Kustantamo S&S

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin elämäkerta julkaistaan lokakuussa

Jaa
Toimittaja Annika Hällsten kirjoittaa oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin elämästä ja erityisesti poliittisesta urasta. Anna-Maja Henriksson – Valta ja oikeudentunto julkaistaan lokakuussa.
Kuva: Cata Portin
Kuva: Cata Portin

Kun koronapandemia levisi Suomeen keväällä 2020, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson oli äkkiä koko kansan huomion keskipisteessä. Pandemia huoletti kaikkia, ja moni olisi halunnut sulkea saman tien koko yhteiskunnan. Mutta mitä Suomen laki sanoi pandemianhoidosta, koulujen sulkemisesta, ja muista rajoituksista? 

Tässä kirjassa lukija pääsee kurkistamaan vallan kulissien taakse ja keskelle viisikon väittelyitä pandemianhoidosta. Samalla kirja on henkilökuva Anna-Maja Henrikssonista, pohjanmaalaisesta yksinhuoltajaäidin lapsesta, jota on ajanut eteenpäin kova työ ja vahva oikeudentunto.

Henriksson hän on aina halunnut istua niissä pöydissä, joissa merkittävät päätökset
tehdään. Asemastaan ja faktoistaan tarkka Henriksson on pysynyt politiikassakin asialinjalla, silloinkin kun hänen kohtaamansa kritiikki on ollut kaukana siitä.

– Valtaa käyttävistä naisista on julkaistu liian vähän elämäkertoja, ja tämä kirja paikkaa tuota aukkoa. Vielä kiinnostavammaksi kirjan tekee se, että sen on kirjoittanut Annika Hällsten. Hän on kokenut ja poliittisesti sitoutumaton toimittaja, joka uskaltaa kysyä myös vaikeita kysymyksiä, kertoo kustantaja Martin Welander.

Anna-Maja Henriksson – Valta ja oikeudentunto ilmestyy lokakuussa. Schildts & Söderströms julkaisee kirjan samaan aikaan ruotsiksi nimellä Anna-Maja Henriksson – Makten och ärlighet. Kirjan suomentaa Kari Koski.

Annika Hällsten on pitkiin henkilöjuttuihin erikoistunut toimittaja, joka on tehnyt mittavan uran muun muassa Hufvudstadsbladetissa. Anna-Maja Henriksson – Valta ja oikeudentunto on hänen esikoiskirjansa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Cata Portin
Kuva: Cata Portin
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Anu Kaajan uusi romaani juhlistaa kirjaa esineenä ja kulttuuritekona – ja sukeltaa queerin katseen maailmaan19.1.2023 10:44:27 EET | Tiedote

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa kertoja etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta. Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset. Kirjasta julkaistaan värillinen luksuseditio ja perinteinen, mustavalkoinen editio. Ääni- tai e-kirjaa Rusetista ei tule.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme