Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Nykymutsin imetyskirja tarjoaa vertaistukea ja faktatietoa uusille äideille

Jaa

Nykymutsin imetyskirja tsemppaa, kun kävelevän maitobaarin rooli alkaa ahdistaa, kun imetyksen onnistuminen jännittää tai kun oikea imuote ei tahdo löytyä. Se on äideiltä äideille kirjoitettu teos, joka toimii ymmärtävänä ystävänä mullistavassa elämänvaiheessa.

Laura Talvitien ja Pauliina Ahosen Nykymutsin imetyskirjassa (ilm. 24.8.) kattavan ja ajantasaisen tiedon rinnalle kerätyt äitien kokemukset tarjoavat vertaistukea ja osoittavat, että imetyksessä kaikki tunteet ja tyylit ovat sallittuja.

“Tämä kirja syntyi havainnosta, että imetys usein yllättää. Sen sujuminen oppikirjan mukaan ei ole mikään läpihuutojuttu. Siksi päätimme tehdä kirjan, joka kertoo kaiken sen, minkä jokainen äiti olisi tahtonut tietää jo ennen imetyksen alkua”, kommentoi Laura Talvitie.

Kirja käy läpi imetystaipaleen aina mielikuvista maitobaariarkeen, mahdollisiin hankaluuksiin ja lopulta imetyksen päättymiseen. Vertaistuen ja faktatiedon lisäksi kirjassa on tehtäväsivuja, jotka auttavat pohtimaan omia tunteita imetykseen liittyen.

“Toivomme, että kirjan kepeys ja värikkyys rohkaisevat tarttumaan siihen, vaikka imetystä ei olisi muuten niin kovin ajatellut. Kirjan ilme tukee myös yhtä tärkeintä tavoitettamme: tehdä imetyksestä normaali ja arkipäiväinen asia, kaikkine väreineen ja sävyineen", kommentoi kirjan raikkaasta visuaalisesta ilmeestä vastannut Pauliina Ahonen.

Nykymutsin imetyskirjassa kokemuksistaan kertovat mm. tunnetut bloggaajat Hanne Valtari (Lähiömutsi), Iina Hyttinen (But I'm a Human not a Sandwich), Irene Naakka (Mutsie), Krista Ahola (Puutalobaby) ja Marjut Ollilla (Simppeli sormiruokakeittiö).

Laura Talvitie (s. 1987) on tamperelainen yhteiskuntatieteilijä, lehtikuvaaja ja kaksivuotiaan lapsen äiti. Hän löysi äitiyslomalla itsensä ihmettelemästä, miksi imetysoppaat jäivät lukematta ja miksi imetyksestä puhuttiin etukäteen niin vähän.

Pauliina Ahonen (s. 1987) on kuopiolainen designer ja puolitoistavuotiaan lapsen äiti, joka törmäsi totuuteen siitä, ettei imetys olekaan aivan läpihuutojuttu eikä tietoa saati vertaistukea voi olla liikaa.

“Täydellisten äitien toimikunta™ ei tule sakottamaan sinua, jos vauvan torkkuessa avaat Netflixin ja katsot pätkän lempisarjaasi. Lapsesta kasvaa ihan kelpo yksilö, vaikka et tuijottaisi hänen silmäluomiaan herkeämättä hänen nukkuessaan” –Nykymutsin imetyskirja

Kirja ilmestyy 24.8.2018, jolloin se on arvostelu- ja käsittelyvapaa.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Laura Talvitie ja Pauliina Ahonen. Kuva Tatu Ahonen
Laura Talvitie ja Pauliina Ahonen. Kuva Tatu Ahonen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Nemo on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Alkuvuoden himotuimmat dekkariuutuudet ovat pian täällä15.1.2019 08:46Tiedote

Ruth Ware – Rouva Westaway on kuollut (juuri ilmestynyt) Jokaisella perheellä on salaisuutensa – joidenkin salaisuuksien vuoksi ollaan valmiita vaikka tappamaan. Kansainvälisten bestsellerlistojen huippunimi Ruth Ware valloittaa uudella psykologisella trillerillä. ”Loistava trilleri” – The Washington Post Lina Bengtsdotter – Francesca (juuri ilmestynyt) Taattua skandijännitystä Ruotsista! Francescan paras ystävä kuolee, eikä kukaan usko hänen väitteitään, ettei kuolinsyy olisikaan itsemurha. Sitten Francesca katoaa. 20 vuotta myöhemmin rikostutkija Charlie Lager päätyy selvittämättä jääneen tapauksen perässä takaisin lapsuutensa Gullspångiin. Stina Jackson – Hopeatie (vk 5) Uutta verta dekkaritähtien joukossa! Parhaan ruotsalaisen dekkarin palkinnon voittanut Hopeatie on esikoisdekkaristin napakymppi. Isä oli viimeinen, joka näki Linan elossa. Hän ajaa Pohjois-Ruotsia halkovaa Hopeatietä ja koluaa joka ikisen mökki- ja metsäautotien, tutkii hylättyjä maatiloja, umpeenkasvaneita pusikoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme