Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Ny synlighet för de bästa besöksmålen i Esbo – Esbo stad publicerar en besöksapp på Slush den 4–5 december

Jaa

Den nya besöksappen Tripsteri App Espoo gör det möjligt att bekanta sig med de bästa besöksmålen i Esbo oberoende av tid och plats. Esbo stad publicerar en mobilapp på Slush där staden medverkar på mässavdelningen för företaget Arilyn, som producerar teknik för förstärkt verklighet eller AR. Applikationen Tripsteri App Espoo har utvecklats och underhålls av Tripsteri App Oy. Nu finns Esbo med i applikationen tillsammans med bland annat Tokio, Stockholm, Helsingfors och Singapore.

Med besöksappen Tripsteri App Espoo får besökaren en uttömmande uppfattning om de viktigaste besöksmålen i Esbo samt möjlighet att i förväg bekanta sig med temaguidningar och skräddarsy rundvandringar så att de passar de egna behoven. Applikationen är gratis för användaren och med dess hjälp kan användaren bekanta sig med turistmål och områdets objekt för vetenskap, konst, teknologi och stadsutveckling eller bekanta sig virtuellt med området oavsett var i världen man befinner sig.

- Vi utvecklar innehållen i applikationen kontinuerligt. Företag och organisationer kan erbjuda applikationen som en tjänst för sina egna kunder, eftersom den fungerar som en personlig turistguide för gästerna, berättar projektchef Heli Hidén från Esbo stad. I enlighet med vårt mål ”Staden som en tjänst” erbjuder vi aktörer i Esbo olika verktyg och metoder som vi utvecklar tillsammans med aktörer inom olika ekosystem. Till Tripsteri App Espoo har vi i samarbete med bland annat lokala turistföretag, Aalto-universitetet, VTT och företagsacceleratorer planerat ett sätt att presentera kompetensen i staden för kongressgäster och startupturister eller resenärer som reser i området på egen hand, fortsätter Hidén.

Besöksappen Tripsteri App Espoo publiceras på finska och svenska. Senare kommer det att finnas en version på kinesiska och för en del besöksmål en version på japanska.

Tripsteri App Espoo är ett konkret exempel på hur staden utnyttjar intelligenta digitala lösningar i verksamheten. Esbo fick redan tidigare i år en Tripsteri App Espoo ett beaktansvärt erkännande för utnyttjande av data i den människoorienterade utvecklingen av service, då Esbo vann den internationella tävlingen Intelligent Community Awards 2018. Esbo var den enda europeiska staden bland de sju finalisterna.

Tripsteri App Espoo togs fram i anslutning till det EU-finansierade projektet 6Aika Avoimet innovaatioalustat där de sex största städerna i Finland utvecklade olika slags miljöer och processer i städerna för att mer effektivt anpassa dessa till företagens utvecklingsverksamhet. Efter publiceringen kommer pilotförsök med applikationen samt dess utveckling och marknadsföring att fortsätta inom Esbo stads dotterbolag Espoo Marketing Oy.  

Tripsteri App Espoo kan laddas ned gratis på Apples AppStore och på Google Play.

Tripsteri App är den nya tidens turistapplikation som erbjuder virtuella innehåll om resmålets bästa ställen på ett roligt sätt, rakt på sak och i berättelseform. Med Tripsteri App kan du söka och spara favoriter nära och fjärran, skapa dina egna rundvandringar till favoritmålen och dela dem med dina vänner. Applikationen innehåller ruttanvisningar för kollektivtrafiken och i den kan du boka till exempel bord på restauranger, hotellrum eller rädda-mat-måltider. I applikationen finns även audioguider som du kan lyssna och titta på när det passar dig. Användaren kan välja färdiga temavandringar i staden till exempel med restauranger för finsmakaren, stämningsfulla kaféer eller de bästa vinbarerna. Applikationen är en visuell njutning med panoramabilder i 360 grader med vilka du kan uppleva stämningen och området redan i förväg. Mer information om adresserna: www.tripsteriapp.com och www.tripsteri.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heli Hidén, projektchef, Esbo stad, tfn 040 801 9930, heli.hiden@espoo.fi

Tuulia Kolehmainen, verkställande direktör, Tripsteri App Oy, tfn 0407601179, tuulia@tripsteri.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme