Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny ägare till tomten med betongsilorna vid Strandgatan söks genom ett anbudsförfarande

Dela

Vasa stads fastighetssektor ordnar ett allmänt och öppet anbudsförfarande för tomten på Strandgatan 1A och den nybyggnad som ska genomföras där. På tomten finns de betongsilor som f.d. Vasakvarn Ab lät bygga och en värmecentral, vilka har stått tomma och oanvända sedan slutet av 1990-talet.

Den som vinner anbudsförfarandet förbinder sig att både riva silobyggnaden med värmecentral och ordna en allmän arkitekturtävling för den nybyggnad som ska uppföras på tomten samt uppföra den byggnad som har vunnit tävlingen, godkänts av staden och är förenlig med bygglovet.

– Den tomt som anbudsförfarandet gäller är belägen på paradplats och den utgör en del av en kulturmiljö av riksomfattande betydelse invid stadens populäraste friluftsled. Strandzonen i centrum utvecklas också under kommande år kraftigt och den nybyggnad som uppförs på silornas plats är en viktig del av detta, konstaterar stadsgeodet Petur Eklund.

Tomten överlåts till den som har gett det högsta prisanbudet. Den som vinner tävlingen måste ha tillräckligt tekniskt kunnande samt andra förutsättningar som fastställs i anbudsförfrågan när det gäller att genomföra ett omfattande och byggnadstekniskt utmanande byggprojekt.

Detaljplanen ger ramarna för den nybyggnad som ska uppföras. Planerna preciseras utifrån arkitekturtävlingen och i de mera exakta planer som ska göras upp efter den. Planeringen och genomförandet övervakas på åtgärd av en arbetsgrupp som består av representanter för stadens planläggning, fastighetssektor och byggnadstillsyn.

Anbuden ska lämnas in inom maj månad. En närmare beskrivning av anbudsförfrågan, villkoren för den samt övriga handlingar kan ses på adressen vasa.fi/silorna.

Kontakter

Stadsgeodet Petur Eklund, +358 40 164 6930, petur.eklund@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum