Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Oikeudenhoito on yhteiskunnan ydintehtävä, ruuhkien purkamiseen pitää panostaa

Jaa

Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölällä on selkeä mielipide oikeudenhoitoon ja turvallisuuteen tehtävien satsauksien tarpeellisuudesta. ”Varsinkin näinä aikoina oikeudenmukaisuuteen tulee yhteiskunnassamme panostaa. Kun oikeuslaitoksessa tulee ruuhkia, ne pitää purkaa. Nykytilanteessa hallituksen tulee osoittaa hallinto-oikeuksille ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle riittävät resurssit ulkomaalaisasioiden käsittelyyn. Se on koko suomalaisen yhteiskunnan etu.”

Hallitus investoi viime vuonna turvapaikka-asioiden käsittelyyn lisärahaa, jolla hallinto-oikeudet ja korkein hallinto-oikeus palkkasi lisää juristeja käsittelemään ulkomaalaisasioita. Antero Rytkölä uskoo, että edelleen löytyy päteviä juristeja käsittelyruuhkaa purkamaan. ”Lakimiehiä koulutetaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Kun edellisen rekrytointiprojektin aikana markkinoimme Lakimiesliiton jäsenistölle Helsingin hallinto-oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden rekrytointitilaisuutta, sali pullisteli sen jälkeen kiinnostuneista tekijöistä.”

Rytkölä painottaa, että oikeudenmukaisuudesta ja oikeusturvasta huolehtiminen on yksi demokraattisen yhteiskunnan ydintehtävistä, jota ei saa laiminlyödä missään tilanteessa. ”Eduskunnan perustuslaki- ja lakivaliokunnatkin ovat useasti muistuttaneet, että riippumatta taloudellisesta tilanteesta tietyt perustehtävät kuten oikeudenhoito tulee resursoida niin, että pystymme ne kunnolla hoitamaan.”

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölä, 050 303 9104, antero.rytkola@lakimiesliitto.fi

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Mikko Salo, 041 458 0033, mikko.salo@lakimiesliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 Helsinki

041 458 0033http://www.lakimiesliitto.fi/

Lakimiesliitto on vuonna 1944 perustettu kaikkien lakimiesten etu- ja palvelujärjestö sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Jäseniä on yli 15500, eli noin 75 % suomalaisista juristeista. Liitto on yksi Akavan perustajajärjestöistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Tervetuloa XLV Lakimiespäivään Finlandia-talossa perjantaina 6.10.2017 - puhuja- ja medialounas klo 12:303.10.2017 14:36Tiedote

Suomi100-juhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva XLV Lakimiespäivä tuo perjantaina 6.10. Finlandia-talon lavalle oikeuselämän ja yhteiskunnallisen keskustelun ykkösvaikuttajia. Lähes 1500 osallistujaa tekee Lakimiespäivästä vuoden suurimman oikeudellisen tapahtuman. Puhujina tapahtumassa mm. Alexander Stubb, Antti Häkkänen, Timo Esko, Pauliine Koskelo, Jorma Uotinen ja Raija Toiviainen.