Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nya läspassen för barn under skolåldern från biblioteket

Dela

Nya läspassen för barn under skolåldern kan nu hämtas från Vasa stadsbiblioteks enheter. Det finns tre läspass, som innehåller inspirerande uppgifter. När alla uppgifterna i läspasset är gjorda kan ni från biblioteket hämta en Lulu-dekal som pris.

Läspasset görs tillsammans med en vuxen eller annan läskunnig person.

–Ni läser och undersöker böckerna tillsammans, ser på bilderna, gör uppgifterna och diskuterar tankar och känslor som böckerna väcker, berättar Jessica Peltoniemi från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Det finns tre läspass som är anpassade för barn i olika åldrar:

  • Läspasset till Fjäderholmarna (under 3 år)
  • Läspasset för sagoäventyrare (3-4 år)
  • Läspasset för upptäcktsresande (5-6 år)

Följ med på ett läsäventyr!

Alla läspassen innehåller sex inspirerande och medryckande uppgifter. I läspasset finns förslag på böcker, men det går även att helt fritt välja böcker. Biblioteket hjälper gärna till med bokvalen. Uppgifterna hör inte ihop med en enskild bok.

Läspassen, som Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster har lanserat, kan användas av barnfamiljer och på småbarnspedagogikens kulturstig.

Läspasset kan skrivas ut eller hämtas från någon av bibliotekets enheter. När alla uppgifterna i läspasset är gjorda kan ni från biblioteket hämta en Lulu-dekal som pris och klistra den på läspasset.

Nyckelord

Kontakter

Projektarbetare Jessica Peltoniemi, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn. +358406240389, jessica.peltoniemi@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.
Bild: Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hela Finland kan nu rösta på världens lyckligaste person − Se på videoserien om Maria Veitolas besök i Vasa15.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Journalisten Maria Veitola besökte Vasaregionen i augusti för att fördjupa sig i lyckan på världens lyckligaste plats. Veitola träffade tre personer som bor i Vasaregionen och som hittades genom en efterlysning och nominerades till den lyckligaste personen i världen. På basis av Maria & världens lyckligaste-videoserien, som har sammanställts från besöken, kan alla rösta på den av trion som de tycker är den lyckligaste på webbsidan varldenslyckligastestad.fi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum