Vaasan kaupunki - Vasa stad

Odotettu Vaasan Kuorofestivaali tulee taas toukokuussa - ilmoittautuminen käynnissä

Jaa

Odotettu kuorolaulutapahtuma palaa estradeille kahden vuoden tauon jälkeen. Vaasan Kuorofestivaali XXVIII järjestetään 28. kerran, 25.–29.5.2022. Tämän vuoden ohjelma on tyyliltään monipuolista ja laadukasta kotimaista kuoromusiikkia. Kuorot voivat ilmoittautua 31.1.2022 saakka.

Akademen Missa Silvestris 2018. Kuva: Linda Helaskoski
Akademen Missa Silvestris 2018. Kuva: Linda Helaskoski

– Sekä perinteikästä että yllättävää ohjelmaa, osittain tuttuja, mutta myös uusia esiintyjiä, lupailevat festivaalin taiteellinen johtaja Kristian Heberg ja tuottaja Ilkka Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Pääesiintyjänä nähdään Suomen vanhimpiin kuuluva suomenruotsalainen mieskuoro Akademiska Sångföreningen (Akademen), joka on osa Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Korkeatasoinen ja laajalla ohjelmistolla esiintyvä Akademen edustaa perinteistä mieskuorolaulua, josta löytyy niin lyyristä tunnelmointia, mahtipontisempaa laulantaa kuin opiskelijamaisen kevyttä otetta. Kuorofestivaalilla lähes 60-henkinen Akademen esiintyy Vaasan kirkossa.

Ajattomia klassikoita, uusia sävellyksiä ja kevyempää tunnelmaa

Toinen Vaasan kirkossa kuultava vaikuttava kuoroesitys on Vigilia (1915), joka on Sergei Rahmaninovin (1873-1943) rakastettu, mutta lauluteknisesti vaativa kuoroteos.

Ortodoksisen kirkkomusiikin helmi yhdistää vanhat kirkkosävelmät ja myöhäisromanttisen sinfonikon kädenjäljen. Siinä kuultava teksti noudattaa ortodoksisen kokoöisen vigilia-palveluksen kulkua, mutta on enemmän konserttiesitys kuin jumalanpalveluksessa esitettävä teos. Vigilia koostuu erilaisista tunnelmista ja se on sävelletty suurkuorolle. Kuorofestivaalilla sen esittävät Oulun kamarikuoro, Tuiran kamarikuoro ja Cassiopeia.

Kuorofestivaalilla kuullaan myös kevyempää ja viihteellisempää kuoromusiikkia. Kipinät -kuoro tarjoilee viihteellisen kuoromusiikin lisäksi vokaali-improvisaatiota. Rytmimusiikkiin keskittyvä kuoro elää rakkaudesta musiikkiin ja yhdessä laulamiseen.Kipinät tulee Jyväskylän Suomalaiselta musiikkikampukselta, on suuntautunut populaarimusiikkiin ja vaalii uudella raikkaalla tavalla suomalaista kuoroperinnettä. Perheen pienimmille kuulijoille esiintyy pitkän linjan lastenmusiikkiyhtye Soiva siili.

Kiinnostava uutuus kevään Kuorofestivaalilla on laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret, joka säveltää, tuottaa ja kantaesittää syksyllä 2021 Ainon tarinan, läpisävelletyn teoksen Kalevalan neljänteen runoon. Ainon tarina on syntynyt yhtyeen yhteisenä sävellysprosessina heidän taiteellisen johtajansa Sabrina Ljungbergin luotsaamana. Teos sisältää täysin uutta musiikkia ja se vie kuulijan ajattomiin mielenmaisemiin.

Lipunmyynti konsertteihin alkaa tammikuussa 2022. Kuorot voivat ilmoittautua festivaalille 31.1.2022 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Nyqvist, kulttuurituottaja, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut / Vaasan kuorofestivaali, p. 0400 564 469, ilkka.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Akademen Missa Silvestris 2018. Kuva: Linda Helaskoski
Akademen Missa Silvestris 2018. Kuva: Linda Helaskoski
Lataa
Sabrina ja Saarten tyttäret. Kuva: Suvi Sievilä, photo/grafia
Sabrina ja Saarten tyttäret. Kuva: Suvi Sievilä, photo/grafia
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationellt pris till Vasa stad för aktivt och inspirerande utvecklande av kommunarbetet7.12.2021 16:45:32 EET | Tiedote

Staden fick pris 7.12.2021 på Finlandia-huset på Kuntatyö2030-galan och det beviljades för arbetet med att utveckla ledarskaps- och chefsfärdigheterna. Priset mottogs på distans av Vasa stad personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen samt HR-planerare Pauliina Haavisto. Kampanjen Dela med dig som pågått under maj och september inspirerade 38 kommuner och 9 andra kommunorganisationer att delta och de gjorde det deltog genom att berätta om sina utvecklingsinsatser. Det kom in totalt 200 nya utvecklingsinsatser från olika delar av Finland.

Vaasan kaupungille valtakunnallinen palkinto aktiivisesta ja innostavasta kuntatyön kehittämisestä7.12.2021 16:45:03 EET | Tiedote

Kaupunki palkittiin 7.12.2021 Finlandia-talolla Kuntatyö2030 –gaalassa. Palkinto myönnettiin johtamis- ja esihenkilötaitojen kehittämistyöstä ja sen vastaanottivat etäyhteyksin Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen sekä HR-suunnittelija Pauliina Haavisto. Touko- ja syyskuun aikana käynnissä ollut Hyvä kiertämään -kampanja innosti mukaan 38 kuntaa ja 9 muuta kuntaorganisaatiota, jotka osallistuivat kampanjaan kertomalla kehittämisteoistaan. Mukaan saatiin yhteensä 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea.

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget – polishundsuppvisning och ärtsoppa på invigningen7.12.2021 09:46:50 EET | Tiedote

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget på torsdag denna vecka. Invigningen av parken firas 9.12 kl. 15–18. För invigningen slår grönområdesenheten upp ett fälttält och bjuder alla besökare på smaklig ärtsoppa. På programmet står kl. 16 även en polishundsuppvisning under ledning av hundförare från polisinrättningen i Österbotten. Uppvisningen ordnas inte om hundpolispatrullen får ett brådskande uppdrag samtidigt.

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto – avajaisissa poliisikoiranäytös ja hernekeittoa7.12.2021 09:44:14 EET | Tiedote

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto tämän viikon torstaina. Puiston avajaisia vietetään 9.12. klo 15.00-18.00. Viheralueyksikkö pystyttää avajaisiin kenttäkeittiön ja tarjoaa kaikille kävijöille maukasta hernekeittoa. Ohjelmassa on myös Pohjanmaan poliisilaitoksen koiranohjaajien vetämä poliisikoiranäytös. Näytös alkaa klo 16, ellei koirapoliisipartiolle tule kiireistä tehtävää samaan aikaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme