Keskuskauppakamari

OECD:n tuore digiveromalli esillä Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä

Jaa

OECD julkaisee digiveroehdotuksensa tänään. Muutokset vaikuttavat todennäköisesti kansainvälisen verotuksen sääntöihin ja siirtohinnoitteluun. OECD:n varajohtaja Grace Perez-Navarro esittelee digiverohanketta Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä tänään klo 13 alkaen.

Keskuskauppakamarin Suuren Veropäivän ajankohtaisin aihe on kansainvälistä yritysverotusta ja siirtohinnoittelua mahdollisesti uudistava OECD:n digiveroehdotus, joka julkaistaan samana päivänä. OECD:n varajohtaja Grace Perez-Navarro saapuu Suureen Veropäivään kertomaan OECD:n digiverohankkeesta.

”Digiveroehdotuksen odotetaan siirtävän verotusta yrityksen asuinvaltiosta palvelun käyttäjän valtioon. Tämä voisi johtaa siihen, että suuret digitaalisia palveluita tuottavat suomalaisyritykset maksaisivat veroja Suomen sijaan yhä useampaan vieraaseen valtioon”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

”Yritykset ovat huolissaan siitä, että digivero lisäisi veronmaksuun liittyvää hallinnollista taakkaa sekä vähentäisi verotuksen ennakoitavuutta. Kansainvälisiä veroriitoja saattaisi tulla enemmän, kun eri valtiot tulkitsisivat sääntöjä eri tavoin”, Kujanpää sanoo.

Keskuskauppakamarin Suuri Veropäivä alkaa pääministeri Antti Rinteen katsauksella hallituksen talous- ja veropolitiikkaan. Paneelikeskustelussa reaaliaikaisesta verotuksesta keskustelevat Verohallinnon ohjelmajohtaja Sanna Esterinen, Vaasan yliopiston professori Juha Lindgren ja Teknologiateollisuuden johtava asiantuntija Maria Volanen. Verohallinnon tarkoituksena on saada yritysten sähköinen taloustieto kulkemaan suoraan Verohallinnolle ilman erillistä ilmoittamista. Muutos liittyy hallitusohjelman tavoitteeseen toteuttaa reaaliaikatalouteen siirtyminen yritysten taloushallinnossa.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Ohjelma ja puhujat: https://suuriveropaiva.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Suomen pitäisi ottaa Virosta mallia startup-yritysten toimintaedellytysten kehittämiseen2.10.2019 10:03:41 EESTTiedote

Startup-yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi Suomi voisi ottaa monessa asiassa esimerkkiä Virosta, sanoo Keskuskauppakamarin lakimies Erkko Meri. Viro on ollut viime vuosina useissa kansainvälisissä vertailuissa Suomen yläpuolella, kun arvioitavana on ollut, mikä Euroopan maa on paras kasvuyritysten toiminnan näkökulmasta. Ei ole sattumaa, että Viro on kärkisijoilla myös tarkasteltaessa startup-yritysten määrää suhteessa väkilukuun.

Työperäisellä maahanmuutolla korjausliike väestöennusteeseen30.9.2019 16:13:41 EESTTiedote

Keskuskauppakamari vaatii hallitukselta nopeita toimia työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton edistämiseksi. Vaatimusta tukee tänään julkaistu Tilastokeskuksen uusi väestöennuste, jonka sanoma on karu. Syntyvyys laskee entisestään ja Suomen väkiluku kääntyy laskuun jo vuonna 2031. Hallituksen on syytä tarttua toimeen, jotta joskus tulevaisuudessa voidaan osoittaa ennusteen olleen väärä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme