NYAB Oyj

NYAB allekirjoittaa kaksi sopimusta Infranordin kanssa infrastruktuurihankkeiden toteuttamisesta Kiirunan kunnassa

Jaa
NYAB suorittaa maanrakennustyöt rautatiehankkeissa "Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors" ja " Pohjois-Kiirunan infrastuktuurihanke, BEST Ny Sjöbangård Kiruna”. Infranord on Ruotsin suurin rautatieurakoitsija ja yksi suurimmista toimijoista Norjassa. Yritys on kokonaan Ruotsin valtion omistuksessa.

Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors -hanke käsittää yhdentoista ratavaihteen rakentamisen malmirataan, kolmen aseman laajennuksen ja kahden risteyksen siirtotyöt. Tarkoituksena on mahdollistaa junien kohtaaminen ja vaihteiden sijoittaminen suorille raiteille. Pohjois-Kiirunan infrastruktuurihanke on osa rakenteilla olevaa Sjöbangård hanketta. Hankkeen toteuttamista varten rakennetaan erillinen rakentamiselle varattu rata.

LKAB:n rautamalmin louhinta etenee yhä syvemmälle Kiirunan kaivoksessa ja LKAB:n ja alueen väliset väylät on uusittava. NYAB toteuttaa, näiden juuri allekirjoitettujen sopimusten kanssa samanaikaisesti, LKAB:n puolesta myös kaksi muuta infrahanketta. Näiden neljän rautateihin kohdistuvien sopimusten yhteisarvo on merkittävä ja samanaikaisesti toteutettuna niissä saavutetaan synergia- ja muita etuja.

”Olemme kiitollisia Infranordin osoittamasta luottamuksesta. Tunnemme hyvin alueella vallitsevat olosuhteet ja viereisen kaivostoiminnan, tie- ja rautatieliikenteen huomioimisen tärkeyden. Tavoitteenamme on yhteistyössä Infranordin kanssa saavuttaa korkea laatu ja luovuttaa kaksi asiakkaan odotukset ylittävää projektia, kertoo NYAB:n varatoimitusjohtaja Mikael Ritola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Olemme mahdollistamassa Pohjoismaiden vihreää siirtymää tarjoamalla uusiutuvaa energiaa ja kestävää infrastruktuuria koskevia suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille. NYABin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on noin 380 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta NYAB Oyj

NYAB tecknar två nya kontrakt med Svenska kraftnät26.5.2023 13:00:21 EEST | Tiedote

NYAB och Svenska kraftnät tecknade i december 2022 ett avtal för att förbereda byggnationen av en ny växelströmsledning mellan Sverige och Finland. Aurora Line ska öka överföringskapaciteten, förbättra leveranssäkerheten och möjliggöra en ökning av förnybar energiproduktion i Norden och Baltikum. NYAB och Svenska kraftnät har nyligen tecknat ett betydande tilläggskontrakt där parterna överenskommit att inte offentliggöra uppskattat monetärt värde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme