Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Nuuskintaa kilpailumielellä - Pohjoismaiset vankilakoirat ottavat mittaa toisistaan

Jaa

Keravalla 4.–6. syyskuuta järjestettävät pohjoismaiset vankilakoirien PM-kisat keräävät osallistujia Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Suomesta. Tanskasta ei tällä kertaa ole edustusta.

Vankiloissa työskenteleville huumekoirille ohjaajineen on järjestetty pohjoismaisia kisoja joka toinen vuosi. Mestaruutta puolustaa Marko Heiska ja bordercollie Iiro Oulun vankilasta. Kilpailussa taso on kova, sillä mukana on tällä kertaa myös keväällä järjestettyjen Baltian mestaruuskilpailujen voittajakoira Tallinnan vankilasta.

Yleisö on tervetullutta katsomaan kisoja

Yleisö voi tulla seuraamaan yleisörasteille vankilakoirien kilpailua maanantaina 4.9. klo 15–18 Keravan vankilan alueelle. Jos tottelevaisuustehtävät kiinnostavat, kannattaa tulla paikalle maanantaina. Tiistaina 5.9. on vuorossa etsintätehtäviä klo 10–15 autoliikkeen pihalla Keravalla.

Huumekoiria on ollut Suomen vankiloissa jo 20 vuoden ajan. Kuluva vuosi on siis juhlavuosi vankilakoiratoiminnassa.

Kilpailun järjestää Keravan vankila yhteistyössä Suomen Poliisikoirayhdistyksen kanssa. Virka-apua on saatu myös Puolustusvoimilta. Huumekoiratoiminnassa viranomaisyhteistyöllä on suuri merkitys.

– Kilpailun lomassa verkostoidutaan ja kuullaan etsintätapojen kehittymisestä ja toiminnoista, kertoo koiranohjaaja ja tilaisuuden järjestelyistä vastaava Jorma Tuomiranta Keravan vankilasta.

Yleisörastit: Maanantai 4.9. klo 15–18, Keravan vankila, Lahdentie 711, 04200 Kerava Tiistai 5.9. klo 10–15, Autotalo Laakkonen, Sarviniitynkatu 10, 04200 Kerava

Lisätietoja: Koiranohjaaja Jorma Tuomiranta, p. 050 461 6955

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.Rikosseuraamuslaitos - Rikosseuraamuslaitos
Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Brottspåföljdsmyndighetens utredning stöder byggandet av ett nytt sammanfällt fängelse i norra Finland8.2.2018 13:49Tiedote

Brottspåföljdsmyndighetens utredning ger stöd för idén att uppföra ett helt nytt fängelse som ska heta Norra Finlands fängelse. Enligt utredningen är detta alternativ klart mer motiverat när det gäller ekonomin och fångvårdens funktionalitet. Fångplatserna i norra Finland ska tryggas genom att i Uleåborg anlägga ett enda fängelse för norra Finland som ska ersätta det nuvarande Uleåborg fängelse och Pelso fängelse i Vaala kommun.

Rikosseuraamuslaitoksen selvitys puoltaa yhden vankilan rakentamista Pohjois-Suomeen8.2.2018 13:30Tiedote

Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) selvitys puoltaa yhden uuden Pohjois-Suomen vankilan rakentamista. Selvityksen mukaan tämä vaihtoehto on taloudellisesti ja vankeinhoidon toiminnallisuuden kannalta selvästi perustellumpi. Pohjois-Suomen vankipaikat turvattaisiin rakentamalla Ouluun yksi Pohjois-Suomen vankila, joka korvaa nykyiset Oulun vankilan ja Vaalan kunnassa sijaitsevan Pelson vankilan.

Exit hjälper fångar bryta sig ur organiserad brottslighet21.11.2017 14:12Tiedote

Många fångar som är medlemmar i någon brottsorganisation hoppas på hjälp med att lämna organisationen. Det är få som vågar ta beslutet utan andras hjälp. Brottspåföljdsmyndigheten bistår dessa fångar genom verksamhet som sker inom projektet Exit. Syftet är att sänka tröskeln och kostnaden för utträde ur den kriminella organisationen. Avhoppare ställs inga frågor om deras tidigare brottlighet eller verksamhet inom organisationen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme