Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Oikeaa tietoa oikeaan aikaan - Tays kehittää tiedolla johtamista

Jaa

Tays on kehittänyt tiedolla johtamista tuottamalla eri henkilöstöryhmien käyttöön visuaalisia raportteja, jotka kokoavat tietoa eri lähteistä. Tavoitteena automatisoida tiedolla johtamista ja helpottaa tiedon hyödyntämistä. Näkymiä voi selata henkilöstöintrassa, mutta nyt osaston tilannekuvan voi katsastaa yhdellä silmäyksellä myös toimiston infonäytöltä.

Tilannekuva Taysin vuodeosastolta.
Tilannekuva Taysin vuodeosastolta.

Taysissa on käytössä satoja eri tietojärjestelmiä, joissa on runsaasti erilaista dataa. Tähän asti on ollut haastavaa saada oikea tieto oikea-aikaisesti oikeille henkilöille.

-Tiedon hyödyntäminen ja sen pohjalta tapahtuva tiedolla johtaminen on perinteisesti ollut haastavaa. Tays on kehittänyt tiedolla johtamista tuottamalla eri henkilöstöryhmien käyttöön helppolukuisia visuaalisia raportteja, jotka tarjoavat tietoa toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun. Samalla kehitetään tiedon keräämisen ja tallentamisen tapoja, kertoo hallintoylilääkäri Eija Tomás Taysista.

- Tiedon löytämisen ja hyödyntämisen tulisi olla yhtä helppoa kuin määränpään kirjoittaminen navigaattorin tai karttaohjelman ruudulle ja matkan taittaminen ohjeita hyödyntäen. Tällaisen helppokäyttöisen ja ajantasaisen tiedon saaminen hoitohenkilökunnan tueksi korostuu pandemian aikana entisestään, kuvailee tietoarkkitehti Emil Ackerman.

Yhteinen näkymä tekee hoitotyötä näkyväksi ja antaa tietoa johtamiseen

Taysin vuodeosastojen infonäytöiltä henkilökunta näkee ajantasaista tietoa siitä, mitä osastolla tapahtuu parhaillaan. Tilannekuvanäkymään on valittu ne tunnusluvut, jotka palvelevat parhaiten päivittäisjohtamista.

-Yhteiset tunnusluvut antavat meille paremman mahdollisuuden puhua samaa kieltä. Myös tiedon vertailu helpottuu, kertoo projektipäällikkö Pia Seppänen.

-Tieto tekee hoitotyötä näkyväksi, ja auttaa myös kohdentamaan resursseja sinne, missä potilaiden määrä on suurempi tai hoito on vaativampaa.

Vuodeosaston tilannekuva koostuu seuraavista tiedoista:

  • osaston potilasmäärä
  • osastolle saapuvat potilaat
  • hoidon kiireellisyys
  • potilaiden luokitus
  • potilaiden hoitoisuustiedot (luokittelun kattavuus, potilaiden jakautuminen hoitoisuusluokkiin, hoitoisuuspisteet/hoitaja sekä optimaalinen hoitoisuus)

Lisätietoja

hallintoylilääkäri Eija Tomás, eija.tomas@pshp.fi, puh. 03 311 63677

tietoarkkitehti Emil Ackerman, emil.ackerman@pshp.fi puh. 050 566 6358

projektipäällikkö Pia Seppänen, pia.seppanen@pshp.fi puh. 050 571 7305

Avainsanat

Kuvat

Tilannekuva Taysin vuodeosastolta.
Tilannekuva Taysin vuodeosastolta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Terveydenhuollon yksiköihin tiukempi vierailurajoitus1.12.2020 15:16:36 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta siirtymistä leviämisvaiheeseen pyritään aktiivisesti ehkäisemään. 14 vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on joulukuun alkaessa 63,9 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus 7 vuorokauden ajalta tutkituista näytteistä on Fimlabin näytteiden perusteella nyt 1,6 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme