Helsingin yliopisto

Oikeusvaltioperiaate ei ole mielipidekysymys - Oikeusvaltiokeskuksen avausseminaari 12.1.2022 klo 11–13

Jaa

Oikeusvaltio on monessa paikkaa uhattuna. Sitä haastavat mm. autoritaariset hallinnot ja ääriliikkeet niin Euroopassa kuin muualla. Oikeusvaltion elementit, kuten riippumaton oikeuslaitos, vapaa media ja ihmisoikeuksien turvaaminen luovat perustan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Oikeusvaltiokeskus tekee työtä sen eteen, että vapaus, vakaus ja vauraus toteutuvat kaikissa yhteiskunnissa. Kokoamme yhteen alan huippuasiantuntemusta, tuotamme tietoa ja edistämme oikeusvaltiokehitystä kehittyvissä maissa.

Helsingin yliopiston yhteyteen perustettu Oikeusvaltiokeskus järjestää toimintansa avausseminaariin. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 12.1.2022 klo 11–13 virtuaalisesti.

Avausseminaarissa kuullaan ajankohtaisia näkökulmia oikeusvaltiotyön merkityksestä.

Ohjelma:

  • Johtaja Tuija Brax, Oikeusvaltiokeskus: Tervetuloa
  • Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari: Ministerin tervehdys. Oikeusvaltiokeskus vastaa tarpeeseen.
  • Dekaani Johanna Niemi, Oikeustieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto: Dekaanin tervehdys. Tervetuloa oikeustieteelliseen tiedekuntaan, Oikeusvaltiokeskus!
  • Pääsihteeri Kevin Casas-Zamora, International IDEA: Rule of Law and Democracy
  • Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Helsingin Sanomat: Sanan- ja lehdistönvapaus oikeusvaltion ytimessä
  • Johtaja Sirpa Rautio, Ihmisoikeuskeskus: Kokemuksia kentältä: ihmisoikeudet ja oikeusvaltio
  • Rikosylikomisario Thomas Elfgren: Kokemuksia kentältä: oikeudellinen yhteistyö ja oikeusvaltio 
  • Rikosoikeuden professori, johtaja Kimmo Nuotio, Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti, Helsingin yliopisto: Oikeusvaltiotyötä maailman parhaaksi
  • Johtaja Tuija Brax, Oikeusvaltiokeskus: Seminaarin päätös. Oikeusvaltioperiaate ei ole mielipidekysymys.


Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Oikeusvaltiokeskuksen_avausseminaari_4622


Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja -ohjeet 24 h ennen tapahtuman alkua. Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Tuija Brax
Johtaja, Oikeusvaltiokeskus
Puh. 02941 23201.
tuija.brax@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme