Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny tjänst underlättar vikarieanskaffning till skolor i Vasa

Dela
Vasa stads finskspråkiga grundläggande utbildning har börjat använda en centraliserad tjänst för vikarieanskaffning. Den nya tjänsten gör ansökningsprocessen smidigare och underlättar arbetet för rektorerna och de som söker vikariat. Vikarier behövs kontinuerligt för såväl klasslärare som ämneslärare och speciallärare.

Den centraliserade tjänsten för vikarieanskaffning genomfördes som pilotverksamhet i två skolor under hösten 2022. Erfarenheterna var positiva, och nu har tjänsten börjat användas i alla finskspråkiga skolor för grundläggande utbildning i Vasa.

- Tidigare har varje skola skött vikarieanskaffningen på sitt eget sätt. Den centraliserade vikarieförmedlingstjänsten gör ansökningsprocessen smidigare och underlättar både för de rektorer som rekryterar och de personer som söker vikariat, säger rekryteringsansvariga Anne Lindell.

Vikarier behövs för klasslärare, ämneslärare och speciallärare. Vikariatens längd varierar mellan en dag till några veckor, och behovet av vikarier finns under hela året. Ett kortvarigt vikariat kan ofta också leda till ett längre vikariat.

- Vikariat är en lysande möjlighet för till exempel studerande att utöka arbetserfarenheten, bekanta sig med den grundläggande utbildningens olika enheter och förtjäna pengar, tipsar Lindell.

Man anmäler sig som vikarie via Kuntarekrys ansökningsmeddelande. Efter det här kontaktar rekryteraren sökanden och kommer överens om en intervjutid. När sökanden är godkänd som vikarie så kommer vikarieerbjudandena via textmeddelande.

- Vikariebehovet både till skolor och daghem är fortgående hos oss, så vi läser ansökningarna kontinuerligt och kontaktar utan dröjsmål sökanden för att komma överens om en intervju. När vikariaten tillsätts tar vi också studerande i beaktande samt personer som har arbetserfarenhet av branschen. För vikariaten krävs inte alltid behörighet, utan vi bedömer vikariens lämplighet från fall till fall beroende på uppgiften och arbetsförhållandets längd, säger rekryteraren Aura Kiikkala.

Inom Vasa stads småbarnspedagogik har centraliserad vikarieförmedling använts redan i flera års tid. Med samma blankett kan man söka som vikarie förutom till skolorna även till daghemmen.

Anmäl dig som vikarie via Kuntarekrys ansökningsmeddelande: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/perusopetuksen-sijaisuudet-vsa905-02-281-22/

Nyckelord

Kontakter

Rekryterare Aura Kiikkala
aura.kiikkala@vasa.fi, tfn 040 747 4531

Rekryteringsansvarig Anne Lindell
anne.lindell@vasa.fi, tfn 040 153 4564

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum