Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny applikation visar aktuell information om skidspårens, isarnas och backarnas skick

Dela

Med hjälp av en ny applikation får man nu aktuell information om tillståndet för de skidspår, skridskoområden och slalombackar som Vasa stad underhåller. De som sköter idrottsplatserna uppdaterar informationen direkt i den nya applikationen med sina telefoner.

Bild: Katja Lösönen
Bild: Katja Lösönen

Applikationen finns på adressen www.vaasa.fi/sv/is-spar-och-backsituationen.

Användaren ser den aktuella situationen: t.ex. var det finns ett nyligen omskött skidspår, som lämpar sig för skidåkning i klassisk stil, eller om närmaste skridskoisbana har plogats. Också de skidspår som senare under vintern dras upp på havsisen samt de officiella pulkbackarna har märkts ut på kartan.

- De som sköter om idrottsplatserna uppdaterar informationen i applikationen med sina egna telefoner. På detta sätt fås uppgifterna i applikationen i samband med att idrottsplatserna sköts och underhålls, berättar arbetschef Jari Kiveliö som svarar för idrottsplatserna.

I samma applikation finns också uppgifter om de skidspår som Vaasan Latu ry underhåller vid Molnträsket samt om var stadens officiella pulkbackar finns.

För objekten meddelas också rutternas längd och belysning

På sidorna presenteras objektens skötselsituation och skötseltidpunkt.

- Skötselsituationen berättar t.ex. om underhållet av skidspåret redan har påbörjats eller om spåret lämpar sig för fri eller klassisk stil. Skötseltidpunkten berättar i form av datum när objektet senast har skötts, berättar Martti Vaali som är lägesdatasakkunnig.

I fråga om skidspåren och isområdena får man också fram en förteckning, där det senast skötta skidspåret eller isområdet kan ses överst. I kartorna på sidan finns också annan information om objekten, såsom rutternas längd, tiden då belysningen är på, skötselklass samt uppgifter om eventuellt omklädningsrum eller tak på isområdena.

Applikationen fungerar bäst med dator, men den skalar sig också skäligen väl för den lilla skärmen på en mobil.

- För mobilanvändare finns det i beskrivningen i sidans vänstra kant länkar där kartorna kan öppnas i större format under en egen flik och på så sätt bättre användas i mobilen, berättar Vaali.

Kontakter

arbetschef Jari Kiveliö, tfn 0400 560 846, jari.kivelio@vaasa.fi
lägesdatasakkunnig Martti Vaali, tfn 040 725 0344, martti.vaali@vaasa.fi

Bilder

Bild: Katja Lösönen
Bild: Katja Lösönen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum