Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Också möjligt att hämta hem skolmat i fortsättningen

Dela

Med anledning av coronavirusläget har Helsingfors ordnat skolmåltider för de elever i årskurs 1–9 som får närundervisning och för dem som får distansundervisning i elevernas egna skolor. Elever som får distansundervisning kan också i fortsättningen delta i skolmåltider i sin skola, men från och med den 27 april kan eleverna eller deras vårdnadshavare också hämta elevens skolmåltid från en skola som fungerar som avhämtningsplats.

De skolmåltider som hämtas värms och äts hemma. På måndagar hämtas måltiderna för måndag och tisdag, medan måltiderna för onsdag, torsdag och fredag hämtas på onsdagar. All mat som är avsedd att hämtas är laktosfri blandad kost utan svinkött eller också vegetarisk kost. Om eleven äter i sin skola, är det också möjligt att få annan specialkost.

Vårdnadshavarna till Helsingfors grundskolors elever får mer information om alternativet via Wilma och ombes dessutom att fylla i en förfrågan med hjälp av vilken vi kartlägger hur många hämtade måltider behövs och antalet elever som äter i sin egen skola. Vi ber att få svaren före kl. 12 den 16 april. Som avhämtningsplatser fungerar flera skolor runt om i Helsingfors och vårdnadshavaren väljer avhämtningsplats i samband med anmälan. Utdelningen av skolmåltiderna sker stegvis i små grupper och med iakttagande av hygienanvisningar.

De distanselever som omfattas av specialskjutsservicen kan om de så vill få skjuts till skolan för att äta där eller också så kan deras vårdnadshavare hämta maten från den valda avhämtningsplatsen. Om vårdnadshavaren inte vill att skjuts ska ordnas för eleven, betalas en måltidsersättning till familjen som stöd för måltider i hemmet.

”Skolmat är viktig för att barnen och de unga ska få den dagliga näring de behöver. Vi hoppas att vi genom att möjliggöra skolmåltider i den egna skolan och skolmåltider hemma får så många elever som möjligt att omfattas av skolbespisningen”, konstaterar Liisa Pohjolainen, sektorchef för fostrans- och utbildningssektorn.

Mer information
sektorchef
Liisa Pohjolainen
liisa.pohjolainen@hel.fi
tfn 09 310 86200

Nyckelord

Kontakter

Hanna-Kaisa Talvensaari
Informations- och marknadschef
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
p. 09 310 15964

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Följ Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 9.6.20205.6.2020 10:37:26 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 9. kesäkuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaostolle esitetään hyväksyttäväksi muun muassa Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa sekä suomenkielisen työväenopiston opetussuunnitelma vuodelle 2020. Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa on laadittu yhdessä suomenkielisten ja ruotsinkielisten lukioiden rehtoreiden, opettajien, opiskelijoiden ja opiskeluhuollon kanssa. Opetussuunnitelmatyöhön on osallistunut suuri joukko lukiolaisia syksystä 2019 alkaen. Yhteisen osan työryhmissä oli mukana opiskelijoita, ja kaikille lukiolaisille annettiin mahdollisuus kommentoida opetussuunnitelmaluonnosta. Lukiolaisille järjestettiin työpajoja, joihin osallistui 250 opiskelijaa. Työpajojen teemoina olivat esimerkiksi hyvinvointi ja osallisuus sekä työelä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum