Korkein oikeus / Högsta domstolen

Oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokoskesta korkeimman oikeuden jäsen

Jaa

Tasavallan presidentti on perjantaina 8.10.2021 nimittänyt korkeimman oikeuden (KKO) määräaikaisen jäsenen, oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokosken KKO:n jäsenen virkaan 1.11.2021 lukien.

Guimaraes-Purokoski on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä syksystä 2019. Tätä ennen hän toimi korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) jäsenenä lähes kymmenen vuoden ajan. Ennen siirtymistään tuomariksi hän toimi ulkoasiainministeriön oikeudellisen osaston EU-tuomioistuinasioiden yksikön päällikkönä ja siinä tehtävässä myös Suomen valtionasiamiehenä.

Guimaraes-Purokoski on työskennellyt myös kauppa- ja teollisuusministeriössä eri virkatehtävissä sekä Euroopan komissiossa liikenteen ja energian pääosastolla kansallisena asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Wilhelm Norrman, p. 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme