Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Nykymutsin imetyskirja tarjoaa vertaistukea ja faktatietoa uusille äideille

Jaa

Nykymutsin imetyskirja tsemppaa, kun kävelevän maitobaarin rooli alkaa ahdistaa, kun imetyksen onnistuminen jännittää tai kun oikea imuote ei tahdo löytyä. Se on äideiltä äideille kirjoitettu teos, joka toimii ymmärtävänä ystävänä mullistavassa elämänvaiheessa.

Laura Talvitien ja Pauliina Ahosen Nykymutsin imetyskirjassa (ilm. 24.8.) kattavan ja ajantasaisen tiedon rinnalle kerätyt äitien kokemukset tarjoavat vertaistukea ja osoittavat, että imetyksessä kaikki tunteet ja tyylit ovat sallittuja.

“Tämä kirja syntyi havainnosta, että imetys usein yllättää. Sen sujuminen oppikirjan mukaan ei ole mikään läpihuutojuttu. Siksi päätimme tehdä kirjan, joka kertoo kaiken sen, minkä jokainen äiti olisi tahtonut tietää jo ennen imetyksen alkua”, kommentoi Laura Talvitie.

Kirja käy läpi imetystaipaleen aina mielikuvista maitobaariarkeen, mahdollisiin hankaluuksiin ja lopulta imetyksen päättymiseen. Vertaistuen ja faktatiedon lisäksi kirjassa on tehtäväsivuja, jotka auttavat pohtimaan omia tunteita imetykseen liittyen.

“Toivomme, että kirjan kepeys ja värikkyys rohkaisevat tarttumaan siihen, vaikka imetystä ei olisi muuten niin kovin ajatellut. Kirjan ilme tukee myös yhtä tärkeintä tavoitettamme: tehdä imetyksestä normaali ja arkipäiväinen asia, kaikkine väreineen ja sävyineen", kommentoi kirjan raikkaasta visuaalisesta ilmeestä vastannut Pauliina Ahonen.

Nykymutsin imetyskirjassa kokemuksistaan kertovat mm. tunnetut bloggaajat Hanne Valtari (Lähiömutsi), Iina Hyttinen (But I'm a Human not a Sandwich), Irene Naakka (Mutsie), Krista Ahola (Puutalobaby) ja Marjut Ollilla (Simppeli sormiruokakeittiö).

Laura Talvitie (s. 1987) on tamperelainen yhteiskuntatieteilijä, lehtikuvaaja ja kaksivuotiaan lapsen äiti. Hän löysi äitiyslomalla itsensä ihmettelemästä, miksi imetysoppaat jäivät lukematta ja miksi imetyksestä puhuttiin etukäteen niin vähän.

Pauliina Ahonen (s. 1987) on kuopiolainen designer ja puolitoistavuotiaan lapsen äiti, joka törmäsi totuuteen siitä, ettei imetys olekaan aivan läpihuutojuttu eikä tietoa saati vertaistukea voi olla liikaa.

“Täydellisten äitien toimikunta™ ei tule sakottamaan sinua, jos vauvan torkkuessa avaat Netflixin ja katsot pätkän lempisarjaasi. Lapsesta kasvaa ihan kelpo yksilö, vaikka et tuijottaisi hänen silmäluomiaan herkeämättä hänen nukkuessaan” –Nykymutsin imetyskirja

Kirja ilmestyy 24.8.2018, jolloin se on arvostelu- ja käsittelyvapaa.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Laura Talvitie ja Pauliina Ahonen. Kuva Tatu Ahonen
Laura Talvitie ja Pauliina Ahonen. Kuva Tatu Ahonen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Nemo on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Kesän käsityökirjoissa miehet neulovat ja nypläävät18.4.2019 09:37:00 EESTTiedote

Kesän kuumin mies ei olekaan se, joka kokkaa tai kalastaa, vaan se joka neuloo ja nyplää! Suomalaisen pitsinnypläyksen maailmankartalle nostanut Tarmo Thorström on osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun nuori mies astuu ennakkoluulottomasti itselleen täysin vieraalle tontille. Markus Haakana puolestaan avaa neulomisen perustekniikkaa miesten logiikalla teoksessaan Jätkä neuloo. Moreeni julkaisee kevään ja kesän listoillaan yhdeksän käsityökirjaa. Villasukkien lisäksi neulotaan lapasia ja vaatteita, virkataan huiveja ja tutustutaan nypläykseen.

Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä 1917–19199.4.2019 08:37:00 EESTTiedote

Joulukuun 6. päivänä 1917 julistettu Suomen itsenäinen valtio oli heikko: se oli hallinnollisesti täysin voimaton sitä uhkaavia sisäisiä ja ulkoisia voimia vastaan. Suomalainen kansakunta oli hajalla ja erimielinen. Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on vahva kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme