Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nyt haetaan uusia urheiluluokkalaisia!

Jaa

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 10.1.-13.2.2022.

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa Olympiakomitean yläkoulutoiminnassa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

- Urheiluluokan tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä päivä. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille oppilaille. Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori Elise Hytönen.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 10.1.-13.2. välisenä aikana.

Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 24.2.2022 klo 8.30. Lue lisää: www.soveltuvuuskoe.fi.

Nuorelle apua urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen

Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

- 7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9. luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä. Myös kaikki oppilaan valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun urheilukoordinaattori Kari Vedenjuoksu.

Yläkoulutoiminnan valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat sekä Vaasan seudun urheiluakatemian valmentajat. Motoristen taitojen ja fyysisen ominaisuuksien harjoittelu on toiminnan ydin.

Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

Lue lisää urheiluyläkouluista Suomen Olympiakomitean sivuilta: www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/ylakoulutoiminta/

Yhteyshenkilöt

Elise Hytönen
Onkilahden yhtenäiskoulu / rehtori
puh. 040 822 8803, elise.hytonen@edu.vaasa.fi

Kari Vedenjuoksu
Onkilahden yhtenäiskoulu / Urheilukoordinaattori
puh. 050 536 0158, kari.vedenjuoksu@edu.vaasa.fi

Jens Wallin
Toiminnanjohtaja, Vaasanseudun Urheiluakatemia
puh. 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur stort koldioxidavtryck konsumtionen i kommunerna står för reddes ut för första gången – ”En mera omfattande datagrund stöder kommunernas klimatarbete”26.1.2022 11:10:48 EET | Tiedote

Vasa har rett ut de växthusgasutsläpp som orsakas av konsumtion, dvs. koldioxidavtrycket. Beräkningen gjordes som en del av projektet Kulma, där de utsläpp av växthusgaser som härrör från konsumtionen för första gången beräknades för ett stort antal finska kommuner och städer på ett sådant sätt att de är jämförbara. Utöver Vasa deltog 14 andra kommuner i projektet.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjälki selvitettiin ensimmäistä kertaa – "Laajempi tietopohja tukee kuntien ilmastotyötä"26.1.2022 11:07:55 EET | Tiedote

Vaasa on selvittänyt kuntien ja sen asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen. Laskenta toteutettiin osana Kulma-hanketta, jossa kulutusperusteiset kasvihuonekaasupäästöt laskettiin ensimmäistä kertaa vertailukelpoisesti suurelle joukolle suomalaisia kuntia ja kaupunkeja. Vaasan lisäksi hankkeeseen osallistui 14 muuta kuntaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme