HUSHUS

Ohjeita yleisimpiin lasten sairauksiin Lastentalo.fi-palvelun oirenavigaattorista ja sairaanhoitaja-chatista

Jaa

Lastentalo.fi-sivustolle on avattu lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat. Maksuttomilla palveluilla helpotetaan vanhempien päätöksentekoa hoitoon hakeutumisesta lapsen sairastuessa äkillisesti. Uusien digitaalisten palveluiden ansiosta terveydenhuollon asiantuntija on mahdollista tavoittaa myös kotoa käsin.

Oirenavigaattori on tarkoitettu vanhemmille avuksi tilanteisiin, jossa pohditaan yhteydenottoa terveydenhuoltoon silloin, kun lapsella on kuumetta, yskää, nuhaa, korvakipua tai lievää hengitysvaikeutta. Oirenavigaattoriin syötetään lapsen ikä ja vastataan lapsen vointia koskeviin kysymyksiin. Vastausten perusteella vanhemmat saavat kotihoito-ohjeita tai kehotuksen hakeutua tarkempaan arvioon.

− Palvelu on turvallinen ja helppokäyttöinen. Sen kautta saa ohjeita muun muassa kuumelääkkeen annosteluun tai korvakivun hoitoon. Sairaanhoitaja neuvoo vanhempia ja ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon, kertoo linjajohtaja, lastentautien dosentti Pekka Lahdenne. 

Palvelun on tarkoitus laajentua myöhemmin myös muihin tavallisiin oireisiin ja haavereihin, joita ovat vatsakipu, ripuli, oksentelu sekä pienet kolhut, vammat ja haavat.

Sairaanhoitaja-chat kirjautumisen takana HUS-alueen vanhemmille

HUS-alueella asuvien huoltajien on mahdollista keskustella kysymysosion jälkeen päivystävän sairaanhoitajan kanssa chatissa, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Järjestelmä kysyy asiakkaalta lapsen henkilötunnuksen.

Chat-palvelu on auki arkisin klo 8–19.30 ja viikonloppuisin klo 12–19.30. Sairaanhoitaja vastaa chat-kutsuun puolen tunnin sisällä. Hoitajat konsultoivat tarvittaessa lastenlääkäriä. Oirenavigaattori on tällä hetkellä suomenkielinen. Chatissa hoitajat vastaavat sekä suomeksi että ruotsiksi. Viikolla 8 chat-palvelu on arkipäivinä poikkeuksellisesti auki klo 8–17.30.

Lastentalosta tietoa lasten sairauksista, neuvoja tutkimuksiin ja hoitoon valmistautumiseen

Lastentalo.fi-sivustolle on koottu yleistajuisesti ja laajasti tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Sairaus- ja alakohtaisia aihealueita on tällä hetkellä 16. Perheiden on mahdollista hyödyntää sisältöjä esimerkiksi jo ennen vastaanotolle tuloa.         

Lapsille on oma osionsa, jossa sairaalamaailmaa tehdään tutuksi videoiden avulla. Lisäksi Lastentalossa kerrotaan lapsen sairastamisen vaikutuksista perheeseen ja parisuhteeseen ja annetaan neuvoja, miten tulevaan sairaalahoitoon voidaan lapsen kanssa valmistautua mm. leikin keinoin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

linjajohtaja, lastentautien dosentti Pekka Lahdenne, p. 050 428 5521, HYKS Lasten ja nuorten sairaudet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Vuoden 2018 lopulla taloja on avoinna noin 30. Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla_fi, Twitter @terveyskyla_fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Juha Tuominen valittiin HUSin seuraavaksi toimitusjohtajaksi14.8.2018 13:24Tiedote

Dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen, 54, on valittu HUSin toimitusjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. HUS-kuntayhtymän valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Tuominen sai 595,1 ääntä ja HUSin hallituksen esittämä Jari Petäjä sai 484,1 ääntä. Petäjä on dosentti, lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri ja HUSin Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja. Tuominen on nykyisin Terveystalo Oy:n johtava ylilääkäri. Hän siirtyi Terveystaloon vuonna 2009 HUSista, jossa hän toimi useissa eri tehtävissä, muun muassa johtajaylilääkärinä ja tulosyksikön johtajana. Tuominen sai kesäkuussa tasavallan presidentiltä professorin arvonimen. – Minulla on paitsi osaamista, myös rakkautta ja paloa tähän tehtävään, Tuominen sanoi valtuuston kokouksessa. HUSin nykyinen toimitusjohtaja Aki Lindén jää eläkkeelle 1.1.2019. Lindén on toiminut HUSin toimitusjohtajana vuodesta 2010. Hän seurasi tarkasti seuraajansa valintaprosessia: – Valtuutettujen keskuudessa yleisen näkemyksen m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme