Korkein oikeus / Högsta domstolen

Oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokoskesta korkeimman oikeuden jäsen

Jaa

Tasavallan presidentti on perjantaina 8.10.2021 nimittänyt korkeimman oikeuden (KKO) määräaikaisen jäsenen, oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokosken KKO:n jäsenen virkaan 1.11.2021 lukien.

Guimaraes-Purokoski on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä syksystä 2019. Tätä ennen hän toimi korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) jäsenenä lähes kymmenen vuoden ajan. Ennen siirtymistään tuomariksi hän toimi ulkoasiainministeriön oikeudellisen osaston EU-tuomioistuinasioiden yksikön päällikkönä ja siinä tehtävässä myös Suomen valtionasiamiehenä.

Guimaraes-Purokoski on työskennellyt myös kauppa- ja teollisuusministeriössä eri virkatehtävissä sekä Euroopan komissiossa liikenteen ja energian pääosastolla kansallisena asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Wilhelm Norrman, p. 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

HD förbjöd användning av känsliga klientuppgifter i samband med undersökningen av dataintrånget hos Vastaamo6.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Högsta domstolen (HD) ansåg att klientuppgifterna hos Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy, som tillhandahåller mentalvårdstjänster, innehåller känsliga uppgifter om personers hälsotillstånd vilka berörs av förbudet mot att vittna för yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården. Därför får material som innehåller klientuppgifter inte beslagtas eller undersökas eller tillgodogöras i samband för förundersökning av brottmål.

KKO kielsi arkaluontoisten asiakastietojen käytön Vastaamoon kohdistuneen tietomurron tutkinnan yhteydessä6.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkein oikeus (KKO) katsoi, että mielenterveyspalveluita tarjoavan Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy:n asiakastiedot sisältävät henkilön terveydentilaa koskevia arkaluonteisia tietoja, joita koskee terveydenhuollon ammattihenkilön todistamiskielto. Sen vuoksi asiakastiedot sisältävää aineistoa ei saa rikosasian esitutkinnassa takavarikoida eikä tutkia tai hyödyntää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme