Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nytt bibliotek till Fiskehamnen – skapas tillsammans med stadsborna

Dela
Bibliotekstjänsterna i Helsingfors stad utvidgas när det 38:e biblioteket öppnas i Fiskehamnen. Biblioteket kommer att finnas i köpcentret Redis utrymmen och invigningen planeras äga rum i slutet av hösten 2023. Konceptet för det nya biblioteket bildas användarorienterat genom att ta hänsyn till stadsbornas önskemål.
Foto: Maarit Hohteri
Foto: Maarit Hohteri

I och med Fiskehamnens bibliotek ökar antalet verksamhetsställen i Helsingfors biblioteksnätverk nu för första gången under 2000-talet. Det nya biblioteket stödjer i hög grad Helsingfors stadsbiblioteks mål att främja läsningen och bibliotekets satsningar på barn och unga.

”Fiskehamnens bibliotek svarar mot invånarnas önskemål i den snabbt växande stadsdelen och stärker stadens närserviceutbud. Det är också en viktig satsning på barn och unga. Vi vill se till att alla har tillgång till kultur och böcker”, säger Paavo Arhinmäki, biträdande borgmästare för kultur- och fritidssektorn.

Bibliotekets moderna lokaler och mångsidiga tjänster kommer att betjäna alla.

Helsingfors stadsbibliotek vill göra stadsbornas röst hörd samt beakta deras behov och idéer som en del av planeringen av det nya verksamhetsstället. Bibliotekspersonalen går under februari ut till köpcentret Redi där det ordnas olika popup-verkstäder.

”Till verkstäderna som är öppna för alla kan Fiskehamnens invånare och köpcentrets kunder komma och berätta om sina tankar och idéer om vad det kommande biblioteket bör erbjuda stadsborna”, säger bibliotekschef Erna Marttila.

Du kan delta i den samplaneringen också i webbtjänsten Säg din åsikt från och med den 14 februari.

Information om planeringen av Fiskehamnens bibliotek ges i fortsättningen på Fiskehamnens biblioteks nätsida på nättjänsten Helmet och på Facebook-sidan, som publiceras i början av februari.

Kontakter

Bibliotekschef Erna Marttila
tfn 040 334 9629
erna.marttila@hel.fi

Chef för områdesbibliotekstjänsterna Saara Ihamäki
tfn 050 342 1232
saara.ihamaki@hel.fi

Marknadsföringsplanerare Annika Rantanen
tfn 040 169 9523
annika.rantanen@hel.fi

Bilder

Foto: Maarit Hohteri
Foto: Maarit Hohteri
Ladda ned bild
Foto: Janne Hirvonen
Foto: Janne Hirvonen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

***
Helmet är ett biblioteksnätverk för de allmänna biblioteken i huvudstadsregionen. Till nätverket hör Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda stadsbibliotek.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum