Into Kustannus

Odotettu Sankaritarinoita (kaikille) kertoo monipuolisia tositarinoita ja rikkoo ennakkoluuloja

Jaa

Suomalaisista on moneksi! Sankaritarinoita (kaikille) – Kertomuksia uskomattomista suomalaisista Rudolf Koivusta Saara Aaltoon kertoo tositarinoita iltasatumuodossa eri vuosikymmeniltä. Kirja on jatkoa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaalle ja yleisö-Finlandian voittaneelle Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) ja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille). Sarjan kolmas teos sisältää 40 ihmeellistä tarinaa suomalaisista naisista, miehistä ja muunsukupuolisista värikkäin, voimaa säkenöivin kuvituksin. Nämä sankaritarinat ovat ihan kaikille!

Sanni, Roni Bäck, Fadumo Dayib, Fredrika Runeberg, Jani Toivola, Linus Torvalds, Maiju Gebhard, Pertti Kurikan Nimipäivät, Rudolf Koivu, Sakris Kupila, Tinja-Riikka Korpela... Kirjan sankarit ovat kulkeneet omia polkujaan, rikkoneet lasikattoja tai tehneet ennakko­luulottomia valintoja. Kirjan 41 sankaria ovat vaikuttaneet taiteessa, tieteessä, politiikassa, urheilussa ja monilla muilla aloilla. He ovat erinomaisia esikuvia lapsille ja aikuisille – aivan kaikille.

Kirjoittajina ja kuvittajina on joukko ammattilaisia ja nuoria lahjakkaita lupauksia. Tarinoista vastaa 14 kirjoittaa ja kuvituksista 39 kuvittajaa. Kirjan on toimittanut kulttuurintutkimusta ja yhteiskuntatieteitä opiskellut filosofian maisteri Milla Karppinen yhdessä sosiologiaa ja yhteiskuntapolitiikkaa opiskelleen yhteiskuntatieteiden maisteri Taru Anttosen kanssa. 

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään Helsingin keskustan Akateemisessa Kirjakaupassa (2 krs) Taiteiden yönä 15.8. kello 18-19 (Pohjoisesplanadi 39, 00100 Helsinki).

Ohjelma:
18:00 haastattelussa kirjan toimittaneet Taru Anttonen ja Milla Karppinen
18:15 kirjan sankari Jani Toivola pitää puheenvuoron sankaruudesta
18:35 Haastattelussa kirjan sankari, skeittaava toimittaja, mediatutkija Lena Salmi, 66 v.
18:50 tekijänkappaleiden luovuttaminen paikalle saapuneille sankareille

Lena Salmi taiteilee taustalla klo 18 alkaen graffittia sankari-teemalla.

Tervetuloa mukaan! 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lue lisää kirjasta täältä

Into Kustannuksen syksyn kirjat julkaistaan perjantaina 16. elokuuta kello 15 alkaen elojuhlissa Kalevankatu 43:n keltaisen puutalon pihalla. Ohjelmassa Innon syksyn listan julkistus, ruokaa, juomaa ja jatkoksi Pohjakosketus-festarit: lavalle nousevat muun muassa Ali Alikoski, Pekka Gröhn, Janne Haavisto ja Tom Nyman Nina Honkasen uutuusromaanin Pohjakosketus julkistuksen kunniaksi. Tervetuloa!

Kiitos pääkuvan kuvituksista: 
Saara Aalto/ S. Tvaltvadze
Jani Toivola/ Mira Mallius

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Tietokirjoja solvaamisen historiasta ja kadonneista suomalaisista13.5.2020 08:55:00 EESTTiedote

Petri Laukan ja Ari Turusen uusi tietokirja "Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia" tutustuu panettelun historiaan ja käy läpi politiikan, uskonnon sekä kulttuurialan solvaajia, jotka katsovat oikeudekseen arvostella muita. Tiina Saaren ja Maiju Majamaan tietokirja "Ei jälkeäkään" kertoo yhdentoista kadonneen suo­malaisen tarinan. Vuosittain 40–50 suomalaista katoaa pitkäksi aikaa. Osaa heistä ei löydetä koskaan. Kirjat ilmestyvät 1.6. – myös e- ja äänikirjoina.

Sosiaalipolitiikan viisaat kertovat uutuuskirjoissaan miten hyvinvointiyhteiskunta uudelleenrakennetaan kriisin jälkeen23.4.2020 14:13:02 EESTTiedote

Into julkaisee koronakriisin jälkeisen yhteiskunnan uudelleenrakennukseen kolme punnittua tietokirjaa (linkki arvostelukappaleisiin alla). Professori Pekka Puskan “SOTE ja sen pitkä kaari” kuvaa sote-uudistuksen pitkää valmistelua ja värikästä käsittelyä eduskunnassa viime kaudella, ja esittää soten välttämättömät jatkotoimet koronan jälkeen. Pitkäaikaisen kansliapäällikkö Markku Lehdon “Hyvinvointiyhteiskunnan arvot” on avain tulevaisuuden Suomeen, joka kuvaa kuinka itsenäisen Suomen historiassa olemme jo kokeilleet kahta hyvinvointimallia. Aina sodan jälkeen on lähdetty rohkeasti uudelle polulle: Nyt käydään virussotaa ja sen jälkeen on aika tarttua kolmanteen. Professori Hannu Uusitalon “Tutkimus ja päätöksenteko hyvinvointivaltiossa” kuvaa kuinka tutkimustietoa käytetään nykyisin pää­töksenteon tukena huomattavasti enem­män kuin aiempina vuosikymmeninä. Silti tutkimuksen, hallinnon ja poliitti­sen päätöksenteon suhde on jatkuvasti jännitteinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme