaan yleisörasteille vankilakoirien kilpailua maanantaina 4.9. klo 15–18 Keravan vankilan alueelle. Jos tottelevaisuustehtävät kiinnostavat, kannattaa tulla paikalle maanantaina. Tiistaina 5.9. on vuorossa etsintätehtäviä klo 10–15 autoliikkeen pihalla Keravalla.

Huumekoiria on ollut Suomen vankiloissa jo 20 vuoden ajan. Kuluva vuosi on siis juhlavuosi vankilakoiratoiminnassa.

Kilpailun järjestää Keravan vankila yhteistyössä Suomen Poliisikoirayhdistyksen kanssa. Virka-apua on saatu myös Puolustusvoimilta. Huumekoiratoiminnassa viranomaisyhteistyöllä on suuri merkitys.

– Kilpailun lomassa verkostoidutaan ja kuullaan etsintätapojen kehittymisestä ja toiminnoista, kertoo koiranohjaaja ja tilaisuuden järjestelyistä vastaava Jorma Tuomiranta Keravan vankilasta.

Yleisörastit: Maanantai 4.9. klo 15–18, Keravan vankila, Lahdentie 711, 04200 Kerava Tiistai 5.9. klo 10–15, Autotalo Laakkonen, Sarviniitynkatu 10, 04200 Kerava

Lisätietoja: Koiranohjaaja Jorma Tuomiranta, p. 050 461 6955

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.Rikosseuraamuslaitos - Rikosseuraamuslaitos
Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme