Business Tampere

Nyt on aika hyödyntää XR-teknologiaa

Jaa

Ensimmäinen kansainvälinen XR Challenge huipentui syyskuussa Tampereen Mediapoliksessa. Kilpailussa virtuaalisen (VR), lisätyn (AR) ja yhdistetyn (MR) todellisuuden yritykset kutsuttiin ratkaisemaan teollisuuden asettamia haasteita ja 30 000 euron palkintosummasta kilpailemassa oli kuusi finalistia. Käsitteessä XR yhdistyvät kaikki keinotodellisuuden osa-alueet.

XR Challengen järjestivät Business Tampere, Leonidas Oy, Virtual Reality Finland ry, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK sekä haasteiden esittäjinä Fastems, Glaston ja Valmet. Samassa yhteydessä pidettiin myös alan avoin seminaari ja messutapahtuma, jossa 25 XR-yritystä demosi osaamistaan.

– Tapahtuma onnistui erinomaisesti, koska paikalla olivat kaikki oikeat toimijat: XR-yritykset, teknologian kehittäjät ja hyödyntäjät, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot ja niin edelleen. Näistä kohtaamisista syntyy varmasti yhteistyötä, joka lisää alan elinvoimaa Tampereen seudulla, sanoo asiakkuusvastaava Heini Wallander Business Tampereesta.


Kuusi finalistia kilpaili 30 000 euron palkintosummasta

Finaalissa haastekilpailun voitosta kisasivat
CybercomEligo.StudioIntopaloSimLabITSoftability ja Voconaut.

Kaikki kuusi finalistia esittelivät hyviä ideoita ja jokaisella oli poimimisen arvoisia helmiä tarjolla. Ensimmäiselle sijalle ja 30 000 eurolla palkittavaksi jury nosti Voconaut Oy:n.

Voconaut sai kiitosta selkeästä demosta ja jopa yllättäviä mahdollisuuksia avaavasta lähestymistavastaan, lisätystä äänitodellisuudesta. Yrityksen perustuote on ympäristöön mukautuva mediasisältö, ja sille löytyy muokattuna paljonkin tarvetta teollisuudessa. 

– Meluisissa tuotantolaitoksissa käytetään joka tapauksessa kuulosuojaimia, joten käyttöön kannattaa ottaa meidän älykuulosuojainjärjestelmämme. Sen avulla jokainen työntekijä saa räätälöitynä äänisyötteenä työssään tarvitsemiaan tietoja, kertoo Voconautin toimitusjohtaja Tommi Mäki.

Voconautin tiimissä yhdistyvät äänisuunnittelun ja sovelluskehittämisen kokemus, joten yritys on jo itsessään esimerkki siitä, miten kahden eri alan osaaminen voi yhteen tuotuna sytyttää aivan uusia ideoita. Alkujaan tiimi on suuntautunut mediapuolelle, teollisuuteen kiinnostus laajeni Mediapoliksen tilaisuudessa, jossa alan startupit esittelivät konseptejaan valmistavalle teollisuudelle. 

– XR-teknologia alkaa olla siinä pisteessä, että sitä voidaan todella hyödyntää. Suomalaisten teollisuusyritysten pitää hakea omiin prosesseihinsa sopivia ratkaisuja nyt, tiivistää Kari Peltola Virtual Reality Finland ry:stä.

XR Challenge nosti esille muun muassa huoltoon, turvallisuuteen ja koulutukseen liittyviä XR-ratkaisuja. Lue Business Tampere Magazinen raportti tapahtumasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä. 

Business Tampere järjestää valmistavan teollisuuden eri toimialojen ristiinpölyttäviä match making -tapahtumia kuten startupien pitch-tilaisuuksia, hackathoneja ja workshopeja Tampereen kaupunkiseudulla. Tapahtumissa isot yritykset, pk-yritykset, startupit, tutkijat ja opiskelijat esittelevät tuotteitaan ja osaamistaan sekä kehittävät yhdessä ideoita, konsepteja ja innovaatioita. Business Tampere edistää näiden tapahtumien tulosten bisneslähtöistä jatkojalostamista. Tavoitteena on saada aikaan tuottavuutta, kasvua ja kilpailukykyä liiketoimintaan sekä mahdollistaa yhteistyötä yritysten ja tarvittaessa myös tutkimuslaitosten kesken. Toiminta on osa AIKO Uudistuva teollisuus (2017–5/2019) -hanketta.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

AAC Technologies announces Tampere, Finland as their European Headquarters, launches 10 million USD Imaging Research Consortium17.6.2019 16:06:46 EESTPress release

AAC Technologies Holdings Inc. (AAC), a global leading supplier of integrated micro‐component solutions for communication and IT consumer electronics, announced the opening of an R&D center in Tampere in 2018. Now the company announces Tampere as the Headquarters of its European operations. The goal of AAC is to grow Tampere site personnel up to 200 by the year 2025. The investments demonstrate Tampere in Finland as a globally strategic region in the field of imaging, attracting companies from all around the world.

AAC Technologies tuo Euroopan pääkonttorinsa Tampereelle ja tukee kamerateknologioiden tutkimusta lähes 10 miljoonalla eurolla17.6.2019 09:00:00 EESTTiedote

Tuotekehitysyksikön viime syksynä Tampereella avannut mikrokomponentti- ja kuluttajaelektroniikkaratkaisujen toimittaja AAC Technologies Holdings Inc. avaa Euroopan pääkonttorinsa Tampereelle. Yrityksen tavoitteena on kasvattaa henkilöstömääräänsä Tampereella jopa 200 työntekijään vuoteen 2025 mennessä. Investointi- ja laajentamissuunnitelmat todentavat Tampereen asemaa yhtenä maailman johtavista kamerateknologioiden osaamiskeskuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme