Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Oikeusvaltioperiaate Puolassa: Mepit tukevat EU-toimia

Jaa

Euroopan parlamentti kehotti torstaina EU-maita tekemään pian päätöksen siitä, onko olemassa vaara, että Puola loukkaa vakavasti EU:n arvoja, ja antamaan mahdollisesti suosituksia Puolalle.

Parlamentti tuki täysistunnossa Euroopan komission ehdotusta käynnistää EU:n perussopimuksen 7 artiklan 1 kohdan mukaiset toimet Puolan tilanteen johdosta. Mepit tukivat ehdotusta äänin 422 puolesta, 147 vastaan ja 48 tyhjää. 7 Artiklan 1 kohdan perusteella voidaan määritellä, onko olemassa selvä vaara, että EU-maa loukkaa vakavasti EU:n arvoja. Puolaa pyydetään myös vastaamaan tilanteeseen.

Mepit vaativat ministerineuvostoa ”ryhtymään pikaisesti toimiin EU:n perussopimuksen 7 artiklan 1 kohdan määräysten mukaisesti”. Mepit pyytävät, että parlamentille toimitetaan kaikki tiedot menettelyyn liittyen.

Parlamentin täysistunnossa 15.11.2017 hyväksytyssä päätöslauselmassa mepit totesivat, että on olemassa selvä vaara, että Puola luokkaa EU:n arvoja mukaan lukien oikeusvaltioperiaatetta. Mepit ovat huomissaan vallanjaon periaatteiden kunnioittamisesta, oikeuslaitoksen riippumattomuudesta ja perusoikeuksista Puolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme