Basam Books

Oikeanlainen hengitystekniikka edesauttaa terveyttä, muistia ja keskittymiskykyä

Jaa

Tietokirjailija ja raskausjoogaan erikoistunut ohjaaja Malla Rautaparta ohjeistaa kirjassaan Hyvän hengityksen anatomia (2019) hengityselimistön oikeaoppiseen käyttöön. Hän kertoo kirjassa myös hengittämistä rajoittavista tekijöistä, joita voivat esimerkiksi olla ympäristön tekijät tai vääränlainen työskentelyasento.

Kuva: Basam Books
Kuva: Basam Books

Autonominen eli tahdosta riippumaton hermostomme säätelee hengitystä, sydämen sykettä ja monia muita kehon toimintoja, mutta tahdonalaisella harjoittelulla on vaikutusta hengityksen laatuun. Oikea hengitystekniikka edistää hyvinvointia ja opettaa välttämään hengityselimistölle haitallisia tekijöitä.

Malla Rautaparran kirjoittama tietokirja Hyvän hengityksen anatomia (2019) kertoo miten hengityselimisto ja hengityksen aikaansaavat lihakset toimivat, kuinka ottaa koko keho mukaan hengittämiseen ja miten hyvää hengittämistä voi harjoitella. Rautaparta kertoo kirjassaan myös hengitystä säätelevistä ja rajoittavista tekijöistä sekä hengittämämme ilman laadun merkityksestä. Esimerkiksi istumatyö voi tiedostamatta aiheuttaa hengityksen muuttumisen pinnalliseksi.

Hyvän hengityksen anatomia (2019) –kirjan on julkaissut helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books. Malla Rautaparta on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja helsinkiläisen Manipura-joogastudion perustaja. Hän on kehittänyt ja ohjannut raskausjoogaa yli 20 vuoden ajan. Rautaparta tutkii kehollisuutta muun muassa joogaopettaja Vanda Scaravellin ja buddhalaisen kehomeditaatio-opettajan Will Johnsonin viitoittamilla poluilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Salminen
viestintä- ja tapahtumakoordinaattori
johanna@basambooks.fi

Kuvat

Kuva: Basam Books
Kuva: Basam Books
Lataa
Kuva: Basam Books
Kuva: Basam Books
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Basam Books kirjaklubi - Muutoksentekijät ja vastuullinen huominen6.11.2019 15:33:46 EETTiedote

Oodissa järjestettävässä Basam Books kirjaklubissa keskustellaan perjantaina 8.11. ihmisyydestä, vastuullisuudesta, kestävästä huomisesta ja hyvinvoinnin edellytyksistä. Mili Kaikkosen haastattelussa ovat mukana Basam Books kirjailijat Johanna Linner Matikka #muutoksentekijä (YTM), Mika Pekkola (filosofian tohtori), joka on toinen yhteisteos Tämä - Matka ei mihinkään -kirjoittajista sekä Apuna ryn toiminnanjohtaja Heidi Jaari, jonka esikoiskirja Äiti minulla on nälkä julkaistaan ensi vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme