PlusTerveys

Oho, onko hammaslääkärikäynnistä aikaa

Jaa

Vuosia on vierähtänyt ja hammaslääkärikäynti on vain jäänyt. Kehtaako vastaanotolle enää edes mennä? Ei hätää. Hammashoitoon kannattaa rohkaistua pitkänkin tauon jälkeen.

Hammaslääkärikäynnit ovat saattaneet unohtua opiskelun päätyttyä ja tulevat taas mieleen vasta elämän ruuhkavuosina – tai niiden jälkeen. Myös kova hammaslääkäripelko saattaa sysätä hammashoitoasiat mielestä.

Unohda häpeä, vaikka et olisikaan käynyt aikoihin hammaslääkärissä. Hammaslääkärin tehtävä on auttaa sinua, oli hampaidesi tilanne mikä tahansa. Aito ammattilainen hoitaa tuomitsematta ja arvostelematta.

- On hienoa, kun asiakas päättää hakeutua hammashoitoon, vaikka edellisestä käynnistä olisi pitkä aika. Tärkeintä on hoitaa suu kuntoon ja antaa tukea hampaista huolehtimiseen, sanoo Johanna Riipinen PlusTerveys Hammaslääkäreistä.

Hammaslääkäripelkoon saa apua

Jos pelko on ollut esteenä hammaslääkärikäynneille, viimeistään nyt kannattaa rohkaista mielensä. Suuri osa hammaslääkäreistä on tottuneita kohtaamaan pelosta kärsiviä. He tekevät kaikkensa, jotta hoitokäynnistä saadaan mahdollisimman miellyttävä.

- Kannattaa kertoa pelosta avoimesti jo ajanvarauksen yhteydessä. Silloin voimme varata enemmän aikaa asiasta keskustelemiseen, Riipinen suosittelee.

Hammaslääkäripelko on yleistä, mutta eri ihmisille pelkoa aiheuttavat eri asiat. Riipinen kehottaakin kertomaan hammaslääkärille, mikä pelottaa tai tuntuu ikävältä. Siten hammaslääkäri voi huomioida asiakkaan tuntemukset paremmin.

Hoitosuunnitelma ohjaa

Hoidon aluksi hyvä hammaslääkäri arvioi suun hoidontarpeen ja käy hoitosuunnitelman kustannuksineen läpi asiakkaan kanssa. Hoitoja voidaan suunnitella ja jaksottaa niin, että kertakustannukset pysyvät kukkarolle sopivina.

Lisäksi hammaslääkäri tai suuhygienisti opastaa kotona tehtävään omahoitoon, joka tukee hampaiden terveyttä hammaslääkärikäyntien välillä.

- Hammaslääkärin kanssa kannattaa myös sopia säännöllisistä hammastarkastuksista. Silloin hammaslääkäriltä tulee muistutus, kun on seuraavan hammastarkastuksen aika, Riipinen vinkkaa.

Suun terveys vaikuttaa koko kehoon

Hampaiden terveys onkin yhtä tärkeää kuin muu terveydenhuolto, sillä suunterveys vaikuttaa yleisterveyteen.

Suussa piilevät matala-asteisetkin tulehdukset aiheuttavat monia harmeja ja vaikuttavat heikentävästi:

  • suorituskykyyn
  • hedelmällisyyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hampaiden kiinnityskudoksiin

Onneksi suun tulehdukset ovat ehkäistävissä huolellisella omahoidolla ja säännöllisillä käynneillä hammaslääkärillä tai suuhygienistillä.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PlusTerveys
PlusTerveys
Malmin asematie 6
00700 Helsinki

09 351 040https://www.plusterveys.fi/

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on Suomen suurimpiin lukeutuva yksityisiä suun terveydenhuollon palveluita tuottava yritys. PlusTerveys Hammaslääkäreiden laaja palveluverkosto kattaa 127 hammaslääkäriasemaa 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. PlusTerveys Hammaslääkäreissä työskentelee 1000 henkilöä. PlusTerveys Hammaslääkärit on osa täysin suomalaista PlusTerveys-konsernia, jonka omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. PlusTerveys-konsernin liikevaihto oli 116 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PlusTerveys

PlusTerveyden 5 hammaslääkäriasemaa valittavissa Tampereen seudun hammashoidon valinnanvapauskokeilussa25.5.2018 11:17:39 EESTTiedote

Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa tamperelaiset ja kuuden Tampereen lähikunnan asukkaat voivat touko-kesäkuun vaihteessa valita suun terveydenhuollon toimipisteen yksityisten ja julkisten palveluntuottajien hammashoitoloista. PlusTerveyden yksilöllisistä hammaslääkäriasemista valittava on Tampereelta PlusTerveys Hammasasema Valo, PlusTerveys Hammasasema Loiste, PlusTerveys TempoDent ja PlusTerveys TempoDent Lielahti sekä Kangasalta PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme