IsännöintiliittoIsännöintiliitto

Nyt se on tutkittu: mitä isännöitsijä tekee?

Jaa

Suurin osa isännöitsijän työstä jää asiakkailta näkemättä. Isännöitsijät pitävät työnsä parhaina puolina itsenäisyyttä, monipuolisuutta ja ihmiskeskeisyyttä. Tulevaisuudessa isännöintialan tehtävät tarjoavat entistä enemmän luovaa ongelmanratkaisua, mikä tekee alan työpaikoista entistä houkuttelevampia.

Isännöitsijöiden työajasta 29 prosenttia on asiakaspalvelua eli kontakteja taloyhtiöiden hallitusten ja asukkaiden kanssa. Loput työajasta jakautuu seuraavasti:

  • 15 prosenttia korjaushankkeiden johtaminen ja läpivienti
  • 15 prosenttia hallinnolliset kokoukset
  • 12 prosenttia palvelujen hankinta ja johtaminen
  • 11 prosenttia asiakkaiden hallinnon velvoitteet
  • 11 prosenttia asiakkaiden talouden johtaminen ja suunnittelu
  • 11 prosenttia muu kuin suoraan asiakkaalle tehtävä työ.

Isännöitsijät pitävät työtään kiinnostavana ja sopivan haastavana. Työn parhaita puolia ovat itsenäisyys ja monipuolisuus.

– Ala tarjoaa juuri sellaisia töitä, joita nuorten tiedetään arvostavan: vapautta, ongelmanratkaisua ja ihmiskeskeisyyttä, sanoo asiantuntija Pekka Harjunkoski Isännöintiliitosta.

Hyvät työllisyysnäkymät ja uusia työnkuvia

Kaupungistuminen sekä ennätystahtinen uudis- ja korjausrakentaminen takaavat, että töitä isännöintialalla riittää. Tulevaisuudessa isännöinnissä korostuu luova ongelmanratkaisu. Alalla on alkanut voimakas palvelujen uudistuminen ja erikoistuminen, kun taloyhtiöitä ja asumisen palveluja digitalisoidaan.

Alalla toimivat kokevat, että työssä oppii joka päivä uutta, mutta uudet asiat ovat lisänneet myös työn kuormittavuutta.

– Tämä on yritysten haaste. Niissä pitää miettiä, miten töitä ja palveluja organisoidaan uudelleen työn mielekkyyden varmistamiseksi, Harjunkoski sanoo.

Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Isännöinnin ammattilaiset 2017 -tutkimuksesta, jonka toteutti Kiinko yhteistyössä Isännöintiliiton kanssa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 402 isännöintialan ammattilaista.

Isännöinnin ammattilaiset 2017 -tutkimuksen julkistustilaisuus pidetään Isännöintipäivien yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tänään 6.9. kello 16.15-16.45. Yleisönä on myös paljon isännöintialan ammattilaisia, jotka kokoontuvat Tampereelle alan suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan.

Median edustajat ovat tervetulleita Isännöintipäiville tutustumaan isännöintialan ammattilaisiin.

Lisätietoja:

Pekka Harjunkoski, asiantuntija, T&K Isännöintiliitto, p. 050 599 0079, pekka.harjunkoski@isannointiliitto.fi

Virpi Slotte, kehityspäällikkö, Kiinko, p. 0400 641 007, virpi.slotte@kiinko.fi

Marjut Joensuu, johtaja, Isännöntiliitto, p. 040 500 2828, marjut.joensuu@isannointiliitto.fi

Toimittajien ilmoittautuminen Isännöintipäiville:

Maria Mäkinen, viestinnän asiantuntija, Isännöintiliitto, p. 044 974 3578, maria.makinen@isannointiliitto.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Isännöintiliitto
Isännöintiliitto
PL 1370
00101 Helsinki

http://www.isannointiliitto.fi

Hyvä isännöinti kannattaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Isännöintiliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme