Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

Oikeusvaltioperiaate Puolassa: Mepit tukevat EU-toimia

Jaa

Euroopan parlamentti kehotti torstaina EU-maita tekemään pian päätöksen siitä, onko olemassa vaara, että Puola loukkaa vakavasti EU:n arvoja, ja antamaan mahdollisesti suosituksia Puolalle.

Parlamentti tuki täysistunnossa Euroopan komission ehdotusta käynnistää EU:n perussopimuksen 7 artiklan 1 kohdan mukaiset toimet Puolan tilanteen johdosta. Mepit tukivat ehdotusta äänin 422 puolesta, 147 vastaan ja 48 tyhjää. 7 Artiklan 1 kohdan perusteella voidaan määritellä, onko olemassa selvä vaara, että EU-maa loukkaa vakavasti EU:n arvoja. Puolaa pyydetään myös vastaamaan tilanteeseen.

Mepit vaativat ministerineuvostoa ”ryhtymään pikaisesti toimiin EU:n perussopimuksen 7 artiklan 1 kohdan määräysten mukaisesti”. Mepit pyytävät, että parlamentille toimitetaan kaikki tiedot menettelyyn liittyen.

Parlamentin täysistunnossa 15.11.2017 hyväksytyssä päätöslauselmassa mepit totesivat, että on olemassa selvä vaara, että Puola luokkaa EU:n arvoja mukaan lukien oikeusvaltioperiaatetta. Mepit ovat huomissaan vallanjaon periaatteiden kunnioittamisesta, oikeuslaitoksen riippumattomuudesta ja perusoikeuksista Puolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin tiedotustoimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-tiedotustoimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

KUTSU toimittajille taustatilaisuuteen Turussa 22.5.: Ajankohtaiset EU-aiheet, perustietoa EU:sta ja EU-tiedonhaku15.5.2018 14:33Kutsu

Tervetuloa tiistaina 22.5. klo 16.30-18 Turussa Hotelli Scandic Plazassa (Yliopistonkatu 29, Turku) järjestettävään taustatietotilaisuuteen vuosi ennen toukokuussa 2019 pidettäviä EU-vaaleja. Toimittajille suunnatussa tilaisuudessa tehdään katsaus Euroopan komission ja Euroopan parlamentin agendoilla tulevina kuukausina oleviin aiheisiin ja esitellään keinoja seurata näitä aiheita. Samalla käydään läpi EU-päätöksentekoa eri EU:n toimielimissä ja tutustutaan toimittajien käytössä oleviin EU-tiedon lähteisiin ja mediapalveluihin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme