Keskuskauppakamari

OECD:n tuore digiveromalli esillä Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä

Jaa

OECD julkaisee digiveroehdotuksensa tänään. Muutokset vaikuttavat todennäköisesti kansainvälisen verotuksen sääntöihin ja siirtohinnoitteluun. OECD:n varajohtaja Grace Perez-Navarro esittelee digiverohanketta Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä tänään klo 13 alkaen.

Keskuskauppakamarin Suuren Veropäivän ajankohtaisin aihe on kansainvälistä yritysverotusta ja siirtohinnoittelua mahdollisesti uudistava OECD:n digiveroehdotus, joka julkaistaan samana päivänä. OECD:n varajohtaja Grace Perez-Navarro saapuu Suureen Veropäivään kertomaan OECD:n digiverohankkeesta.

”Digiveroehdotuksen odotetaan siirtävän verotusta yrityksen asuinvaltiosta palvelun käyttäjän valtioon. Tämä voisi johtaa siihen, että suuret digitaalisia palveluita tuottavat suomalaisyritykset maksaisivat veroja Suomen sijaan yhä useampaan vieraaseen valtioon”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

”Yritykset ovat huolissaan siitä, että digivero lisäisi veronmaksuun liittyvää hallinnollista taakkaa sekä vähentäisi verotuksen ennakoitavuutta. Kansainvälisiä veroriitoja saattaisi tulla enemmän, kun eri valtiot tulkitsisivat sääntöjä eri tavoin”, Kujanpää sanoo.

Keskuskauppakamarin Suuri Veropäivä alkaa pääministeri Antti Rinteen katsauksella hallituksen talous- ja veropolitiikkaan. Paneelikeskustelussa reaaliaikaisesta verotuksesta keskustelevat Verohallinnon ohjelmajohtaja Sanna Esterinen, Vaasan yliopiston professori Juha Lindgren ja Teknologiateollisuuden johtava asiantuntija Maria Volanen. Verohallinnon tarkoituksena on saada yritysten sähköinen taloustieto kulkemaan suoraan Verohallinnolle ilman erillistä ilmoittamista. Muutos liittyy hallitusohjelman tavoitteeseen toteuttaa reaaliaikatalouteen siirtyminen yritysten taloushallinnossa.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Ohjelma ja puhujat: https://suuriveropaiva.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Varma kesän merkki ei ole vain västäräkki, vaan myös erilaiset huijausyritykset - Keskuskauppakamari kehottaa tarkkuuteen9.7.2020 07:00:00 EESTTiedote

Yrityksiin kohdistuvat huijausyritykset ovat muuttuneet arkipäiväiseksi ilmiöksi, jotka lisääntyvät kesäisin. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen kehottaa olemaan tarkkana niin laskujen maksatuksen kuin salasanojen suhteen kesän aikana sekä perehdyttämään kesätyöntekijät huijausyritysten varalta.

Kauppakamarin EU-katsaus: Nyt on Euroopan jälleenrakennuksen aika1.7.2020 00:01:00 EESTTiedote

Euroopan unionin taloudellinen jälleenrakennus koronakriisin seurauksena on keskeisin asia heinäkuussa alkavalla Saksan EU-puheenjohtajuuskaudella, sanoo Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori tänään julkaistussa kauppakamarin EU-katsauksessa. Suomen ja suomalaisten yritysten kannalta on olennaista, minkälaisen muodon Euroopan jälleenrakennus saa ja kuinka nopeasti se tervehdyttää koronakriisin runtelemat vientimarkkinamme.

Koronakysely: Puolet yrityksistä vähensi investointejaan koronakriisin takia30.6.2020 00:01:00 EESTTiedote

Puolet kauppakamareiden kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo koronakriisin vähentäneen yrityksen investointikykyä. Reilu viidesosa, 22 prosenttia, näistä yrityksistä kertoo investointien vähentyneen peräti 75-100 prosenttia ajasta ennen koronapandemian puhkeamista. Suurimmalla osalla näistä yrityksistä, noin 47 prosentilla, investoinnit ovat vähentyneet 1-25 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme