Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nyt haetaan uusia urheiluluokkalaisia!

Jaa

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 10.1.-10.2.2020.

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen. 

- Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisillekertoo Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori Elise Hytönen. 

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 10.1.-10.2. välisenä aikana. Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen.

Keväällä ensimmäisille urheiluluokkalaisille päättötodistus 

Urheiluluokkien liikuntatunnit muodostuvat kaikille yhteisestä liikunnasta, valinnaisaineiden tunneista sekä muutamasta lisätunnista. 

7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa. Urheiluluokan oppilailla on myös mahdollisuus sisällyttää valinnaisaineiden tunteihin seurojen järjestämä yläkouluvalmennus, johon haetaan erikseen keväällä, kertoo Hytönen. 

Rehtorin mukaan urheiluluokkakokeilu on onnistunut erinomaisesti ja vakiinnuttanut kuluneen kolmen vuoden aikana paikkansa Onkilahden yhtenäiskoululla. 

- Tänä keväänä ensimmäiset urheiluluokan oppilaat saavat päättötodistuksen. Oppilaat ovat innostuneita ja motivoituneita ja hoitaneet myös muun koulutyönsä hyvin. 

Kokeilussa mukana 14 kuntaa 

Yläkouluvaiheen kehityksestä vastaava koordinaattori Jens Wallin kertoo, että seuraavassa vaiheessa kokeilua keskitytään erityisesti valmennuksen sisällön kehittämiseen yhdessä urheiluseurojen kanssa. 

Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa on mukana 25 yläkoulua 14 eri kunnasta. Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on lukuvuodesta 2019-2020 lähtien tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

Yhteyshenkilöt

Elise Hytönen, Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori, puh. 040 822 8803, elise.hytonen@edu.vaasa.fi 

Jens Wallin, yläkouluvaiheen kehityksestä vastaava koordinaattori, puh. 050 535 5499, jens.wallin@korsholm.fi  

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme